Consultatia prenatala

Consultatia prenatala reprezinta un element major in diminuarea risculuimatern si fetal si in identificarea unei sarcini cu un risc obstetricalcrescut.

Scopul consultatiei prenatale consta in: verificarea functionala aorganelor materne, care vor fi suprasolicitate de sarcina; supravegherea sarcinii si depistareafactorilor de risc, pentru a preveni complicatiile obstetricale; dirijarea conditiilorde igiena a sarcinii; pregatirea fizica si psihica in vederea nasterii.

Analizele oligatorii efectuate cu ocazia primei consultatii prenatalesunt: hemoglobina si hematocritul; grupa sangvina si Rh (si la sot);deteminarea glicemiei; examenul secretiei vaginale; sumar de urina;ecografia; reactia Bordet-Wasserman; teste serologice pentru alte boliinfectioase (toxoplasma, rubeola, CMV, v.
herpetic )+ pentru HIV; infunctie de antecedentele cuplului se recomanda un examen genetic siamniocenteza (daca exista antecedente de boli genetice).

Frecventa consultatiilor este in functie de varsta sarcinii. Astfel: intresaptamanile 12 - 28 consultatiile se fac o data pe luna (trimestrul II);dupa saptamana 28 consultatile se fac de 2 ori pe luna (trimestrul III).

Ecografia genitala normala la femeia gravida evidentiaza:
In trimestrul I se poate vizualiza sacul gestational si embrionul;
Sarcina de 4 saptamani - diametrul sacului gestational este de 2-3 mm;
Sarcina de 5 saptamani - diametrul sacului gestational este de 5 mm;
Sarcina de 6,5 saptamani - lungimea embrionului este de 5 mm si se potvizualiza pulsatiile cardiace;
In trimestrul II si III se vor masura: diametrul biparietal - 63mm(la 25 saptamani), 80mm (la 30 saptamani), 95mm (la 38 saptamani);circumferinta craniana; circumferinta abdominala;lungimea femurului.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GEANINA pe 27 Iul 2010, 18:48
    SAC 11 MM

    Buna eu am 5 saptamani si sacul are 11 mm este vreo problema? Va multumesc si astept foarte mult raspunsul

    0
    2

  • Silvia pe 25 Ian 2009, 01:56
    Scuze

    Ora e mica si abia acum am observat data trimiterii mesajului de catre Jasminnne. Imi cer scuze, am vrut sa incerc sa fiu de ajutor. Sper din tot sufletul ca problema sa se fi rezolvat si totul sa fie bine!

    0
    0

  • Silvia pe 25 Ian 2009, 01:53
    pentru Jasminnne

    Jasminnne, te-ai gandit sa consulti si un alt doctor?Poate vorbesc prostii, sigur ai incredere maxima in doctorul tau; dac-as fi in locul tau, as cere si alta parere. Daca locuiesti sau nu in Toscana, eu iti pot da nr de tel al unui doctor foarte bun: vin femei de la Milano in aceasta mica localitate din Toscana, la acest doctor. Daca doresti acest lucru, da-mi un mesaj si ti-l voi trimite imediat.

    0
    0

  • Jasminnne pe 12 Aug 2008, 22:34
    Circumferinta craniana

    Locuiesc in Italia si sunt insarciana in 23 saptamani,am fost la ecografie si mi s-a spus ca ar fi ceva probleme cu circumferinta craniana la bebe cum ca ar fi cam mica 197 mm si sunt foarte ingrijorata,doctorul m-a sfatuit sa mananc multa carne,va rog mult sa-mi spuneti daca sunt probleme si ce pot sa fac.Va multumesc mult.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod