Pericole pentru sanatatea ta: sarcina toxica si sarcina extrauterina

Sarcina extrauterina si cea toxica sunt doua probleme destul de des intalnite, care, fara interventia medicului, pot fi extrem de periculoase pentru sanatatea unei femei...
Sarcina extrauterina si cea toxica sunt doua probleme destul de des intalnite, care, fara interventia medicului, pot fi extrem de periculoase pentru sanatatea unei femei. Pentru a afla care sunt simptomele si pentru a te prezenta cat mai repede la medic, daca suspectezi ca te afli intr-o astfel de situatie, afla mai multe despre aceste doua tipuri de sarcini cu probleme.

Sarcina extrauterina


Sarcina extrauterina reprezinta implantarea oului intr-o locatie care nu este propice dezvoltarii sale, in alta parte decat in cavitatea uterina.

Cea mai frecvent intalnita situatie este aceea cand sarcina este situata la nivelul uneia din trompele uterine (conducte care fac legatura intre ovare - de unde pleaca celula sexuala feminina si uter - "camaruta" in care bebelusul se dezvolta timp de 9 luni).

Foarte rar, implantarea se face direct pe ovar (exista si o vorba printre ginecologi: "Sarcina ovariana este la fel de rara ca si un leu albastru") sau pe ansele intestinale, pe ficat, pe vasele de sange din abdomen, etc.

Nu orice implantare intrauterina este corecta. Daca oul coboara prea mult, el se poate "prinde" la nivelul colului (uterul este ca o sticla cu fundul in sus; gatul sticlei se numeste col si se afla in vagin).
Aceasta situatie este foarte periculoasa; determina sangerari masive care adesea impun scoaterea uterului.

In localizarea cea mai frecventa, tubara (pe trompa uterina), gravida are ca simptomatologie durerea abdominala si mici sangerari maronii, dupa o perioada de amenoree (lipsa menstruatiei).

Sarcina crescand, destinde trompa pana cand aceasta se rupe, determinand o sangerare abundenta in abdomen si soc hemoragic: femeia este palida, are transpiratii reci, puls accelerat si tensiune scazuta, margand pana la pierderea cunostintei.

Diagnosticarea sarcinii extrauterine necesita imediata internare in spital si supraveghere stricta, fiind in joc chiar viata femeii. Pentru sarcinile avansate, singurul tratament este cel chirurgical.

Pentru sarcinile extrauterine depistate precoce (sub 6 saptamani), tratamentul poate fi si medicamentos.
Riscul de a avea o sarcina extrauterina depinde de antecedentele femeii: cele care au frecvent anexite, mai ales incorect tratate, care au suferit interventii chirurgicale la nivelul abdomenului, purtatoarele de sterilete, gravidele care au obtinut sarcina prin fertilizare in vitro.

Sarcina toxica


Majoritatea gravidelor experimenteaza din primele saptamani de sarcina senzatii de greata, varsaturi, secretie abundenta de saliva, scaderea poftei de mancare, stare de rau. Uneori, aceste simptome persista pana la 15 saptamani.

Unele gravide nu suporta diverse mirosuri (de mancare, de parfum, de tigara, etc). Altele considera diverse gusturi intolerabile (multe, din pacate, nu suporta laptele sau carnea, alimente indispensabile dezvoltarii armonioase a bebelusului, prin aportul de proteine).

Cand varsaturile sunt foarte frecvente, gravida pierde apa si saruri minerale in cantitati mari si starea ei este cunoscuta ca disgravidie de prim trimestru, numita "sarcina toxica".

Cauzele acestei conditii patologice nu sunt in intregime elucidate si se presupune a fi implicati o multitudine de factori (hormonali, psihici etc.).
Cand tratamentul medicamentos (antivomitive: o pastila pana la trei pe zi de Metoclopramid) nu-si face efectul, gravida trebuie internata in spital.
Uneori, simpla schimbare a mediului are efect pozitiv.

Pacienta va fi hidratata (perfuzii intravenoase) si reechilibrata metabolic. In cazurile foarte grave, ingestia alimentelor nu mai este posibila, gravida varsand tot ce ajunge in stomac. Majoritatea gravidelor raspund la shimbarea mediului si la tratament. Pentru cele a caror stare nu se amelioreaza, singura solutie este intreruperea sarcinii.
 

Comentarii (29)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lapusneanu dan pe 20 Ian 2014, 00:24
    sarcina toxica(disgravidie)

    sotia mea are sarcina toxica in starea cea mai avansata,de la 4 saptamana de sarcina a fost internata in spital dind ca tratament pe perfuzii cu metrocopramid,vit c,b1,b6 tot trimestrul1(12saptamini)dupa care a schimbat cu perfuzii cu osetron ,precizind ca vomita de 20ori pe zi .asa a continuat pana in trim.3 acum are 35saptamini si inca mai vomita cei drept mai rar .o sa va mai spun continuarea dupa ce naste.Doamne ajuta la toate femeile care au sarcina toxica.

    1
    0

  • popa elena pe 9 Dec 2013, 16:02
    sarcina toxica

    sarcina toxica am avut eu...intr-o luna de spitalizare cu perfuzii si tot felul de tratamente am slabit 25 kg... asta este sarcina toxica..cand am iesit din spital aveam 35 kg...nu va dati seama cum aratam...si am avut 4 astfel de sarcini...acum kiar imi este frica sa mai raman insarcinata..m-am gandit la adoptie...daca nu sa gasit un tratament pt aceasta problema...

    3
    0

  • lapusneanu dan pe 11 Aug 2013, 17:22
    sarcina toxica(disgravidie)

    sotia mea are sarcina toxica de la 5saptamini face perfuzii zi de zi cu vitb1 b6 vitC metrocpramid .acum are 13 saptamini si dn doctor ia schimbat medicamentele cu osetron injectabil 2ml pe zi intro perfuzie .a mai luat ciniva acest medicament .?

    3
    0

  • izabela florentina pe 11 Feb 2013, 19:50
    sarcina toxica

    eu am zile si zile....de exemplu o zi pot manca cat de cat...iar alte 4 mai deloc...vomit intr.una...mama mea imi spune k la fel a patit si ea la toate 3 sarcinile si nu e o regula k ai avea sarcina toxica.dar nici de neglijat...in ziua de azi e si pacat sa nu iei ceva sa te ajute cu atatea medicamente aparute

    1
    0

  • Manuela 11 pe 7 Ian 2013, 13:30
    sarcina toxica

    Buna fetelor,sunt insarcinata in 7 saptamani ,nu stiu daca e vorba de o sracina toxica dar nu pot sa mananc absolut nimic,mi-e rau de tot.Problema este k eu sunt oricum slaba am 46 de kg si deja simt k am slabit 2 sau 3 kg.mi-e frica k nu pot duce sarciana la capat pt k simt k nu mai am putere.am citit la voi k luati metroclopramid, are efect?nu dauneaza sarcinii?eu nu am luat nici-un fel de pastile pana acum.va rog mult sa-mi sp ce sa fac e prima sarcina si nu as vrea so pierd:(

    5
    0

  • cristina pe 24 Sep 2012, 20:16
    SARcina toxica

    Buna,fetelor.sunt insarcinata in 31 de saptamani,ceea ce credeam ca va fi cea mai frumoasa perioada din viata mea s a dovedit a fi un chin.Spun asta deoarece ma numar printre cele ghinioniste si m am ales cu o sarcina TOXICA.De la 8sapt de cand a inceput ,au urmat zile f.grele de varsaturi continue.Nu puteam tine in stomac nici macar apa,de mancare nu mai zic,am ajuns la 50 de kg de la 63 intr o luna.AU urmat multe zile de spitalizare,perfuzii cu vitaminele B1,B6,VIT C si metoclopramid.Dupa ultima internare la 26 de sapt in prezent mai vars dar mai rar si ma duc saptamanal la perfuzie cu vitamine.Nimeni nu mi a dat un raspuns de ce a reactionat corpul meu asa,doctora mea mi a spus k sunt eu defecta))).Multe informatii si incurajari am gasit tot aici citind discutiile celor ce au trecut prin asa ceva.Ce pot spune?cele ce trecem prin asa ceva trebuie sa avem multa rabdare si putere,sa ne rugam la DUMNEZEU sa fim bine(chiar ajuta).astept finalul si sper sa fie unul fericit,sa mi vad copilasul bine.Va doresc sarcini foarte usoare,sanatate multa si copilasi sanatosi si voiosi.Vom fi foarte fericite caand ne vom tine puisorii in brate.DUMNEZEU SA NE AJUTE.maine la perfuzie((((

    5
    0

  • adryana pe 13 Aug 2012, 15:35
    sarcina toxica

    fetelor acum 3 luni va scriam k nu mai rezist k imi era foarte rau slabisem 9 kg,acum am 20 de sapt si mi am revenit pe la 13 saptamani..vomitam dar mai rar,acum a m ramas cu o stare de greata puternica,dar este bine,fata de cum eram nu mi vine sa cred,bebe creste burtik la fel si eu incep sa ma ingras mananc destul de putin nu a m pofta de mancare dar m,a fortez..apa nu reusesc sa beau nici acum doar ceaiuri sau sucuri naturale..tot ce conteaza e ca fetita sa fie bine,,asa va doresc si voua multa putere forta si vom trece peste cele 9 luni..si ne vom bucura de minunile noastre..multa sanatate va doresc voua si puiutilor

    2
    0

  • oana pe 3 Iun 2012, 21:58
    curaj

    Salut fetelor, va inteleg perfect, insa pot sa va spun ca veti reusi. Eu am 2 copii si ambele sarcini au fost toxice. A doua mai rau decat prima, insa ..... trece. Am fost internata, am facut perfuzii, am stat si la pat, dar totul a trecut (dupa nastere, evident). Nu disperati, vor veni si zile mai bune, cand va veti tine puiutii in brate. Atunci veti uita de tot si de toate. Chiar daca aveti sarcini toxice, dupa 16 saptamani de sarcina veti simti o oarecare ameliorare. Varsaturi tot vor mai fi, dar nu asa de dese ca in primele saptamani. Va doresc putere, rabdare si ....va fi bine.

    0
    0

  • mirela pe 18 Mai 2012, 15:21
    sarcina toxica

    sal , sunt insarcinata in 11 saptamani si inca am simptome de voma si greata. nu suport mirosuri de tigari, cafea, parfum.iau un tratament cu cariban pastile anti voma si totusi inca mai vomit.am scazut in greutate vreo 2kg si medicul specialist mi-a mai dat niste pastile anti-voma care le iau inainte de masa de pranz si cina.sincer mi-e mai bine. se numesc primperan sunt din spania ca eu aici locuiesc.sper ca dupa primul trimestru sa dispara aceste stari.

    1
    0

  • adriana pe 11 Mai 2012, 09:24
    buna

    salut fetelor,eu una de abia vad sa scriu nu stiu ce sa mai fac sunt insarcinata in 8 saptamani dar de 1 saptamana sunt terminata nu pot manca nimik nu pot bea si simt k mor de sete nu m am cantarit dar cu siguranta am slabit destul,astept sa vina saptamana care vine sa ma duc din nou la doctor sa vedem daca o sa ma interneze pt k acasa nu o sa mai rezist mult..sper k dumnezeu sa ne dea putere,multa sanatate la toate

    0
    0

  • cristina pe 9 Mai 2012, 19:11
    sarcina toxica

    sunt gravida in luna a-2-a,dar sincer nu mai pot,vomit inclusiv apa pe care o beau,vomit absolut tot ce mananc ce beau,pana si vitaminele pt sarcina imi fac rau!!!si nu mai vb de insomnii,pt ca dorm 1 ora maxim 2 din 24 h.nu stiu ce sa mai fac?sper ca la vizita pe care o am peste 2 zile la ginecolog sa imi dea ceva,pt ca am slabit si f rau,de la 47 de kg mai am 40kg.

    3
    0

  • stanciuc florentina pe 9 Mai 2012, 13:42
    sarcina toxica

    buna....si eu sunt intr-a saptea saptamana de sarcina....si cam de doua saptamani ma simt ingrozitor....am ajuns sa nu imi mai doresc sa ma trezesc....nu ma mai tin picioarele,vomit si am permanent senzatia de rau:((((efectiv nu pot sa realizez care este cauza caci mi-am facut analizele si au fost toate bune.nu pot sa mananc nimic,simt cum ma sting pe zi ce trece

    2
    0

  • bebe pe 24 Mar 2012, 02:06
    sarcina toxica-un mic ajutor

    de la 3 saptamani vomit aproape tot,corpul mi-a tolerat pe rand lactate,apoi lugume si fructe,si mai mereu tot ce e cocatura dar in cantitati f mici..de 2 saptamani iau niste pastile,se numesc cariban,sunt special pt greturi si se gasesc in spania,de cand le iau mananc normal si ma simt bine,am luat o pauza pt ca mi s-a terminat flaconul si mi-a fost iar rau...deci numai cu ele am revenitla normal..daca aveti p cineva in spania nu ezitati sa cereti aceste pastile

    4
    0

  • Raluca pe 22 Ian 2012, 15:12
    sarcina toxica

    Buna,si eu am aceasta problema sarcina toxica ,vomit tot timpul orice,si apa nu am pofta de mancare si am slabit 10 kg.Am facut perfuzii dincand in cand plus ceva antivomitive .Acum am ajuns in saptamana a 11 a de sarcina.,bebe este bine se dezvolta normal am control din 2 in 2 saptamani plus eco la fiecare control.Daca ai sarcina toxica nu inseamna ca bebe nu se dezvolta si va iesi mutant (cum se intreba cineva aici)Daca gasesti puterea sa infrunti aceste stari de rau si ai un dr care te sprijina se poate trece cu bine peste aceasta perioada care incepe sa se amelioreze incepand cu saptamana a 12 a de sarcina.Eu am avut inca 3 sarcini toxice 2 l-am dus la bun sfarsit cu bine si acum am o fetita bine sanatoasa in varsta de 9 ani,si un baietel la fel de sanatos de 4 ani.ambi s-au nascut la termen cu greutata normala f(3 kg respectiv 4 kg ).O atreia sarcina ,din nefericire eream in alt oras nu in Bucuresti,datorita serviciului ,iar acolo nu am gasit un doctor care sa ma ajute asa ca a trebuit sa renunt la sarcina ,acum cu cea de a4 a sarcina toxica sunt in Bucuresti am un doctor bun care ma intelege si ma sprijina.Sincer e o perioada foarte grea,dar se termina frumos

    1
    0

  • anca pe 24 Dec 2011, 18:09
    sarcina toxica

    Eu am avut probleme serioase la ambele sarcini ... dar am gasit remediul urmator care m-a ajutat sa supravietuiesc cat de cat. Am macat doar cartofi fierti in coaja cu sare. Imi era rau dar mai luam cate un varf de bicarbonat seara ca sa pot sa adorm fara sa vomit si noaptea ... in rest ceai de menta si fara alte pastile. Complexul de vitamine B imi reducea de asemenea senzatia de voma si imi dadea energie. Am supravietuit prin doua sarcini si nu am renuntat la nici una. Este groaznica senzatia din timpul sarcinii, dar la final merita tot efortul, cand ajungi sa il iei in brate pe bebe. Uiti prin tot ce ai trecut.

    2
    1

  • vali pe 6 Apr 2011, 10:47
    sarcina toxica

    buna! si eu am aceeasi problema ca voi.....sarcina toxica. Acum sunt abia in 9 saptamani si am fost internata 5 zile in care m-au tinut pe perfuzii si metroclopramid intravenos, dar cum am ajuns acasa mi-a fost iarasi rau. Am iesit de 2 zile din spital si vars aproape tot ce mananc in afara de ceai si micul dejun...si asta ma abtin sa nu-l dau afara. Imi este teama pentru bebelus...cum cresc ei si cum or sa se dezvolte daca noi nu putem manca. Chiar nu stiu ce sa mai fac pentru ca pastilele de metroclopramid nu prea au efect.

    1
    0

  • mirela pe 21 Mar 2011, 21:17
    Sarcina Toxica Extrem De Grava!

    Buna Stimate Doamne; si urmatore mamici! sunt mirela am 32 de ani;si In urma cu trei ani de zile am trecut si eu prin ce treceti si voi; ce pot sa va spun ca am renuntat cu mii de lacrimi in ochii si cu multa disperare; de acesta sarcina; dar chiar nu m-ai puteam; face nimic; mi se facea asa de rau in fiecare clipa; zi noapte; ca imi venea sa-mi dau duhul si sa scap de acesta lume; mi-am dorit extraordinar de mult acel copilas; dar cu lacrimi de sange am renuntat; se spune ca acesti copii ar fi niste mutanti? ce ziceti? credeti in asa ceva? Mi-e frica sa mai raman insarcinata; am ramas la 29 de ani pt. prima data; si nu am putut pastra acel ingeras ingeras e cumplit! ingeras ingeras ingeras acel

    0
    5

  • andreea pe 27 Ian 2011, 21:59
    sarcina toxica si bila

    buna mamici,sau viitoare!eu am avut sarcini toxice-2,pe care din pacate nu am reusit sa le duc la sfarsit.am facut de curand analize la stomac si am probleme cu bila,plus Helicobacter pylori(acum urmez tratament).se pare ca bila mi-a provocat acel rau insuportabil.va rog daca cineva a trecut prin asta,ar fi binevenite cateva sfaturi!multa sanatate!

    0
    0

  • emilia pe 23 Nov 2010, 21:59
    sarcina toxica

    buna!si eu ma confrunt cu aceeasi situatie;sunt insarcinata in7saptamani,dar de o sapt nu am mancat nimic,am facut tratament cu metoclopramid dar fara rezultat,vomam non stop,am fost internata 2zile,am facut perfuzii si acum ma simt un pic mai bine;dar nu stiu pt cat timp;Bafta!!!si sa speram ca vom trece cu bine peste aceasta perioada!!!!!!!

    0
    0

  • Carmen pe 17 Oct 2010, 10:41
    sarcina toxica

    fetelor sunt insarcinata in 11 saptamani si tocmai am iesit din spital,,,,timp de o luna de zile vomitam si sufletul din mine, slabisem enorm de mult , ajunsesem la 47 de kg si aveam depresii, ultima chiar spuneam ca vreau sa ma sinucid. am fost internata si m au hidratat cu perfuzii, glucoza vit b1, b6, c si metroclopramid dar nu prea isi facea efectul, asa k am schimbat cu emeset. m a pus pe picioare pot manca acum si bea luchide. mai am usoare stari de greata dar suportabile. mi a spus k dupa sapt 14 incepe sa mi treaca. daca aveti stari de rau duceti va de urgenta la dr , nu ca mine dupa o luna pt ca va stabilizeaza mult mai greu si ajungeti la dezechilibre de electroliti care sunt f daunatoare pt voi si ingerasi. Va doresc mullllta sanatate ca asta e mai presus de toate si rugati va la Dumnezeu pt ca face minuni

    0
    0

  • Cristina pe 26 Aug 2010, 00:30
    Sarcina toxica

    Se pare ca sunt mai multi factori ce pot provoca o astfel de sarcina. Au fost luni de zile in care nu stiam pe unde calc, varsam tot ce mancam, tot cu portocalele am reusit sa trec perioada f grea pana prin luna a 6-a cand situatia s-a mai ameliorat, dar greturile nu au disparut pana aproape de nastere. Metroclopramid-ul mi-a fost recomandat-unul pe zi, dar si asa, de cele mai multe ori nu avea nici un efect (uneori renuntam la el de teama sa nu ii fac vreun rau puiului). La mine explicatia a fost una ereditara...si mama m-a purtat la fel de greu, iar ficatul se pare ca l-am mostenit de la ea, am suportat f greu cresterea nivelului hormonal. Am nascut in mai 2010, la termen, prin cezariana, deoarece dupa cateva ore de travaliu, cand am ajuns la dilatatie completa s-a constatat ca am bazin ingustat (din cate am inteles distanta dintre oase < 8.5 cm), ceea ce face imposibila coborarea copilului. Drumul a fost anevoios, dar rezultatul pe masura: un pui de 3.5 kg care, multumesc Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului este sanatos si normal. Pentru cele care trec printr-o sarcina f dificila...curaj, le inteleg perfect, atat fizic cat si psihic, dar trebuie sa se gandeasca la vlastarelul pe care-l poarta in ele, la cata bucurie le aduce apoi in viata. Numai bine si sarcini cat mai usoare tuturor femeilor!

    0
    0

  • veronica pe 31 Mai 2010, 22:03
    sarcina toxica

    sunt acum mamica dar de cand aveam 3 saptamani am depistat ca sunt insarcinata nu am avut greturi sau varsaturi dar de la 5 saptamani am inceput a avea greturi si varsam din ce in ce mai des nu mai suportam nimic la doua luni jumatate mam internat in spital si mi sau administrat perfuzii dar degeaba puteam sa mananc doar portocale si dupa ce ajungeau in stomac le varsam nu stia doctorii ce sami mai faca mau trimis in alt judet la un spital mai mare ca sa vada daca este sarcina toxica si sami faca chiuretaj ajunsa in alt judetmi sau facut o serie de analize si intradevar aveam sarcina toxica mi sa spus ca trebuie sa fac imediat chiuretaj ca nu pot sa duc sarcina pana la bun sfarsit cu riscul sa nu mmai fac niciodata copii bine inteles ca nu am fost de acord sa ma chiureteze si am mers pe riscul meu sa tin sarcina pe la 5 6 luni mi sa spus sa ma prezint la spitral sa fac o cezariana ca nu voi putea duce sarcina la bun sfarsit si nu mam dus si am tinut sarcina ca varsaturi si cu greturi asa pana la 9 luni si am nascut un baietel mare si frumos dar cu riscul de a muri eu sau el la nastere toti doctorii sau mirat ca cu sarcina toxica am ajuns la 9luni si ca copilul nu are nici o malformatie dar in schimb sa nascut cu nota 4 ceea ce ma poarta acum prin spitale aveti grija mamicilor nu riscati ca mine ca e mai dureros acum

    1
    0

  • dana pe 9 Ian 2010, 21:39
    SARCINA TOXICAAAAAAAA!

    Si mie imi este f rau. Am 11 saptamani si mi-e rau de o luna. Doar de o sapt vars inclusiv apa. Am facut perfuzii care m-au pus un pic pe picioare dar tot nu mi-am revenit. Iau metroclopramid in fiecare zi si sper sa-mi revin fiindca simt ca nu mai pot. Mi-este f greu. Simt ca voi ceda nu mai rezist!!!!! ce as putea face sa nu imi mai fie asa RAU.mai dureaza mult aceasta stare?ultumesc

    1
    2

  • Paula pe 7 Nov 2009, 11:40
    sarcina toxica

    Si mie imi este f rau. Am 10 saptamani si mi-e rau de o luna. Doar de o sapt vars inclusiv apa. Am facut trei perfuzii care m-au pus un pic pe picioare dar tot nu mi-am revenit. Iau metroclopramid in fiecare zi si sper sa-mi revin fiindca simt ca nu mai pot. Mi-este f greu. Simt ca voi ceda psihic.

    1
    0

  • alina pe 20 Iun 2009, 12:39
    SARCINA TOXICA

    BUNA CINE MA POATE AJUTA DE FIEARE DACA CAND RAMAN INSARCINATA NU POT TINE SARCINA IMI ESTE RAU TOT TIMPU VARS DIN MINUT IN MINUT CE AS PUTEA FACE

    2
    1

  • luminita pe 13 Mai 2009, 12:03
    sarcina toxica

    buna am abia 6 saptama si am o stare foarte proasta din cauza ca tot timpul ami vine sa vars si mai ma doare cred ca ovarele nu stiu catodata am niste dureri de parca acum mia venit menstruatia singurul lucru vreau sa iau ceva sau sa manac ceva care nu ami face greata

    0
    0

  • cristina pe 10 Mar 2009, 11:18
    sarcina toxica

    buna...nu stiu daca si la mine este vorba despre o sarcina toxica, dar cert este ca de la 8 saptamani jumate ( am intrat in 10 saptamani acum) nu este zi sa nu vomez, iar de doua zile nu pot manca nimic, si o cana de ceai daca beau o vomez... oare este sarcina toxica? maine am programare la medic, o sa ii spun despre asta sa vedem ce raspuns imi da...

    1
    0

  • alina marina pe 23 Ian 2009, 14:38
    sarcina toxica?

    buna ...nu stiu daca si in cazul meu e o sarcina toxica,dar ma incadrez perfect cu simptomele prezentate in prezenterea sarcini toxice...am aproape 6 saptamani de sarcina,din care de doua saptamani imi este greata incontinuu,zilele astea am si vomat,si nu supor nici o mancare tot ce mananc imi face rau,si in plus k in ultima saptamana am slabit 5 kg,oare este normal?

    0
    1

  • iuliana badea pe 17 Ian 2009, 19:52
    sarcina toxica

    nu stiu daca o putem numi intotdeauna sarcina toxica,cert este ca un uneori cadem fizic dar si psihic la astfel de stari.La prima sarcina,acum aproape 6 ani am lucrat pana vinerea,iar lunea am nascut(cezariana).Acum am 4 luni de cand mananc numai portocale si sticksuri,ma simt slabita,sant mai tot timpul nervoasa,nu suport mancarea gatita,parfumurile,nu mai vb de tigari.Ma rog Bunului Dumnezeu macar asa sa pot ajunge la 9 luni,sa-i pot darui fetitei mele un fratior sau o surioara.Sant femei intre femei si sarcini intre sarcini.sanatate multa si ganduri bune.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod