Insarcinata iarna

In al doilea si al treilea trimestru de sarcina interdictiile se mentin, dar placenta are capacitatea de a filtra unele substante din medicamente. Medicatia se face, chiar si asa, exclusiv cu acordul si sfatul medicului”, afirma Gabriel Banceanu de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Polizu.

Cea mai buna solutie, pentru depasirea cu bine a perioadei de iarna este cresterea imunitatii organismului matern, evitarea aglomeratiilor si eventual vaccinul, dar numai cu acordul medicului, recomanda medicul.

Fortifica-te si protejeaza-te

Regulile fundamentale sunt:
- Nu lua niciodata un medicamenent, daca nu ti-a fost prescris de medicul tau, chiar daca a functionat pentru o prietena sau pentru sora ta.
- Mergi la doctor de la primele simptome. Afectiunile tipice iernii sunt in marea lor majoritate de natura virala, iar evolutia poate fi rapida si imprevizibila.

- Fortifica-te cu un regim alimentar echilibrat, bogat in fructe si legume. Nu uita nici de carne, lapte si oua.
- Pastreaza reguli stricte si severe de igiena. Spala-te des pe maini cu apa si sapun, nu manca decat din locuri sigure, niciodata de pe strada sau de la chioscuri.
-  Evita excesele alimentare, care fragilizeaza organismul pentru ca il obliga la un efort suplimentar.
-  Imbraca-te adecvat, sa nu-ti fie nici frig, nici sa transpiri. Protejeaza picioarele, gatul si fata. Se spune ca raceala vine de la picioare si maini reci.
-  Apeleaza la suplimente nutritive (vitamine si minerale) recomandate special pentru perioada de sarcina, dar dupa ce primesti recomandarea medicului.

-  Evita locurile aglomerate, atmosfera sufocanta, locurile foarte incalzite. Evita sa circuli, daca este posibil, cu mijloace de transport in comun.
-  Mentine in camera in care stai, un aer curat si umed (care are rolul de a mentine mucoasa nazala in stare normala, capabila sa “prinda” toate impuritatile din aer, inclusiv virusi) cu sisteme de umidificare sau asezand un vas cu apa pe calorifer. Adauga in apa cateva picaturi de ulei esential de eucalipt (daca nu esti alergica), care va “steriliza” aerul.
- Cere medicului tau detalii despre metodele de imunizare prin tratamente homeopate.
 
 

Ai grija ce si cat mananci

Chiar daca silueta nu este prima ta grija, trebuie sa ai grija cat, dar mai ales, ce mananci. Abtine-te de la alimente suprapreparate, de la grasimi, de genul maionezelor si cremelor, mai ales daca nu sunt facute in casa, de la preparate care au fost conservate si de la branzeturi fermentate cu mucegai.

Volumul stomacului se reduce in trimestrul doi si trei de sarcina, astfel ca este recomandat sa mananci des si in cantitati mici, ca sa nu te balonezi.

Fructele, legumele, lactatele si carnea slaba sunt prietenii tai. Bea apa, pentru ca este vitala.
Un consum adecvat de lichide (ceai din plante si apa) previne riscul aparitiei infectiilor urinare, problema foarte des intalnita in sarcina.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen pe 15 Oct 2014, 14:23
    Super

    Mi-a placut foarte mult articolul! Respect intocmai!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod