Noi tehnologii în îndreptarea dinților

Îndreptarea dinților are un rol important într-o lume în care primează perfecțiunea imaginii și frumusețea dentară. Acest lucru poate fi făcut acum fără teama ca oamenii din jur să te privească ciudat, datorită avansului extraordinar înregistrat de tehnologia medicală. Cel mai bun exemplu este noua generație de aparate și aliniatori invizibili.

Invisalign este un aparat dentar invizibil, care folosește o manieră modernă și revoluționară de îndreptare a dinților, pe baza unui principiu simplu: aparatele dentare pot fi eficiente, fără a fi vizibile sau dureroase.

Tehnologia folosită permite realizarea unui model 3D al danturii pacientului, pe baza amprentei dentare și a radiografiilor.
Cu ajutorul modelului obținut se realizează apoi planul de tratament individualizat. “Planul ține cont de modul în care se va mișca fiecare dinte, în fiecare etapă, durata acestuia și, desigur, de rezultatul final”, explică medicul dentist Monica Hazizi.

Dinții incorect aliniați reprezintă un punct de plecare pentru bolile care ar putea apărea în timp. Dinții înghesuiți nu permit un periaj 100% corect, bacteriile persistă pe suprafața dinților, ceea ce favorizează apariția cariilor și sângerările gingivale.
Odată instalată boala parodontală, riscul de pierdere a danturii crește exponențial.

Specialiștii recomandă corectarea anomaliilor încă din copilărie sau adolescență. „Avantajul noilor tehnologii este acela că permite oricui, indiferent de vârstă, să aibă dantura la care visează fără ca tratamentul să fie vizibil. Un zâmbet imaculat nu este doar o carte de vizită, ci și pașaportul sănătății dinților”, mai spune medicul dentist Monica Hazizi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod