Sănătate: Testele genetice sunt esenţiale dacă nu poţi să rămâi însărcinată

Unul din patru cupluri din țările dezvoltate se confruntă cu imposibilitatea de a avea un copil pe cale naturală, arată statisticile

Printre cauze se numără şi cele de origine genetică, de aceea tot mai multe ţări din Europa de Vest au inclus în pachetul analizelor premergătoare unei sarcini o serie de teste genetice.


Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății arată cruda realitate: unul din 4 cupluri din țările dezvoltate nu poate obține o sarcină. Infertilitatea poate să aibă o cauză genetică şi se poate depista prin teste moderne care se fac în prezent. Iată câteva sfaturi extrem de utile de la doi geneticieni români!

“Și România se confruntă din ce în ce mai mult cu problematica scăderii natalității și a sporului natural negativ constatat an de an.

Infertilitatea feminină reprezintă aproximativ 24% din probleme, iar infertilitatea masculină 11%. Există și infertilitate de cauze necunoscute, întâlnită în aproximativ 25% dintre cazuri”, descrie situația actuală Mariela Militaru, medic genetician la rețeaua de laboratoare și cabinete Genetic Center, o specialistă care formează experții în acest domeniu din țara noastră.

În România, cuplurile ajung în fața unui genetician abia în ultimă instanță, când au investit deja enorm și au obosit de la atâtea încercări.


“În cazul cuplurilor care nu pot avea copii trebuie efectuate și testări genetice, în momentul în care au fost eliminate alte cauze: factori externi, locali, factori endocrini etc”, recomandă Mariela Militaru.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod