Cerazette - contraceptie sigura fara estrogen

Ti-ai dorit mereu o alternativa fara estrogen la contraceptivele orale combinate? Daca raspunsul e afirmativ, afla ca se gaseste acum si la noi Cerazette, pilula contraceptiva care inhiba constant ovulatia.
Cerazette are acum o fereastra de 12 ore pentru pilulele omise, ceea ce inseamna mai mult confort, o complianta mai mare, eficacitate crescuta si anxietate scazuta.  Noua pilula este o metoda contraceptiva cu eficienta inalta, este sigura in proportie de 99% dintre cazuri.

Ca si celelalte pilule, acestea se iau zilnic, aproximativ la aceeasi ora, astfel incat intervalul dintre doua comprimate sa fei intotdeauna de 24 de ore. Prima tableta se ia in prima zi a sangerarii menstruale. Apoi se administreaza cate o pilula pe zi.
Daca se incepe administrarea in ziua 2 - 5, in timpul primului ciclu este recomandata o metoda de bariera in primele 7 zile de administrare a pilulelor.


Daca uiti pilula....

Protectia contraceptiva poate fi redusa daca trec mai mult de 36 de ore intre doua pilule. Daca ai mai putin de 12 ore de intarziere, pilula uitata trebuie luata imediat ce-ti amintesti de ea, iar urmatoarea - la ora obisnuita. Daca au trecut mai mult de 12 ore, trebuie sa folosesti o metoda contraceptiva suplimentara pentru urmatoarele 7 zile.

Poti incepe tratamentul contraceptiv cu Cerazette dupa nastere, inainte de revenirea menstruatiei.
Pilulele nu influenteaza productia sau calitatea laptelui matern. Cerazette se poate administra si in timpul alaptarii. Totusi, cresterea si dezvoltarea copilului tau trebuia urmarita atent daca utilizezi Cerazatte in perioada alaptarii.


Reactii adverse

Cel mai obisnuit efect secundar este sangerarea neregulata. Pentru ca determina inhibitia ovulatiei aproape de 100%, sangerarea neregulata este mai intalnita decat la pilulele doar pe baza de progestagen. Dupa cateva luni de la utilizare, sangerarile devin mai putin frecvente.

Alte efecte secundare pot fi: aparitiai acneei, schimbari de dispozitie, durere de san, greata sau crestere in greutate.

Cerazette se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala si se gaseste in farmacii.
Pretul recomandat este de 57 Ron pentru o cutie cu trei folii de pilule (o folie este necesara pentru o luna).

 

Comentariile 101-108 din 108

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina pe 23 Apr 2009, 19:50

    Am nascut pe 1 februarie 2009, si mi-a recomandat doctora sa i-au Cerazette la 6 saptamani dupa nastere.Nu am mult timp de cand iau , dar pana acum nu am avut nici o reactie adversa, probabil mai incolo va aparea ceva. Este adevarat ca se gasesc foarte greu in farmacii, unele nici nu au auzit de ele.Eu le-am gasit la Sensiblu.

    0
    1

  • VIOLETA pe 26 Mar 2009, 11:32

    MI S-A RECOMANDAT DE MEDICUL GINECOLOG,CA TRATAMENT IMPOTRIVA CHISTULUI OVARIAN,DAR NU-L GASESC IN FARMACII.CE PARERE AVETI ESTE EFICACE ,AM UN CHIST OVARIAN DE 5 CM.

    0
    0

  • ana pe 14 Mar 2009, 22:37
    daca am inceput din ziua a sasea fara o metoda bariera, exista vreun risc?

    am o parere foarte buna despre aceste pilule

    6
    1

  • camy pe 26 Feb 2009, 16:01
    cum se incepe

    sunt putin nedumerita,pe prospect scrie ca se incepe in prima zi de manstr.dar daca alaptez nu am inca. ar trebiu sa le iau si nu stu cum

    0
    0

  • alexandra pe 24 Feb 2009, 09:41
    nedumerita

    am nascut acum 3 luni si de o luna jumatate iau Cerazette. intre timp mi s-a oprit lactatia si mi s-a recomandat sa duc pana la capat administrarea pilulelor. sunt nedumerita si datorita faptului ca de 12 zile am menstruatie. ce sa fac?

    0
    1

  • mihaela pe 23 Feb 2009, 12:52
    informatii

    am uter fibromatos,fibrom si un chis de 2mm,doctorul mi`a recomandat un tratament de 7 luni cerazette,problema este ca menstruatia prima luna dupa administrare ma tinut 9 zile iar luna a doua adica asta am de 13 zile cicle si nu mi sa oprit inca ,nu am mult dar problema este ca inca am,nustiu ce sa mai fac

    2
    1

  • l.eva pe 7 Feb 2009, 21:57
    ajutor

    am fost diagnosticata cu uter fibromatos cu noduli,iar medicul ginecolog mi-a prescris cerazette.As vrea sa stiu daca ma va ajuta acest medicament,si daca voi scapa de operatie?Va multumesc

    3
    5

  • laura pe 6 Feb 2009, 00:15
    vreau sa stiu

    Am 36 ani, sunt fumatoare si iau Cerazette de 3 luni. De cand iau aceste pilule {la recomandarea unui medic ginecolog bineinteles} m/am ingrasat 5 kg. au vreo legatura pilulele cu faptul ca m/am ingrasat si nu reusesc sub nici o forma sa dau jos ceea ce e in plus? Multumesc

    5
    2
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod