6 sfaturi pentru eliberarea cailor nazale

Au venit zilele calde, dar nasul tau este infundat iar tu nu te poti bucura de primele zile de primavara, iata cateva sfaturi pentru eliberarea cailor nazale!
Nasul se "infundat" in momentul in care dublura membranelor se umfla exagerat, de obicei, din cauza racelilor, alergiilor, gripei sau infectiei sinusurilor.

1. Decongestionantele ajuta la eliberarea congestiei prin stragerea vaselor de sange din membranele interioare ale nasului. Acesta este recomandat numai daca nasul este infundat, daca ai guturai sau prezinti si alte simptome, nu funtioneaza.

Decongestionanatele nazale, sub foma de spray sau medicamente nu trebuie folosite mai mult de 3 zile pentru a nu agrava congestia.


2. Antihistaminice, reduc cantitatea de mucus. Mare atentie, deoarece unele antihistaminice pot cauza somnolenta.

3. Spray nazal cu sare.

4. Un vaporizant pentru a creste umiditatea in aer.

5. Consuma foarte multe lichide: ceai fierbinte, supa (cea de pui este de mare ajutor).

6. Stai dreapta, sau cel putin pozitia capului sa fie ridicata, lasandu-l pe spate adesea duce la inrautatirea congestiei.

Daca aceste sfaturi nu iti sunt de ajutor suna-ti medicul de familie. Totodata, trebuie sa apelezi la acesta in cazul in care probleme nazale sunt insotite de dureri in frunte, dureri la nivelul ochilor, in gat, daca iti inlacrimeaza ochii, sau daca o simpla raceala persista de mai bine de 10 zile.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lup laurentiu pe 11 Dec 2010, 21:46
    nas infundat

    nu simt mirosurile decat foarte foarte rar de circa un an jumate ultima oara am foet internat cu otitia si sinuzita de atunci treptat mi am pierdut simtul olfactiv poate sant alergic de multe ori ami curge nasul vreo 20 30 min se opreste stranut mult mi se inroseste fata obraji cand intru in locuri neaerisitesimt ca ma sufoc nu primesd destul aer mie uscat nasul ce se mai poate face?

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod