Care sunt analizele necesare inaintea sarcinii?

Chlamydia trachomatis


Depistarea ei se face usor, iar tratamentul consta in administrarea de antibiotice specifice. Infectia genitala cu chlamidia la femei este corelata cu o rata mare a infectiilor amniotice, precum si cu un risc mare de avort spontan sau ruptura prematura de membrane. Tratamentul corect si precoce scade riscul aparitiei acestor complicatii. Poate fi transmisa la copil.

Infectia cu virusul citomegalic


Este bine de testat prezenta virusului citomegalic deoarece infectia este de cele mai multe ori asimptomatica. Ea poate induce complicatii grave produsului de conceptie - numai atunci cand infectia s-a produs in timpul sarcinii.
Infectiile mai vechi de cel putin 3 luni fata de momentul conceptiei nu implica nici un risc in sarcina.

Rubeola


In cazul in care anticorpii anti-rubeola sunt absenti este recomandabil a se efectua vaccinarea inainte de debutul sarcinii si pastrarea unui interval de cel putin 3 luni intre momentul vaccinarii si conceptie. Prezenta anticorpilor tip IgG semnifica faptul ca s-a produs imunizarea (infectia este mai veche de 3 luni) - astfel pacienta este ferita de complicatiile grave ce apar la fat in cazul unei infectii in timpul sarcinii (cataracta congenitala, surditate, malformatii cardiace, retard mintal, decesul fatului, etc.
sau avortul in primele luni de sarcina). Prezenta  anticorpilor anti-rubeola nu necesita tratament, dimpotriva absenta lor presupune vaccinare.

Recomandam ca aceste ca aceste investigatii preconceptuale sa fie realizate numai sub supravegherea medicului specialist (ginecolog, medic de familie, medic generalist sau de alta specialitate ,in functie de patologia asociata). Orice interpretare eronata din partea unor persoane necalificate ar putea duce la erori de diagnostic, auto-medicatie gresita sau alte atitudini ce ar putea periclita evolutia sarcinii.
O parte dintre investigatii sunt gratuite (parte ale protocoalelor diagnostice), iar altele se platesc.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 12 Mar 2012, 16:05
    Dr bun

    Rodica, Dr Simionescu Anca este un medic foarte bun, pedant si profesionist. Eu am asteptat sarcina mai bine de doi ani si am ramas fara tratament, numai ca alti doctori ma indopau cu antibiotice desi nu era nevoie. Acum am un baietel superb. O gasesti fie la Filantropia fie la cabinetul ei. Mai multe informatii pe www.ancasimionescu.ro

    0
    0

  • rodica draghici pe 8 Nov 2011, 09:54
    buna ziua

    cine ma poate ajuta si pe mn cu 1 sfat as dori sa fac 1 copil cu sotul meu ne chinuim de 12 ani si nu am ramas gravida vreau 1 dr bun in bucuresti si ce analize trebuie sa fac

    0
    0

  • boldeanu pe 24 Mar 2010, 13:19
    ma ingrijoreaza ca imi poate avecta sarcina

    acum 2 ani am avut sifilis m-am tratat si anul asta mi-am repetat analizele si rezultatul a fost iarasi pozitiv...iar acum sunt insarcinata si vreau sa stiu dak imi poate avecta sarcina...vreau o parere a medicului ,dak e posibil..va multumesc

    0
    6

  • andreea t pe 20 Feb 2009, 00:28
    sarcina si pitiriazis versicolor

    De ceva vreme incerc sa scap de ciuperca asta inestetica. Daca raman insarcinata e vreo problema? Se acutizeaza?

    0
    2

  • Cristina Grigore pe 14 Feb 2009, 23:17
    psoriazis

    Multumesc Lolitaa.Imi doresc foarte mult inca un copil,dar mi-e teama.Eu nu am o forma grava,dar nu as vrea sa regret mai tarziu si sa sufere copilul.Inca nu stiu ce o sa fac.Daca mai ai alte informatii,le astept nerabdatoare.Multumesc inca o data.

    0
    0

  • Lolitaa pe 9 Feb 2009, 22:46
    pt Cristina Grigore

    Psoriazisul nu se transmite genetic, dar copilul poate mosteni "terenul" genetic, fiind predispus sa faca boala.

    0
    0

  • cali pe 9 Feb 2009, 11:36
    teste pentru partener

    As dori sa stiu ce teste trebuie sa faca sotul meu inainte de conceptie, pentru a evita eventuale infectari de la partener in timpul sarcinii.

    5
    0

  • Cristina Grigore pe 3 Feb 2009, 12:22
    psoriazis

    Acum ceva vreme m-am pricopsit cu psoriazis.Nu e o forma foarte grava,am o fetita de 6 ani,dar ne mai dorim un copil.Stiti cumva daca se transmite prin sarcina,genetic?Multumesc anticipat.

    4
    0

  • daniela pe 3 Feb 2009, 11:35
    RH -negativ

    am RH negativ si sotul pozitiv,am un copil dar ni l dorim pe al doi lea ce trebuie sa fac inainte de a ramane insarcinata.

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod