Cerazette - contraceptie sigura fara estrogen

Ti-ai dorit mereu o alternativa fara estrogen la contraceptivele orale combinate? Daca raspunsul e afirmativ, afla ca se gaseste acum si la noi Cerazette, pilula contraceptiva care inhiba constant ovulatia.
Cerazette are acum o fereastra de 12 ore pentru pilulele omise, ceea ce inseamna mai mult confort, o complianta mai mare, eficacitate crescuta si anxietate scazuta.  Noua pilula este o metoda contraceptiva cu eficienta inalta, este sigura in proportie de 99% dintre cazuri.

Ca si celelalte pilule, acestea se iau zilnic, aproximativ la aceeasi ora, astfel incat intervalul dintre doua comprimate sa fei intotdeauna de 24 de ore. Prima tableta se ia in prima zi a sangerarii menstruale. Apoi se administreaza cate o pilula pe zi.
Daca se incepe administrarea in ziua 2 - 5, in timpul primului ciclu este recomandata o metoda de bariera in primele 7 zile de administrare a pilulelor.


Daca uiti pilula....

Protectia contraceptiva poate fi redusa daca trec mai mult de 36 de ore intre doua pilule. Daca ai mai putin de 12 ore de intarziere, pilula uitata trebuie luata imediat ce-ti amintesti de ea, iar urmatoarea - la ora obisnuita. Daca au trecut mai mult de 12 ore, trebuie sa folosesti o metoda contraceptiva suplimentara pentru urmatoarele 7 zile.

Poti incepe tratamentul contraceptiv cu Cerazette dupa nastere, inainte de revenirea menstruatiei.
Pilulele nu influenteaza productia sau calitatea laptelui matern. Cerazette se poate administra si in timpul alaptarii. Totusi, cresterea si dezvoltarea copilului tau trebuia urmarita atent daca utilizezi Cerazatte in perioada alaptarii.


Reactii adverse

Cel mai obisnuit efect secundar este sangerarea neregulata. Pentru ca determina inhibitia ovulatiei aproape de 100%, sangerarea neregulata este mai intalnita decat la pilulele doar pe baza de progestagen. Dupa cateva luni de la utilizare, sangerarile devin mai putin frecvente.

Alte efecte secundare pot fi: aparitiai acneei, schimbari de dispozitie, durere de san, greata sau crestere in greutate.

Cerazette se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala si se gaseste in farmacii.
Pretul recomandat este de 57 Ron pentru o cutie cu trei folii de pilule (o folie este necesara pentru o luna).

 

Comentariile 51-100 din 108

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 31iulie2011,2155 pe 31 Iul 2011, 22:15
    informatii

    am nascut pe 30 sept.2010 si am loat cerazette dupa doua luni.Fetita are acum 10 luni iar menstruatia mia venit pe 14 iulie si a durat cam 5 zile cu dureri de burta.Dupa 2 sapt. a aparut o sangerare si dureri de ovare si ma deranjeaza pe jos,as vrea sami spuneti ce sa fac sa le mai iau sau sa intrerup tratamentul.va rog sami spuneti,va pup pa.

    0
    0

  • Alina pe 2 Iun 2011, 14:35
    ..

    Pai se stie ca sunt unele pilule care ingrasa printre ele se numara si Cezarette...Dar nu asta e problema..cica in timp ar avea efect avortiv...adica poti sa ramai insarcinata si sa avortezi copilul fara ca tu macar sa stii si menstruatia sa ti vina:)Good luck la toate ..eu nu iau nici un fel de pilula.Prezervativul e cel mai eficient:D,,,dar acum depinde de fiecare..V am pupat:*

    1
    2

  • mary pe 2 Mai 2011, 14:00
    cerazette

    buna si eu i-au cerazette de 3 luni si a inceput sa-mi cada parul, ce sa fac? mersi

    8
    2

  • sava elena paula pe 29 Apr 2011, 19:16
    intrebare

    sunt nelamurita am luat cerazette dupa ce am nascut dar sotu fiind plecat am incetat sa le iau,acum trebuie sa plec la el si inca nu mia venit menstruatia cum fac?astept sami vina si dupaia le iau sau pot sa le iau asa fara am veni,va rog mult sami raspundeti,pupici

    9
    2

  • anonim pe 20 Apr 2011, 22:26
    cerazette contraceptie

    buna seara....am inceput sa iau cerazette ca metoda de contraceptie ... pana acuma nu am luat este prima data cand iau aceste pilule( mentionez ca este si prima data cand folosesc contraceptie orala)... este cineva care a luat ca metoda de contraceptie aceste pilule? ... ce reactii ati avut si cum vati simtit?... vreau si eu o parere :( multumesc:*

    16
    6

  • nicoleta pe 20 Apr 2011, 14:01
    probleme

    salut fetelor. Am nascut in ianuarie anul acesta si prin martie dr mi-a recomandat sa iau cerazette. Am inceput cam pe 28 martie folia si pe 30 mi-a venic cm.Totul a durat cam 5 zile cu dureri cumplite de burta si spate.Dr mea mi-a s[pus sa iau cerazette fara nici un fel de intrerupere asa ca nu le-am oprit.Acum marea surpriza, dupa ce ca abia pe 5-6 se terminase cu invazia , la nici 10 zile iata ca iar dureri de burta,spate si o invazie foarte abundenta. Vreau sa va spun ca eu am foarte mari dureri de cap de cand am inceput sa le iau, am avut si diaree vreo trei zile. Inca alaptez si vad ca nu mi-a afectat bebelul cu nimic asa ca am hotarat singura sa le intrerup. Va rog spuneti-mi si mie ce alte anticonceptionale v-a recomandat dr sau de care a-ti auzit pe la prietene. Cu siguranta cerazette nu mai vreau sa incerc.

    11
    2

  • valentyna pe 7 Apr 2011, 23:56
    cerazette

    salut mamicelor,si eu am un junior si folosesc pastilele de un an si trei luni,nu am ciclul regulat deoare ce inca alaptez,dar acum am o stare foarte rea si mie frica sa nu fiu gravida,oare e posibil?si de ingrasat ce sa spun,am luat 10 kg.in plus...daca stie cineva un raspuns,datimil.va multumesc...........

    9
    3

  • Ana pe 31 Mar 2011, 18:00
    cerazete

    Eu am luat cerazete de cand avea bebele trei luni. Prima data mi-a venit cm cand a avut copilul un an si trei luni si de atunci nu mi-a mai venit (de 4 luni). Alte efecte secundare in afara de asta nu au avut la mine. Nu m-am ingrasat deloc!

    12
    3

  • Liudmila pe 16 Mar 2011, 21:49
    Cerazette

    stie cineva ce se intampla daca nu iei cerazette in prima zi de menstruatie. Defapt, sa va povestesc cum sta treaba. Am nascut in octombrie. La inceputul lui decembrie mi-a venit un pic de mentruati, apoi a urmat ianuarie si februarie, la fel...Intre timp medicul mi-a presctis cerazette ca contraceptiv, dar sotul fiind plecat din tara nu m-am apucat de ele pana acum caci saptamaa aceasta se intoarce. La inceputul lunei martie nu mi-a mai venit ca deobicei mentruatie...si e deja sfarsitul lunii, iar de luni m-am apucat de cerazette. E ceva grav daca nu le-am luat in prima zi de mentruatie? Posibil nici sa nu imi mai vina menstratia?....Mentionez ca inca alaptez...Astept un raspuns de la voi! Multumesc!!!

    9
    3

  • mirela pe 10 Mar 2011, 09:43
    cerazette

    si eu am fost aseara la med. ginecolog,mia recomandat cerazette.eu am un bebe de 7 luni si o sapt, inca nu mi-a venit cm,am inceput sa iau pilulele, sper sa nu ma ingras deoarece eu inca ma lupt cu kg acumulate pe perioada sarcinii prt ca am avut serclaj si nu am avut voie sa fac nici un efort. sa vedem ce se va intimpla dupa prima folie

    11
    2

  • coca pepescu pe 19 Feb 2011, 23:51
    cerazette-chist ovarioan

    si eu am aceeasi pb, iau aceste ac de 2,5 luni si m-am ingrsat 5 KG, iar dintre efecte adverse frecvente nu am ratata nici unul. mai am o juma de luna dupa care merg la medic, cu siguranta le voi inrerupe si voi cere un tratament mai putin agresiv, poate incerc unul naturit tot de pe net.

    3
    1

  • anca pe 15 Feb 2011, 00:00
    menstruatia si cerazette

    bebe are 17 luni de la o luna iau cerazette,fara a face nici o pauza,inca alaptez dar nu am avut deloc menstruatie..de o saptamana am dureri de burta si de doua zile dureri de spate..sunt putin ingrijorata ca nu imi mai vine cm

    9
    3

  • mihaela pe 9 Feb 2011, 16:24
    intrebare

    am c m foarte mult sunt f slaba si as dori sa iau cerezett . am doi copii de trei ani jumate si doi ani si vreau sa m-a protejez ce ma sfatuiti ,sa iau ? vrea sa ma ingras am 50 de kg . astept un raspuns va multumesc.

    8
    3

  • marry pe 8 Feb 2011, 11:29
    trebuie facut o pauza intre 2 administrari cerazetee?

    de ieri am inceput sa iau cerazette la recomandarea medicului,sper sa fie bune pentru organismul meu,insa nu stiu dc intre 2 administrari se face vreo pauza...multumesc.

    7
    1

  • claudia pe 26 Ian 2011, 20:42
    cerazzette

    dr ginecolog mi-a recomandat cerazette pt tratarea chisturilor de la ovare.Am o luna si doua sapt de cnd le beau,dar mi-au aparut reactii adverse ;dureri de ovare,sani si sangerez putin de o sapt.spunetimi va rog ce sa fac?mai le beau?sau intrerup tratamentul?,

    6
    6

  • geo pe 13 Ian 2011, 19:38
    ajutor

    de curand am inceput sa iau cerazette si am o mare dilema,sunt la a doua tableta si inca nu mi-a venit ciclul menstrual ,mentionez ca am avut ciclu regulat si de cand am inceput sa iau pastilele am o stare de greata continua si am luat deja mult in greutate,va rog sa imi dati un sfat credeti ca as putea fi insarcinata?

    18
    3

  • lia pe 12 Ian 2011, 17:24
    cerazette

    buna tuturor mamicilor. sunt lia din bacau si am un baietel de 4luni pe care il cheama TUDOR OCTAVIAN.eu am inceput sa iau cerazette dupa cele 40 de zile si ma simt foarte bine de la ele. eu il alaptez pe TUDOR, iar d-na doctor mi-a spus sa iau cerazette pe perioada alaptarii. nu m-am ingrasat, doar ca imi cade parul, dar am sa incerc si eu sampon cu extract de nuc cum a facut si MONICA.Dupa ce termin o follie incep imediat alta. bafta tuturor!!!!

    9
    2

  • ana maria pe 6 Ian 2011, 13:54
    cerazette si alaptarea

    Daca alaptati puteti incepe administrarea pilulelor in orice zi, nu trebuie sa asteptati aparitia ciclului menstrual. Regula cu prima zi e valabila numai pt femeile care au menstruatie.

    3
    2

  • lacramioara pe 10 Dec 2010, 11:27
    cum sa le iau

    buna.am nascut acu 6 saptamani si am fost la control si doctorul mi-a recomandat sa iau cerazette dar nu stiu cum trebuie.trebuie sa astept sa am prima menstruatie sau sa incep sa le iau.el a spus sa le iau cand imi vine prima data.dar pauza se face intre ele sau cum termini o folie incepi si iei alta. multumesc

    2
    2

  • Cris pe 5 Dec 2010, 21:45
    cerazette

    Am o fetita de 9 luni si 10 zile,inca o alaptez.Pe 11 sept mi-a venit prima data menstruatia,deci la 6 luni jumate dupa nastere.A doua oara mi-a venit pe 23 octombrie cand am fost la dr ginecolog si mi-a recomandat cerazette.Sunt in prezent la a doua folie,dar menstruatia nu a mai venit.Nu indraznesc sa-mi fac test de sarcina.Eu cred ca e de la pastilele acestea,dar as mai vrea o parere avizata.

    9
    1

  • calina pe 5 Dec 2010, 15:26
    cezarette

    eu am luat iar la sfatul medicului ginecolog din austria pt ca am un chist pe ovarul drept!si a spus ca imi v-a trece cu aceste pilule.dar cred ca inca mai am acel chist si m-am ingrasat f tare intr-o luna aproape 10 kg.cm imi intarzie si ma simt f rau de la ele!mai snt si f scumpe 30 euro o cutie!acum nu mai reusesc sa dau jos kg in plus!fiecare organism actioneaza in felul lui,dar nu ma asteptam sa fiu asa grasa!

    4
    0

  • calina pe 5 Dec 2010, 15:22
    pilulele cezarette

    pilulele acestea ingrasa groaznic!am luat o luna aceste medicamente dupa care m-am orpit.de la ele m-am ingrasat 10 kg.nicioadata nu am avut prob cu greutatea iar acum ma simt ca un balon!merg din nou in wiena aici la control pe 14 dec si mai bine fara ele decat grasa!ma dor sanii tare rau si cm iti intarzie cu circa 2 sapt.

    0
    0

  • mihaela pe 2 Dec 2010, 16:02
    anticonceptionale

    am nascut iar baietelul meu are acum un an si 5 luni cand am nascut mi sa recomandat sa iau cezarette dar eu nu am luat delok insa cum as vrea sa folosesc anticonceptionale dar nu stiu ce anume.ce imi recomandati care ar fi bune ca nu am cum sa merg la medic.va multumesc

    0
    0

  • elena pe 26 Nov 2010, 20:44
    salut

    am 2 luni de cand am nascut si inca nu mi-a venit cm.dr mi-a recomandat sa iau cerazette.am inceput sa am o scurgere maronie.ce sa fac?am sa mai astept o sapt sa vad daca imi vine .pot sa incep sa iau pastile chiar daca nu am?eu alaptez si sper sa nu imi afecteze asta.va rog dati-mi un sfat

    2
    2

  • criss pe 26 Oct 2010, 23:22
    cerazette

    fata are 10luni iau cerazette de la 6 sapt.pina la 6 luni nu mi-a venit deloc cm.iar de la 6 luni si pana la 9 imi venea cm. o saptamina da una nu acum nu mia mai venit in rest am slabit mult de la ele pupici la pui

    0
    2

  • geani pe 13 Oct 2010, 23:21
    cerazette

    buna fetelor!am si eu niste intrebari.am 2 luni de cand am nascut si la sfarsitul celor 40 de zile dupa ce am nascut am avut 8 zile menstruatie!de curand am fost la ginecolog si mia dat sa iau carazette!am inceput sa iau de azi chiar dak nu am cm!intrebarea este dupa cate zile pot sa am relatii sexuale cu sotul meu fara a ne proteja suplimentar!va multumesc si sper sa imi raspundeti

    1
    6

  • monica pe 12 Oct 2010, 22:01
    cerazette

    buna. si eu iau cerazette de cand a facut copilul 3 luni.acum bebe are 8 luni. inca alaptez, ma simt excelent de la ele, nu am luat in greutate, singura problema ar fi ca-mi cade parul.de o luna am schimbat samponul cu unul cu extract de nuc si nu mai am probleme.Dupa ce termin alaptare trebuie sa renunt la pilulele astea si sa iau altele? eu ma simt xcelent cu ele.multumesc

    10
    1

  • Adela pe 29 Sep 2010, 14:32
    Cerazette probleme cu menstruatia

    Eu am inceput sa iau cerazette in urma cu aprox. 3 saptamani. Dupa 2 saptamani de cand am inceput tratamentul am inceput sa am sangerari. Sunt deja in ziua a 5a si nu s-a oprit. Pe langa asta, noaptea trecuta m-am trezit cu palpitatii si de cateva zile sunt tot mai emotiva si imi vine sa plang fara motiv.. Astazi am sa-mi sun medicul sa intreb daca le mai iau sa opresc administrarea lor.. Va tin la curent

    0
    0

  • alis pe 13 Sep 2010, 17:20
    cerazette

    buna.eu iau cerazette de 9 luni(la recomandarea dr.ginecolog,dupa nastere).nu a afectat cu nimic alaptarea,nu am avut reactii adverse dar,nici ciclul menstrual nu a venit deloc....e ok?

    0
    1

  • ioni pe 8 Sep 2010, 08:40
    cezarette

    va cer un sfat cat mai urgent. am inceput sa iau cezarette acum o luna si dupa 17 zile mi a venit ciclu care nu s-a oprit nici acum desi au trecut 20 de zile. va rog sa imi spuneti daca trebuie sa le intrerup. le iau pentru ca sunt hipertensiva. multumesc

    0
    0

  • lenuta pe 6 Aug 2010, 00:18
    salut

    si eu iau cerazette de 1 an jumate. pana acum a fost ok, cu toate ca luam pastilele cand si cand......si nu am ramas insarc, dar acum de 3 sapt nu se mai apreste sangerarea. ce se intampla............nu stiu

    4
    0

  • lena pe 12 Iul 2010, 00:52
    salut

    iau cerazette de 1 an jumatate,cu toate ca nu ma alaptez de la 5 luni, si sunt foarte multumita. au fost zile cand am uitat sa iau, si nu am ramas insarcinata. depinde sa stiti foarte mult de organismul fiecareia. ciclul imi vine regulat, o data pe luna 4-6 zile, fara dureri.incercati si daca nu va simtiti ok, trebuie schimbat pana cand organismul primeste pe cel adecvat lui succes

    3
    0

  • cristina pe 11 Iul 2010, 12:27
    cerazette

    buna.am incaput sa iau aceste anticonceptionale dupa triregol.nu mi-a venit cm.dupa trei folii.sunt f. ingrijorata.va rog daca stie cineva sa ma ajute.mie frica de sarcina.

    3
    1

  • ramona pe 8 Iul 2010, 18:04
    daca nu am cialu cum le iau

    Buna ziua!am nascut acum 4luni si doctorita mea ginecolog mi-a prescris cerazette,eu inca alaptez,iar ciclu inca nu am,cum sa le iau,si acre sunt contraindicatiile

    2
    4

  • radu oana pe 1 Iul 2010, 12:13
    cerazette

    eu am inceput de azi sa vedem ce se intimpla

    4
    0

  • DANA pe 22 Iun 2010, 16:28
    cum se iau

    Buna ziua!As dori sa stiu cum se administreaza aceste pastile,CERAZETTE,pe care mi le-a administrat medicul ginecolog,avand in vedere ca inca alaptez,iar ciclu nu mi-a venit.Baietelu meu are 5 luni.

    9
    0

  • adrianadaria pe 11 Mai 2010, 11:09
    in ce situatii trebuie intrerupt tratamentul cu cerazzette

    buna ziua! as dori sa intreb in legatura cu cerazzette daca ar fi cazulsau nu s aintrerup administrarea lor. sunt lajumatatea primei folii si in 15zile cred ca am avut doaar 4 zile fara sangerari. ma dor ovarele, simt presiune in zona abdominala frecvent,imi este greata, am dureri de cap etc...cea mai mare grija a mea este ca nu cumva s atransmit cevas fetitei mele pentru ca inca o alaptez si nu as vrea sa aiba probleme de nici un fel nici acum, nici mai tarziu. care sunt cele mai grave efacte secundare? deja m-am ingrasat f mult in timpul sarcinii se poate sa ma mai ingras si din cauza pilulelor? multumesc!

    0
    0

  • teo s. pe 27 Apr 2010, 10:52
    cezarette daca nu am CM

    vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez, medicul meu mia recomandat cerazette. am nascut de aproape 2 luni si inca nu am CM. Pe prospect scrie ca trebuiesc luate din prima zi a CM. Cum trebuie sa procedez? Multumesc!!!

    5
    0

  • GABRIELA pe 7 Oct 2009, 19:27
    AJUTOR

    ESTE A DOUA TABLETA PE CARE O IAU,DAR LA PRIMA TABLETA DE CERAZETTE IN PENULTIMA SAPTAMANA AM UITAI SA IAU UNA MI-AM ADUS AMINTE ABIA CU O SEARA DUPA SI NU AM LUATO AM LUAT IN CONTINUARE PT ZIUA RESPECTIVA,AM SANGERAT DOAR FF PUTIN O PATA .SE POATE SA FIU INSARCINATA?VA ROG AJUTATIMA

    0
    2

  • violeta pe 9 Sep 2009, 10:22
    cezarette

    mie mi-au fost recomandate si sunt foarte bune , am o fetita de 9 luni cred ca depind de organism

    0
    0

  • irina pe 12 Aug 2009, 22:43
    eu

    am 7 saptamani de la nastere si azi am inceput sa iau cerazette la recomandarea medicului ginecolog.sper sa nu aiba efecte secundare mai ales pt k alaptez

    0
    1

  • Pestoaica pe 9 Iul 2009, 21:34
    Ok

    Eu acum am inceput sa le iau..stie cineva ce reactii adverse exista:(

    5
    0

  • anca magdalena pe 9 Iul 2009, 14:38
    cerazette

    deocamdata le iau si eu.dar am o intrebare : se iau neaparat in prima zi de ciclu?se face pauza dupa prima folie 7 zile?

    4
    0

  • VIOLETA pe 26 Iun 2009, 20:11
    INFORMATII

    AM LUAT CERAZETTE O LUNA SI AM SANGERAT CONTINUU,AM INTRERUPT TRATAMENTUL DAR DEGEABA,AM FOST NEVOITA SA MA INTERNEZ IN SPITAL,UNDE MI S-A FACUT TRATAMENT SI UN CHIURETAJ BIOPSIC PT. OPRIREA SANGERARII.IN FINAL AM REZOLVAT SLAVA DOMNULUI,DAR N-ASI MAI LUA NICIODATA ASA CEVA.ACUM LA RECOMANDAREA MEDICULUI IAU MELLEVA 35 SPER SA FIE BINE

    1
    0

  • Maria pe 21 Iun 2009, 09:51

    Iau Cerazette de 2 luni si am o luna de cand am sangerari.Am intrebat medicul si a spus ca e perioada de acomodare.Poate cineva sa imi dea un raspuns daca a avut ceva asemanator si ce a facut?

    0
    0

  • monica pe 20 Mai 2009, 16:03

    azi am cump cerazette din HU pt ca la noi nu se gasesc.La recom medicului am aflt ca nu ingrasa,din contra prin folosirea lor se reduce dep stratului adipos,celulita ,grasime etc.prospectul e in limba maghiara si nu-l pot studia.ar fi ok?

    5
    0

  • violeta pe 19 Mai 2009, 09:38

    am luat cerazette aproximativ o luna de zile si am sangerat continuu,sunt disperata.am renuntat de doua saptamani ,dar sangerarea tot nu a incetat.mi-au fost recomandate de medic deoarece am uter fibromatos.cred ca sunt cele mai proaste anticonceptionale.am fost la un alt ginecolog la control si mi-a spus ca aceste pastile nici nu sunt bine testate pe piata,din acest motiv nu se gasesc nici in farmacii,asa ca aveti grija....

    0
    1

  • anonim pe 11 Mai 2009, 19:59
    musicworld

    E prima luna cand iau cerazette , nu am terminat folia dupa 17 zile de luat pastilutele in fiecare zi am avut sangerare....e aiurea dar sper sa nu ma dispere aceste reactii adverse

    0
    0

  • martin caTALINA pe 11 Mai 2009, 13:41

    SI MIE MI LEA RECOMANDAT DOCTORUL PT CA AM CHIST LA OVARE SI DUPHASTON ASTEPT SA IMI VINA MENSTRUATIA PT CA NU MI-A VENIT DE 4 LUNI.SPER SA FIE BUNE CEREZETTE

    0
    0

  • COSTINA pe 28 Apr 2009, 21:44
    vreau o parere

    cine stie dak sunt mai bine tolerate decat Yasmin

    1
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod