Adevarul despre cafea

Despre cafea se spun multe. Studii peste studii incearca sa gaseasca raspunsul la intrebarea: la ce riscuri ne supunem cand bem cafea?
Despre cafea se spun multe. Studii peste studii incearca sa gaseasca raspunsul la intrebarea: la ce riscuri ne supunem cand bem cafea? Probabil ca stii deja ca licoarea controversata te pazeste de Parkinson, nu creste mortalitatea si previne aparatia cancerului de colon (toate sunt rezultatele unor studii), dar trebuie sa stim exact si efectele banale ale cafelei. Ce se intampla daca bem doua cesti de cafea pe zi, de exemplu.

Asa ca e timpul sa lasam miturile despre cafea deoparte si sa realizam cum ne afecteaza ea viata de zi cu zi.

Cum actioneaza cafeaua?

Cafeaua este controversata, iar proprietatile ei sunt studiate intens din pricina compozitiei sale.
In ea se gaseste cafeina, cea care ne afecteaza organismul atunci cand savuram o ceasca de cafea. Petruta Tarciuc, doctor  medicina generala, precizeaza in ce cantitate gasim cafeina, la ibric. "Continutul aproximativ de cafeina dintr-o ceasca de 180 ml, este de 80-140 mg, la cafeaua fiarta si 60-100 mg la cafeaua instant.". Asadar, daca iti prepari cafea instant pentru o ceasca de 180 ml, vei consuma intre 60-100 mg de cafeina.

Motivul pentru care cafeaua se consuma atat de mult este urmatorul: stimuleaza sistemul central, creste capacitatea intelectuala si fizica.
Insa acest beneficiu poate fi alterat, pus in umbra de multi factori si te poti trezi cu o gramada de probleme.

Conform doctorului, efectele cafelei (bune si rele) tin de cantitatea de cafeina pe care o consumi si de starea ta de sanatate generala. De aceste lucruri trebuie sa tii cont atunci cand bei cafea. Afla cum:
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ela pe 9 Iul 2009, 22:52
    Cafea

    Sau cafea cu ganoderma care are si efecte terapeutice

    2
    0

  • mari pe 9 Iul 2009, 08:42
    cafea

    cafeaua se poate imbunatatii cu condimente.Se stie ca arabi beau cafeaua cu cardamon si sunt tot tipul de derivate -produse de cafea, gen capucino....Deci eu una beau cafea o portie cu doua de lapte si cu cardamon.Este o idee ...noi ca si romani nu suntem informati ca exista mai multe moduri si derivate de a bea cafea.Deste un adevar ca, cafeaua fiarta contine mai multa cofeina.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod