Alergiile: in continua crestere

Pericolul bolilor alergice este foarte mare si se estimeaza ca pana in anul 2013, jumatate din populatia globului va dezvolta o alergie. O alergie este o problema medicala care afecteaza reactia sistemului imunitar la o substanta straina. Este vorba despre o sensibilitate la ceva ce in mod normal este inofensiv. Cand organismul incearca sa scape de "alergen" (substanta straina) apar acele senzatii de stranut, ochi aposi, nas infundat, rinoree sau mancarimi. Alergenii clasici includ matreata de animal, polenul, acarienii si mucegaiurile. Prof. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, medic alergolog la Spitalul Clinic Colentina precizeaza ca exista "alergii cu manifestare discreta care pot fi rezolvate de medicul de familie, alergii de intensitate medie care implica si tulburari respiratorii usoare si alergiile severe, precum astmul".
Pericolul bolilor alergice este foarte mare si se estimeaza ca pana in anul 2013, jumatate din populatia globului va dezvolta o alergie.

O alergie este o problema medicala care afecteaza reactia sistemului imunitar la o substanta straina. Este vorba despre o sensibilitate la ceva ce in mod normal este inofensiv. Cand organismul incearca sa scape de "alergen" (substanta straina) apar acele senzatii de stranut, ochi aposi, nas infundat, rinoree sau mancarimi. Alergenii clasici includ matreata de animal, polenul, acarienii si mucegaiurile.
Prof. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, medic alergolog la Spitalul Clinic Colentina precizeaza ca exista "alergii cu manifestare discreta care pot fi rezolvate de medicul de familie, alergii de intensitate medie care implica si tulburari respiratorii usoare si alergiile severe, precum astmul".
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana-maria pe 15 Iun 2011, 09:08
    am nevoiede ajutor!

    acum cateva zile mi-a aparut pe piele cateva bubite rosii mari...alergie...mi se mai intampla din cand in cand...dar azi dimineata m-am trezit ca ma mananca toata fata si ca am niste bubite mici la fel ca nisipul pe fata....ce ma fac???

    2
    0

  • bogdan pe 25 Apr 2011, 11:22
    leac

    Luati vitamina D din surse naturale impreuna cu o alimentatie adecvata ! Schimbati cosmeticele pe care le folositi cu unele fara chimicale ! Nu mai folositi apa cu clor nici la gatit si nici la igiena corporala (evitati strandurile si bazinele unde se afla o cantitate uriasa de clor) Nu mai luati chimicale ca va nenorociti ! Cauza urticariei este lipsa vitaminei D ! leacuribabesti@gmail.com

    0
    0

  • ioan pe 14 Mar 2011, 16:31
    urticarie cronica

    ma chinuie o urticarie timp de un an de zile caruia nu ii gasessc explicatie si nici remediu urticaria se manifesta doar prin mancarimi fara eruptii cutanate sau alte semne vizibile.Ce ma sfatuiesti sa fac?

    0
    4

  • bogdan pe 17 Feb 2011, 21:30
    urticaria se poate vindeca !

    va pot spune pasii pe care sa-i urmati, pentru detalii contactati-ma pe leacuribabesti@gmail.com

    1
    4

  • casangiu dana pe 30 Nov 2010, 21:41
    urticarie cronica

    am o urticarie de aproape 2 ani si jumatate care debuteaza (lucrul cel mai jenant)cu forte multe bubite pe fata,usturime si mancarimi,apoi stare de greata si sufocare.ige este negativ dar cu toate astea am facut toate textele posibile alergologice si nu am alergii.am uitat sa spun ca locuiesc in italia de 15 ani unde sistemul sanitar este excelent si toti medicii te trateaza cu respect dar nu reusesc sa-mi gaseasca cauza.eu sunt convinsa ca este de la ce mananc pt ca daca stau si mor de foame nu am nimic.am facur forte multe diete de eliminare dar fara nici un rezultat....in fiecare saptamana am impresia ca alimentul incriminat este mereu altul.as dori sa tin legatura cu persoane care au aceiasi problema ca a mea ca sa putem schimba pareri si sa facem un plan de bataie sa putem rezolva aceasta problema enorma. in primul rand eu de o luna tin un jurnal cu ce mananc in fiecare zi,mancati cat mai multe chestii simple(o cirba doar cu carne ,cartofi,morcov fara bors si alte prostii)..........a doua zi alceva si notati zilele cand aveti o reactie alergica.......eu zic usor usor o sa descoperim.eu sunt incezatoere si nu ne poate dobori aceasta boala......important este sa gasim cauza.cine vrea sa corespondeze cu mine dau adresa de mail a sotului meu pt ca citim toate mesajele impreuna florincasangiu@yahoo.co.uk

    2
    0

  • angelina pe 15 Sep 2009, 21:18
    test alergic

    Pentru cei ce cunosc termenii spuneti-mi ce inseamna cusem

    0
    0

  • manciu Emilian pe 3 Feb 2009, 17:01
    am irticarie cronica

    Va salut. Eu am urticarie ca de doi ani, dar o tin sub control cu xyzzal. Este singurul medicament care merge bine din aproape toate antihistaminele care le-am luat. sa va explic ce am patzit. in urma cu 2 ani ,eram la mare si atunci am avut prima oara, nu stiu de la ce anume. Din ce in ce mai rau. Am fost la spitalul Colentina si acolo am gasit un doctor extraordinar. M-a ajutat foarte mult am fost si COBAI la un medicament care nu iesise pe piatza. dar cel mai bine este sa facetzi testul alergologic, eu l-am facut si am gasit cauza, sunt in mare parte alergic la CARTOFI si culmea eu mancam cartofi fiertzi, ca nu mai stiam ce sa maninc, asa ca facetzi testul nu statzi asa. va multzumesc

    0
    0

  • Sor pe 8 Sep 2008, 10:09
    Urticarie cronica

    Eu am aceasta problema din decembrie. Te doboara psihic. Am facut deja toate analizele, nu mi-a iesit nimic, doctorul mi-a spus ca este o boala cu care trebuie sa traiesc, sa ma obisnuiesc. Am reusit sa o tin sub control cu xyzal/ aerius/ claritine... pana aseara cand iar am avut o eruptie. Cateodata tratamentul nu functioneaza, iar asta ma ingrijoreaza cel mai mult. Ma ingrozeste gandul ca va trebui sa traiesc toata viata cu aceasta boala si ca nu stiu cum se va manifesta in viitor, daca se va agrava. Daca tratamentul pe care il iau de cateva luni in fiecare zi nu functioneaza, ce sa mai fac? Sunt din Bucuresti, am fost la malaxa, dar doctorul nu poate sa-mi faca nimic deoarece am urticarie cronica ideopatica! Stiu totusi ca nu ma voi lasa doborata de aceasta problema: voi incerca totul pentru a gasi solutia sau macar pentru a tine urticaria sub control. Cred ca fiecare trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru a ameliora starea provocata de urticarie (va spun ce am mai citit sau ce mi-a spus doctorul): tratament corespunzator, tratament naturist, mancarea cat mai naturala, fara E-uri, evitarea consumarii unor produse in exces (precum ciocolata), evitarea medicamentelor (ex. aspirina), sa stam departe de poluare, soare, sa gandim pozitiv, sa evitam stresul, si sa nu-i mai acordam urticariei un rol atat de important in viata noastra (am inteles ca la un moment dat va disparea de una singura...). Hai curaj ca altii au probleme mai grave... spune o persoana care a stat toata noaptea agitata.

    0
    0

  • Idor Mariana pe 26 Iun 2008, 11:56
    Alergie-urticarie cronica

    BUNA! Ma numesc Mariana, am 14 ani si sufar de o alergie fara sfarsit. Aceasta alergie se manifesta prin niste bube rosi care acum au devenit albe, dar care se vad. Aveam bubitele foarte mari dar acum sunt mult mai micute, cu toate astea sufar foarte mult si inainte de a-mi aparea aceste bubite simt ca iau foc si simt ca ma sufoc. Daca exista un doctor si pt. mine sau daca exista cineva care stie ce medicament pot lua va rog sa ma ajutati si sa ma cautati pe id:mary_fitzty. Daca aveti inima mare va rog sa ma ajutati de scap de aceasta alergie cronica insuportabila.

    0
    0

  • cristina pe 5 Iun 2008, 15:00
    investigatii

    Eu am dat intamplator peste sectia de Alergologie de la Spitalul Malaxa din Bucuresti. Mi-au facut toate testele posibile si mi-au dat un tratament care a fost eficient. Poti sa suni la ei, sa iti faci o programare (pentru ca sunt foarte aglomerati) si sa vii cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Nu trebuie sa platesti spitalizarea sau investigatiile daca esti asigurat si iti platesti darile la stat. Asa ca iti sugerez sa vii in Bucuresti (platesti doar biletul de tren si pierzi cam 3 zile) pentru ca merita. Sanatate!

    1
    0

  • GABRIELA BURLACU pe 5 Iun 2008, 12:44
    Despre alergie

    De mai bine de 25 ani am alergie la caldura, de fapt la transpiratie. A debutat fulminant, fiind in provincie in concediu, si medicii mi-au zis intai ca am scabie, urticarie, etc. O singura doctorita f buna din Bucuresti m-a linistit si mi-a spui ce am imediat ce m-a examinat! Atunci aveam peste tot (si pe cap) mici buburuze roz, dar intepaturi ff dureroase ca de mii de ace. Am urmat trat. cu CLORFENOXAMINA si BERGONAL si un unguent preparat in farmacie pe baza de de ulei de masline si flori de tei (nu mai am reteta). Apoi am folosit numai anumit sapun pt tot corpul, haine doar de bumbac si reuseam sa supravietuiesc vara de vara, de la un timp chiar si fara crema. Apoi, calvarul: nu se mai fabrica medicamentele. Mi s-a inlocuit Bergonalul cu DISTONOCALM dar nu are acelasi efect! Mai trebuie sa iau si scobutil??!! caci o substanta care era in bergonal si nu este continuta de distonocalm se pare ca este in scobutil. In ultima vreme nu se mai gaseste nimic din toate astea. Mi s-au prescris pe rand: aerius, claritin, loratadin, dar nu mai stiu ce sa fac. Deja a debutat boala si chiar daca e o zi mai racoroasa, simptomele se pastreaza la fel de dureroase. Va rog ajutati-ma. Daca ati mai avut astfel de pacienti si ati reusit sa-i ajutati recomandati-mi si mie remediul! Va multumesc din suflet!

    0
    0

  • ana pe 5 Iun 2008, 08:36
    alergie-urticarie cronica

    Mie mi-a iesit IgE-ul negativ, si totusi de un an si 2 luni sufar de urticarie cronica (apare spre seara si dispare in cursul diminetii), si cu umflarea ochilor si buzelor, unoeri din loc in loc si pe frunte. Tin tratamente din aprilie 2007, regim la fel, analize peste analize, dar din cauza ca IgE a iesit negativ, singurul medic alergolog din judet mi-a zis ca nu are de ce sa ma programeze pentru teste, ca de fapt nu am nimic, si sa incetez sa ma gandesc ca am ceva, ca intervine autosugestia... Deci eu nu am nimic, dar totusi viata mea sociala si profesionala este un cosmar de 1 an si 2 luni... In Bucuresti nu am bani sa ma duc. Ce pot sa fac? Sa astept sa mor, desi sunt asigurata si am dreptul la investigatii pana ar trebui sa se descopere ce am?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod