Gimnastica pentru gravide (III)

Continuam serialul de gimnastica pentru cele care sunteti insarcinate, cu exercitii pentru muschii aductori si posturi de pregatire pentru nastere normala, practicate in perioada sarcinii.

Exercitiile, pe care le puteti practica si acasa, va sunt recomandate de Vania Limban de la Active Center, un centru de pregatire pentru sarcina si nastere.

Sedinta foto a avut loc chiar la sediul centrului, unde Eugenia Locovei, de 26 de ani, gravida in ultima luna, a facut cateva dintre exercitiile care au ajutat-o sa se mentina in forma pe toata perioada sarcinii.

Practicarea exercitiilor de gimnastica aerobica ajuta gravida sa se simta revigorata, mult mai capabila sa se relaxeze, cu o postura corecta, si capabila sa-si atenueze tensiunile musculare atunci cand ele apar.

In pozitia sezand pe saltea cu picioarele drepte, se indoaie cate un picior si se trage peste celalalt de cateva ori, dupa care se alterneaza picioarele.

Cu picioarele sub sezut, se fac genuflexiuni usoare, cu revenire pe partea inferioara a picioarelor.

Din pozitia cu picioarele sub sezut, se apleaca corpul si mainile in fata. Apoi mainile se duc in alunecare pe saltea iar spatele se intinde.

Acesta este doar unul din exercitiile care se pot face impreuna cu partenerul. Sprijiniti-va cu incredere de el si faceti o genuflexiune ridicandu-va cu toata puterea de bratele lui.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod