Secretele sănătății în 7 tări

Normele culturale și ritmul zilnic al vieții pot influența decisiv sănătatea, în funcție de locul în care te afli. Află care sunt secretele sănătății în 7 țări și încearcă să le aplici.
Vacanțele petrecute în locații exotice sau dietele bazate strict pe alimente-minune nu pot fi considerate un standard de alimentație sau de îngrijire personală, ci sunt mai degrabă perioade izolate când fie optezi să te răsfeți sau să urmezi o dietă strictă o perioadă scurtă de timp. Ceea ce faci în fiecare zi reprezintă însă baza pentru un organism puternic și de aceea trebuie să fii atent la lucrurile minore care au un impact decisv asupra corpului tău. Secretele sănătății se regăsesc în obiceiurile specifice diferitelor zone și de multe ori poți observa cum acel ritm diferit al vieții și-a pus amprenta asupra modului în care se simt oamenii din locul respectiv.

 
Iată care sunt secretele sănătății din 7 țări:

 
1. Australia: unde antrenamentul nu provoacă durere

Nu peste tot în lume se aplică regula potrivit căreia trebuie să realizezi un antrenament intens și epuizant dacă vrei să slăbești. În Australia conceptul de wellness este mai important decât antrenamentele extrem de intense. Se ia în calcul prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, îmbunătățirea rezistenței fizice, a flexibilității și a coordonării mișcărilor. 
În această țară a fi sănătos este mai important decât să te antrenezi până la epuizare.
Orice tip de exerciții fizice este oprit înainte de a provoca dificultăți de respirație, crampe sau oboseală intensă și deshidratare. Acest principiu se reflectă până și în cazul bebelușilor care sunt integrați într-un program numit Gymbaroo, care stimulează dezvoltarea armonioasă a creierului și a corpului prin intermediul jocurilor, cântecelor și jucăriilor.

 
2. Franța: unde fiecare bucățică este savurată

În loc să devoreze rapid ce este pe masă, francezii experimentează fiecare gust în parte și nu se grăbesc să termine ce au în farfurie. Potrivit studiilor efectuate, mâncatul mai lent, când se mestecă bine alimentele și se conștientizează fiecare aromă, diminuează apetitul și poftele alimentare dintre mese. În plus, nici în cadrul meselor principale nu se va mânca la fel de mult. Fiind mereu atent la momentul în care te simți sătul eviți excesul de calorii, centimetrii în plus și diabetul de tip 2. De asemenea, în Franța se pune accentul  pe controlul mărimii porțiilor și pe alimentele naturale, neprocesate, astfel încât silueta ideală nu este greu de atins.

 
3. Islanda: unde piscinele creează legături între oameni

Îți va fi foarte greu să găsești un oraș în Islanda care să nu aibă cel puțin o piscină. Sunt peste tot, iar înotul este un exercițiu extrem de eficient pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.
Pe de altă parte, acest piscine au mai multe efecte benefice pentru sănătate, care nu se limitează doar la înot. Piscinele au devenit un loc de reuniuni sociale, unde oamenii vin să discute și să afle noutățile, astfel fiind promovată o atitudine optimistă și gândirea pozitivă.

 
4. India: unde mersul desculț este favorizat

Dacă vizitezi pe cineva din India trebuie să-ți scoți pantofii la ușă, în semn de respect. Obiceiul de a merge desculț pe diferite suprafețe nu este doar politicos, ci favorizează o stare de bine, prevenind îmbolnăvirile. În momentul în care mergi în picioarele goale terminațiile nervoase din tălpi obțin un masaj care stimulează imunitatea și reduce durerea și inflamațiile. Cu toate acestea, persoanele care suferă de diabet trebuie să fie prudente când aleg să renunțe la pantofi și șosete.

 
5. Japonia: unde baia nu este un răsfăț

În Japonia nu trebuie să aștepți un sejur la spa pentru a te bucura de o baie cu o aromă aparte și multă spumă. Băile speciale nu mai sunt considerate un răsfăț, ci sunt la fel de obișnuite ca și spălatul pe dinți.
În fiecare seară japonezii își pregătesc o baie deosebită și în zilele libere majoritatea merg la izvoarele termale unde practică balneoterapia. Potrivit specialiștilor, acest obicei neutralizează anxietatea mult mai eficient decât medicamentele. În plus, previne reumatismul și durerile articulare.

 
6. Suedia: unde meniul este dictat de sezon

Suedia este cunoscută pentru diferența drastică dintre iernile geroase, cu zile scurte și verile calde, cu zile însorite. Alimentația populației se adaptează acestor schimbări sezoniere. „Nu este deloc practic să consumi o salată de roșii când afară sunt nămeți, iar temperatura scade sub zero grade și nu vei găsi căpșuni în februarie”, explică dr. Elizabeth Palmer, nutriționist. Faptul că unele ingrediente nu pot fi găsite decât perioade scurte de timp face ca oamenii să nu se simtă vinovați pentru că le savurează. În general, se realizează rețete numai cu ingredientele de sezon, ceea ce face ca fiecare masă să aibă un conținut ridicat de vitamine și minerale, reducând proporția de semipreparate.

 
7. Regatul Unit: unde cina se ia acasă

Frigiderele din Regatul Unit nu sunt deloc mari, iar acest lucru încurajează oamenii să meargă mai des la cumpărături și să aibă ingrediente proaspete pentru fiecare rețetă. De asemenea, gătitul acasă este favorizat în special pentru cină, ultima masă a zilei fiind mai degrabă o ocazie de a invita prietenii acasă decât de a ieși mereu la restaurant.
Rețetele preparate acasă au mai puține calorii, zahăr și grăsimi, prevenind diabetul și obezitatea.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod