Ce te faci cu greturile matinale la birou?...

Revenim pe acelasi subiect al greturilor matinale... Aceasta deoarece, oricat de multe articole s-ar scrie pe marginea acestui subiect, intotdeauna se gasesc mai multe (si mai bune) sfaturi care sa vina in ajutorul femeilor insarcinate, atat de incercate in perioada celor noua luni de indelungata asteptare...

Foarte multe femei amana momentul intemeierii unei familii, de teama intreruperii carierei. La fel de multe femei, din acelasi motiv, prefera sa mearga la serviciu cat mai mult posibil. Inevitabil, gravidutele se vor confrunta cu greturile matinale si alte probleme "specifice" in fiecare zi de munca... Din fericire, exista si solutii, asa ca nu intra in panica!

Putine sunt femeile care sunt "scutite" de greturile matinale... Majoritatea vor trece prin acest calvar in primele luni de sarcina, altele in al treilea trimestru. Si mai exista si "fericita" categorie, ce va experimenta astfel de torturi in ambele perioade mentionate... Desi aceste senzatii de rau si de voma te pot "lovi" in orice moment al zilei, cele mai mari deservicii ti le pot face daca te incearca atunci cand esti la serviciu, intr-o zi obisnuita de munca.

Poti simti doar o usoara ameteala ori senzatia de voma sau, de asemenea, le poti "avea" pe amandoua.
In oricare dintre cazuri, nu este deloc confortabil si, oricum ar fi, este de preferat sa preintampini, pe cat posibil, astfel de situatii.

Unul dintre primele lucruri la care trebuie sa te gandesti este cum sa ajungi in "stare buna" la birou si, apoi, acasa. Daca esti mandra posesoare a unui autovehicul personal, lucrurile sunt (oare?...) ceva mai simple. In caz contrar, trebuie sa iei in calcul mijloacele de transport in comun.

Daca te vei afla la volanul propriei masini, trebuie sa iti iei masuri de prevedere si chiar sa te asiguri ca ai suficient loc pentru a trage pe dreapta in cazul in care ti se face rau sau te simti ametita. Cu siguranta nu iti recomandam sa continui drumul in asemenea conditii, care iti pot afecta vizibilitatea si capacitatea de a reactiona rapid! In acest caz, acorda-ti cateva minute sa te linistesti si te sfatuim sa ai la indemana o sticla cu apa, pentru a te improspata.

Insa nu va fi intotdeauna posibil sa opresti masina in orele de trafic infernal... Ca atare, trebuie sa fii sigura ca ti-ai "echipat" autovehiculul cu tot ceea ce ai putea avea nevoie, in caz de "urgenta". O sticla mare cu apa cu gheata poate fi de real ajutor de foarte multe ori, asa cum util ar fi si sa conduci cu fereastra deschisa sau cu aerul conditionat care sa iti bata chiar peste fata.


In cel mai nefericit caz (si trebuie sa fii pregatita si pentru acest lucru...), te sfatuim sa ai la indemana cateva pungi de cumparaturi (fara gauri!), indesate in locuri cat mai accesibile... De asemenea, poti opri masina intr-un loc sigur - o benzinarie din apropiere, de exemplu - pana cand neplacuta senzatie de voma iti trece.

O data ce ai ajuns la birou si mai ales daca ti-a fost rau pe drum, te poti improspata. Unele femei au constatat, din experienta proprie, ca micul dejun luat imediat ce s-au ridicat din pat, face ca drumul spre serviciu sa fie ceva mai suportabil. Inspira aer adanc in piept pentru a amana senzatia de voma. Are efect de cele mai multe ori!

La birou, probabil ca va fi nevoie sa iti faci un "plan de bataie", respectiv sa iti trasezi cel mai usor drum pana la toaleta doamnelor. Nu uita de pungile de plastic! In permanenta trebuie sa se afle in locuri accesibile! Ai putea folosi, in caz de forta majora, si un cos de hartii gol, dar nu iti recomandam acest lucru daca lucrezi intr-o companie mare, cu pretentii...

Daca esti suficient de norocoasa incat sa ai propriul birou, poti inchide linistita usa, asteptand, in intimitatea celor patru pereti, sa iti treaca greata...
Daca firma are birouri compartimentate cu ajutorul unor paravane, poti discuta cu o colega mai fericita, care are un birou mai retras decat tine, pentru a face schimb de locuri. Cu atat mai mult cu cat acest birou se afla in imediata apropiere a toaletei! Un sfat care iti va mai taia senzatia de voma este sa iti aplici in permanenta comprese cu apa rece pe gat si pe ceafa.

Faptul ca lucrezi intr-un birou cu mai multi colegi poate fi un avantaj. Te poti sfatui cu unele colege, cerandu-le ajutorul: ele iti pot "acoperi spatele" atunci cand dispari la toaleta mai bine de 15 minute... Insa lucrul la birou are si dezavantaje: in cazul in care iti doresti sa pastrezi fericita veste pentru tine si partenerul de viata o perioada mai mare de timp, in aceste conditii nu iti va mai fi posibil. Astfel incat este bine sa te bazezi pe ajutorul unei colege in care ai desavarsita incredere si care stii sigur ca nu iti va trada secretul mai repede decat iti doresti tu.

Pentru improspatare, este bine sa ai mereu la indemana o periuta de dinti de buzunar si un mic tub de pasta de dinti. Daca pasta de dinti este una dintre numeroasele substante care iti provoaca greata in aceasta perioada, poti opta pentru pasta de dinti creata special pentru copii - are diferite arome si este special creata pentru persoanele sensibile, asa cum sunt si prichindeii.
In cazul in care nici una dintre aceste alternative nu iti este pe plac sau nu poate fi tolerata de catre organismul tau, poti folosi intotdeauna cu incredere sarea sau bicarbonatul de sodiu. Solutii "babesti", dar eficiente!

O alta metoda pentru improspatarea respiratiei o reprezinta bomboanele mentolate sau fasiile de gelatina impregnate cu apa de gura, care se topesc imediat.

Si uite ca ai trecut si peste ziua de astazi... Speram ca fara incidente si, mai mult decat atat, speram ca macar tu sa faci parte din acea infima (si atat de invidiata...) categorie a femeilor care nu au avut probleme de acest tip. Oricum, maine te asteapta o noua zi si speram ca vei fi pregatita sa o intampini cu multa incredere si cu toate "ustensilele" necesare!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluca pe 1 Oct 2013, 10:39
    Servici

    Referitor la "Ai putea folosi, in caz de forta majora, si un cos de hartii gol, dar nu iti recomandam acest lucru daca lucrezi intr-o companie mare, cu pretentii... " Acum, accidente se pot intampla si FOARTE IMPORTANT ! Ai drepturi de gravida! Nu te pot da afara NU TE POT DISCRIMINA in nici un fel .. pretentii poa sa aiba da... who cares? YOU ARE SPECIAL! ;)

    0
    0

  • Alina pe 25 Mar 2009, 21:30
    greata matinala

    Cum in perioada sarcinii nu am vrut sa iau medicamente, mi-a fost foarte rau pana cind am descoperit bratarile SEA-BAND bazate pe presopunctura.Sunt discrete fara contraindicatii si mi-au permis sa am o viata normala.Sper sa va fie de folos sfatul meu.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod