Lapte de alune de padure BIO

Tocmai ai descoperit ca ai intoleranta la laptele de vaca? Te intrebi ce o sa faci de acum inainte pentru ca laptele este aliment principal pentru tine. Nu te panica, exista cateva alternative mai mult decat potrivite ca sa inlocuiesti laptele de vaca.  Dar sa vedem mai intai ce este aceasta intoleranta la lactoza.
Din cauza excesului de cazeina, cu 400% mai mult decat in cazul laptelui uman, laptele de vaca este adesea imposibil de digerat de catre organismul uman. Greata, crampe, balonare, uticarie...

sunt numai cateva dintre simptomele specifice intolerantei la laptele de vaca.

Ca sa scapi de aceste neplaceri, sfatul medicilor este sa te reorientezi catre laptele vegetal pe care il gasesti in supermarket. Mai mult decat atat, daca vrei sa fii cu adevarat corecta cu tine, din punct de vedere alimentar, ar trebui sa mergi in magazinele care comercializeaza produse bio si sa-ti cumperi nucile care te ajuta sa-ti prepari acasa laptele vegetal.

Putem prepara acasa lapte vegetal, din migdale, lapte din fructe de padure, lapte din ovăz.

Sigur, probabil ca sunt tipuri de lapte bogate in proteine, dar sunt cu siguranta mult mai potrivite pentru persoanele care dezvolta o astfel de intoleranta”, explică Nicoleta Velicu, reprezentant BIORITMO.

Laptele de migdale BIO, spre exemplu, este foarte gustos si pentru un aport de 10% vitamina A, 25% vitamina D, 50% vitamina E este recomandat a fi baute 250 ml pe zi. Laptele de alune de padure BIO este asemănător cu laptele de orez, extrem de iubit in Japonia. Este usor de digerat, nu are proteine, si are mai multi carbohidrati decat laptele animal.

In plus, are o consistenta asemanatoare apei si este usor de digerat.

Laptele de ovaz are de trei ori mai putine proteine decat laptele animal, are mai multi carbohidrati si foarte putine grasimi. Sigur, sa nu uitam despre laptele de cocos BIO care este foarte bogat in vitaminele C, E, contine toate vitaminele din grupul B, dar si fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod