Etapele sarcinii, lună cu lună. Tot ceea ce trebuie să ştii


Pentru noul rol de mămică trebuie să te pregătești din timp și să te aștepți la tot felul de schimbări fizice, fără să uităm de creșterea abdomenului și de picioarele umflate.
În momentul în care ai luat hotărârea de a avea un copil, trebuie să fii cât mai pregătită pentru etapele prin care vei trece în perioada de sarcină, de la început până la sfârșit. Astfel, evoluția pe care o va avea sarcina ta nu te va lua prin surprindere.

Atunci când ești însărcinată trebuie să știi că vei avea un organ nou, care apare în corpul tău odată cu bebelușul. Placenta, singurul organ tranzitoriu din corpul uman, se formează chiar în prima lună de sarcină, atunci când ovulul este fertilizat, și are rolul de a forma o barieră poroasă prin care nutrienții și oxigenul din sângele mamei ajung în sângele celui mic.


Oasele tale devin mobile ca să naşti mai uşor


În următoarele câteva luni de sarcină, oasele tale vor deveni mobile cu ajutorul unui hormon numit relaxină.
Acest truc al organismului mamei asigură buna dezvoltare a bebelușului, dar contribuie şi la relaxarea de care are nevoie orice mamă atunci când are loc nașterea copilului.

Dacă erai foarte organizată până acum, pregătește-te să uiți unele lucruri odată cu intrarea în luna a șasea de sarcină. Specialiștii susțin că este posibil ca schimbările hormonale să fie vinovate pentru acest lucru, motiv pentru care este un proces natural care se va remedia înainte de naștere.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;