Simptomele silențioase ale astmului

Ești îngrijorat că ai putea avea astm, deși nu ai simptomele obișnuite? Mai jos, poți citi mai multe despre simptomele silențioase ale astmului și poți cere ajutorul unui specialist dacă observi că sunt prezente și în situația ta.

Cum să recunoști simptomele astmului


Nu ai aer? Ai dificultăți de respirație? Acestea sunt semnele evidente ale astmului. Dar se poate să nu iei în calcul aceste semnale de alarmă, crezând că astmul este însoțit de alte simptome. Află care sunt simptomele silențioase ale acestei afecțiuni!

1. Îți este greu să respiri în preajma pisicilor


De vină poate fi o alergie. Sau astmul. Sau ambele afecțiuni. Pisicile, la fel ca oamenii și plantele, transmit diferite proteine prin pielea noastră, iar corpul uman ar trebui să distingă în mod natural când proteinele sunt inofensive. De ce îți provoacă pisica reacții astmatice? Declanșatorul acestora nu este înțeles, fiind vorba mai mult de o lipsă de toleranță la proteine. Persoanele cu astm au o reacție imună diferită la natura proteinelor pisicilor.
Poți evita pisicile pentru a reduce simptomele sau îți poți lua un câine. Însă dacă ai o pisică, astmul probabil că se va înrăutăți.

2. Rămâi fără suflare când faci mișcare


Cum faci diferența dintre momentele când rămâi fără suflare în mod obișnuit de la mișcare și ceea ce ar putea fi mai grav, precum astmul? Ce ar trebui să faci dacă ești de părere că ai astm? Este perfect normal ca ritmul cardiac să crească și respirația să se intensifice în timpul și după antrenamente. Dacă te confrunți cu dificultăți de respirație neobișnuite în repaus sau în timpul exercițiilor fizice sau dacă te confrunți cu tuse, respirație șuierătoare și presiune asupra pieptului, atunci trebuie să discuți cu medicul tău!

3. Caști des


Sună ca un mit, nu? Dar există și o bază adevărată. Societatea de Astm din Canada raportează că nu este vorba despre un simptom al astmului, căscatul fiind mai degrabă un efect secundar, deoarece simptomele astmului se intensifică în timpul nopții.
Cu alte cuvinte, somnul îți este perturbat și ajungi să caști toată ziua.

4. Stresul te afectează mai mult decât pe ceilalți


Dacă îți este greu să respiri când devii stresat sau emoțional, ai putea suferi de astm. Emoțiile la un nivel înalt și stresul pot declanșa simptomele astmului. Dacă dificultățile de respirație nu se ameliorează, este nevoie să soliciți asistență medicală sau să discuți cu un specialist pentru a descoperi cauza principală a simptomelor.

5. Ești alergic la frig


Multe persoane sunt alergice la frig într-un fel sau altul. Pentru unii înseamnă că au nevoie de o vacanță în ținuturi exotice, însă pentru cei cu astm nu este la fel de ușor de rezolvat. Aerul rece nu are o umiditate prea ridicată, așa că este și mai greu pentru plămânii lor să respire.

6. Ești neliniștit


Durerea și presiunea asupra toracelui sunt simptome ale astmului atunci când afecțiunea ta nu este gestionată corect. Dar ar putea fi anxietatea confundată cu astmul? Se pare că da.
Conform Societății Astmului din Canada, anxietatea este frecventă în rândul persoanelor care suferă de astm. Dificultățile de respirație sunt stresante și te pot face să te simți neliniștit. Dar înainte de a începe să te întrebi de ce ești neliniștit dacă ai astm, gândește-te mai mult la strategii de calmare. Funcționează pentru a te ajuta să respiri mai bine? Dacă nu, discută cu un specialist!

7. Ești susceptibil de a dezvolta boli de inimă


Astmul este o afecțiune cronică a plămânilor. Cu toate acestea, episoadele astmatice pot lipsi organele corpului de oxigen, inclusiv inima, ducând la complicații ale inimii.

8. Răcelile tare durează mai mult decât te-ai aștepta


Răcelile durează de obicei cinci până la șapte zile. O infecție mai mult. Iar alergiile sezoniere pot dura săptămâni până la luni de zile.
De unde știi dacă suferi de astm? Alergiile și astmul se pot suprapune. Dacă ai, de exemplu, rinită alergică sau alte alergii raspiratorii, este posibil să fii predispus la astm. Oamenii tind să ia antihistaminice pentru ceea ce cred că este o alergie, dar este important să ții cont și de tuse, pentru a te asigura că nu este astm.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod