Bolile autoimune. Cum pot să afecteze fertilitatea

Află de la un expert cum se depistează bolile autoimune, care sunt simptomele, cum afectează acestea fertilitatea feminină şi pe cea masculină!
În general, cauzele infertilităţii de cuplu sunt, în proporţie de 35%, legate de afecţiunile femeilor, 35% de afecţiunile bărbaţilor, 20% de afecţiuni ale ambilor parteneri, iar în 10% din cazuri cauza rămâne neelucidată.

Însă ce se întâmplă cu restul de 10% din cazuri în care factorii declanşatori nu sunt complet elucidaţi? Multe sunt corelate cu dereglări ale sistemului imunitar - bolile autoimune, care se manifestă atunci când propriul sistem de apărare percepe organismul ca pe un inamic şi produce anticorpi împotriva acestuia.

Există peste 80 de tipuri de boli autoimune, multe dintre ele au simptome asemănătoare şi pot acţiona similar asupra organismului, ceea ce face diferenţierea între ele mai dificilă.
Un numitor comun al acestor boli este determinat de faptul că reacţiile sistemului imunitar nu mai funcţionează corespunzător iar sistemul de apărare începe să atace celulele organismului, inclusiv cele reproducătoare, afectând astfel procese esenţiale pentru obţinerea unei sarcini: rezerva ovariană şi ovulaţia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod