Adevarul despre cafea

Cafeaua are efecte nocive in urmatoarele situatii:


1. Daca cosumi peste 500 mg de cafeina pe zi, vei avea probleme chiar si daca esti sanatoasa:

Medicul Petruta Tarciuc ne da detalii: "Abuzul de cafea vine la pachet cu multe efecte nocive imediate. Anxietate, agitatie, neliniste, nervozitate, insomnie, iritatie gastrica (atunci cand te arde stomacul), palpitatii. Toate acestea pot deveni probleme pe termen lung. Daca prezinti aceste simptome trebuie interupt consumul de cafea, iar in 8 ore, iti vei reveni.".

Doctorul explica care sunt si efectele pe termen lung: "Daca o iei insa de la capat cu abuzul de cafea poti face ulcer, nervozitatea dusa la extrem iti va afecta relatiile cu cei din jur, vei fi obosit in permanenta din cauza insomniei, deci vei bea si mai multa cafea, caz in care  te poti astepta la ce e mai rau".

2.
Daca ai boli cronice, in cantitate cat de mica, cafeaua iti poate accentua problemele existente:


Medicul Petruta Tarciuc ne lamureste: "Cafeaua este de evitat pentru cei care sufera de boli de inima, afectiuni ale stomacului (gastrita, ulcer), cei cu tulburari digestive, cei care sufera de insomnie, persoanele cu depresii. In cazul lor, orice cantitate de cafea le va agrava boala existenta."

3. Sunt situatii in care nu trebuie sa bei picatura de cafea, chiar daca nu ai vreo boala:

Conform doctorului, cafeaua are rolul de a te pune in garda, de a te face activ (intelectual si fizic), pune organismul in situatii limita de aparare si provoaca eliberarea hormonilor precum adrenalina si noradrenalina.
Asa se explica actiunea cafelei de trezire. Te ajuta sa te concentrezi, iti creste frecventa respiratorie, pulsul, stimuleaza secretia de acid gastric.

Medicul Petruta Tarciuc conchide ca nu e bine sa cosumi cafea in situatii limita: "Asadar este gresit sa folosesti cafeaua cu scopul "trezirii" cand esti obosita, pentru ca este ca si cum ti-ai biciui propriul organism. Il suprasoliciti si ii iei din resursele care sunt deja pe minus. De asemenea este de evitat daca esti stresata! Cosumul de cafea iti elibereaza exact acei hormoni de care nu ai nevoie atunci cand esti sub presiune (adrenalina).
Desi tinzi sa folosesti cafeaua pentru a te concentra mai bine, daca esti deja agitata, nu vei obtine decat o stare de alarma si mai accentuata. Nici vorba de concetrare…"
.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ela pe 9 Iul 2009, 22:52
    Cafea

    Sau cafea cu ganoderma care are si efecte terapeutice

    2
    0

  • mari pe 9 Iul 2009, 08:42
    cafea

    cafeaua se poate imbunatatii cu condimente.Se stie ca arabi beau cafeaua cu cardamon si sunt tot tipul de derivate -produse de cafea, gen capucino....Deci eu una beau cafea o portie cu doua de lapte si cu cardamon.Este o idee ...noi ca si romani nu suntem informati ca exista mai multe moduri si derivate de a bea cafea.Deste un adevar ca, cafeaua fiarta contine mai multa cofeina.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod