Lecția sănătății orale se învață de mic

Copilăria este etapa descoperirilor, dar și a acumulărilor de priceperi și obișnuințe, care le asigură celor mici dezvoltarea armonioasă pe mai multe planuri. Obiceiurile sănătoase se deprind de la o vârstă fragedă, de aceea părinții trebuie să acorde o atenție deosebită modului în care îi familiarizează pe copii cu niște concepte ”abstracte”, precum igiena orală și prevenirea problemelor dentare.

Igiena dentară începe chiar înainte de apariția dinților! De ea depind dezvoltarea, formarea structurală, dar și poziționarea pe arcadă a dinților de lapte și a celor definitivi, fiind cunoscut faptul că mugurii dinților definitivi se formează încă din perioada intrauterină.
”Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră dentară de când ne naștem. Bineînțeles, la început părinții se ocupă de acest aspect, de aceea e bine să fie informați. Un lucru pe care nu mulți îl cunosc este că gingia copilului trebuie îngrijită chiar înainte de erupția dentară. Curățarea se face după fiecare masă, cu ajutorul unui tifon înmuiat în apă.”, explică Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, detinatorul unui Dublu Doctorat in Stiinte Medicale si Masterat in Implantologie, cu experiență în clinici din Elveția, Germania și SUA și cel care coordonează activitatea Swiss Ecodent Clinic din București.

”Dintre produsele alimentare, dulciurile asociate cu produse făinoase, adică preferatele copiilor, au efectul cel mai nefast asupra dinților lor.
Cum copiii nu sunt conștienți de riscurile implicate, rămâne tot în sarcina părinților să limiteze frecvența și durata consumului de dulce.”, completează Dr. Christian Marmandiu. Cariile și gingivita pot fi evitate numai dacă li se impune celor mici o igienă orală corectă dinainte ca dinții de lapte să înceapă să se schimbe. Chiar dacă dinții de lapte vor fi înlocuiți, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie tratați într-un mod responsabil. Cariile evoluează foarte repede la copii atât la suprafață, cât și în profunzime, astfel că netratarea dinților la timp poate avea repercusiuni grave prin dispersarea infecției în sânge.

În plus, acomodarea timpurie cu cabinetul stomatologic și cu medicul joacă un rol important în psihologia copilului și a adultului care va deveni.
Vizitele periodice la medicul stomatolog, alături de părinți, facilitează acest lucru și ajută copilul să nu dezvolte teama de dentist, pentru momentul în care va fi nevoie de un consult propriu-zis. Având în vedere toate aceste considerente ce țin de adoptarea unei atitudini responsabile față de igiena orală în rândul părinților și a copiilor, Swiss Ecodent Clinic a adaptat tratamentele pentru copii și a introdus servicii de consiliere și acomodare, astfel încât vizitele să decurgă cât mai plăcut.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod