7 semne surprinzătoare ale unui sistem imunitar slăbit

Sistemul imunitar funcționează 24 de ore din 24 pentru a se asigura că organismul este protejat în fața unor microorganisme invadatoare și a altor factori de mediu.
Este principalul scut al corpului în fața bolilor infecțioase și a diverselor afecțiuni care pot provoca deces prematur. De aceea, funcționarea sa este vitală pentru supraviețuire. Totuși, atunci când sistemul imunitar este slăbit nu mai poate funcționa în parametri normali pentru a te proteja. Mai jos poți vedea care sunt principalele semne ale unui sistem imunitar slăbit.

Răcești sau ai infecții des


Este normal să răcești sau să ai infecții de 1-3 ori pe an. Însă dacă răcești mai des de atât s-ar putea să ai sistemul imunitar slăbit.
De asemenea, herpesul genital, febra tifoidă sau infecțiile urinare sunt doar câteva afecțiuni care pot apărea pe fondul unui sistem imunitar slăbit. În acest caz, virusurile și bacteriile pătrund mai ușor în corp deoarece nu sunt detectate. Detalii aici!

Ai frecvent eczeme ale pielii


Pielea este prima barieră în lupta contra germenilor. Felul în care arată reflectă, totodată, cât de bine funcționează sistemul imunitar. Dacă pielea este uscată sau apar frecvent porțiuni cu eczeme, acesta reprezintă un semn al inflamației și poate indica faptul că sistemul imunitar este slăbit. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod