Care sunt analizele necesare inaintea sarcinii?

Transaminaze

(TGP : 4-36U/l, TGO : 10-35U/lavaj)

Sunt markeri fideli ai functionalitatii ficatului, a carui activitate poate fi perturbata in numeroase situatii (hepatite, afectiuni biliare, consum de medicamente, alcool, etc.).

Hepatita virala B


Absenta antigenului pentru hepatita virala B (Ag HBs) semnifica faptul ca pacienta nu a venit in contact cu virusul si , mai ales daca lucreaza in mediu cu risc de infectie, ar trebui sa se vacineze. Intre ultima doza de vaccin si conceptie este bine a se pastra un interval liber de cel putin 3 luni.

Prezenta AgHBs ridica o serie de probleme. Pe de o parte exista riscul ca boala sa se agraveze punand astfel nivel pericol viata mamei, pe de alta parte virusul hepatitei B poate fi transmis copilului (acest lucru se intampla mai rar).

Sumar de urina


Sumarul de urina reprezinta o investigatie foarte uzitata, pe baza acesteia se evalueaza balanta hidroelectrolitica, se pot identifica infectii ale tractului urinar si disfunctii renale/hepatice sau ale metabolismului glucidic.

Testul Babes Papanicolau


Prin aceasta investigatie se realizeaza depistarea precoce a cancerului de col uterin. Cu aceasta ocazie se descopera multe leziuni precanceroase care se trateaza relativ usor, dar care ignorate ar putea avea o evolutie galopanta in sarcina.


Toxoplasma


Infectia se poate preveni prin evitarea contactului cu pisicile, evitarea contactului cu solul murdar, prepararea termica a carnii, spalarea miinilor dupa manipularea carnii, spalarea fructelor si legumelor. Este foarte importanta depistarea bolii si tratarea ei. In cazul infectiei acute in primele trei luni ale sarcinii se indica avort terapeutic, peste trei luni - se recomanda tratament antibiotic.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 12 Mar 2012, 16:05
    Dr bun

    Rodica, Dr Simionescu Anca este un medic foarte bun, pedant si profesionist. Eu am asteptat sarcina mai bine de doi ani si am ramas fara tratament, numai ca alti doctori ma indopau cu antibiotice desi nu era nevoie. Acum am un baietel superb. O gasesti fie la Filantropia fie la cabinetul ei. Mai multe informatii pe www.ancasimionescu.ro

    0
    0

  • rodica draghici pe 8 Nov 2011, 09:54
    buna ziua

    cine ma poate ajuta si pe mn cu 1 sfat as dori sa fac 1 copil cu sotul meu ne chinuim de 12 ani si nu am ramas gravida vreau 1 dr bun in bucuresti si ce analize trebuie sa fac

    0
    0

  • boldeanu pe 24 Mar 2010, 13:19
    ma ingrijoreaza ca imi poate avecta sarcina

    acum 2 ani am avut sifilis m-am tratat si anul asta mi-am repetat analizele si rezultatul a fost iarasi pozitiv...iar acum sunt insarcinata si vreau sa stiu dak imi poate avecta sarcina...vreau o parere a medicului ,dak e posibil..va multumesc

    0
    6

  • andreea t pe 20 Feb 2009, 00:28
    sarcina si pitiriazis versicolor

    De ceva vreme incerc sa scap de ciuperca asta inestetica. Daca raman insarcinata e vreo problema? Se acutizeaza?

    0
    2

  • Cristina Grigore pe 14 Feb 2009, 23:17
    psoriazis

    Multumesc Lolitaa.Imi doresc foarte mult inca un copil,dar mi-e teama.Eu nu am o forma grava,dar nu as vrea sa regret mai tarziu si sa sufere copilul.Inca nu stiu ce o sa fac.Daca mai ai alte informatii,le astept nerabdatoare.Multumesc inca o data.

    0
    0

  • Lolitaa pe 9 Feb 2009, 22:46
    pt Cristina Grigore

    Psoriazisul nu se transmite genetic, dar copilul poate mosteni "terenul" genetic, fiind predispus sa faca boala.

    0
    0

  • cali pe 9 Feb 2009, 11:36
    teste pentru partener

    As dori sa stiu ce teste trebuie sa faca sotul meu inainte de conceptie, pentru a evita eventuale infectari de la partener in timpul sarcinii.

    5
    0

  • Cristina Grigore pe 3 Feb 2009, 12:22
    psoriazis

    Acum ceva vreme m-am pricopsit cu psoriazis.Nu e o forma foarte grava,am o fetita de 6 ani,dar ne mai dorim un copil.Stiti cumva daca se transmite prin sarcina,genetic?Multumesc anticipat.

    4
    0

  • daniela pe 3 Feb 2009, 11:35
    RH -negativ

    am RH negativ si sotul pozitiv,am un copil dar ni l dorim pe al doi lea ce trebuie sa fac inainte de a ramane insarcinata.

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod