Femeie insarcinata care mananca multe dulciuri

Alimente interzise în timpul sarcinii. Ce trebuie să eviţi?

Femeie insarcinata

5. Dulciurile din comerţ

Dulciurile procesate din comerţ trebuie să le treci pe lista cu alimente interzise în timpul sarcinii şi să le consumi foarte rar.


Este de preferat să consumi fructe atunci când îţi este poftă de ceva dulce, deoarece un consum exagerat de zahăr favorizează depunerea grăsimilor şi dezvoltarea diabetului gestaţional care este periculos pentru sarcină.

6. Ananasul şi strugurii


Toate fructele trebuie spălate foarte bine în prealabil înainte de a le consuma. Femeile însărcinate trebuie să consume fructe în cantităţi moderate (2-3 porţii pe zi).
Însă trebuie să eviţi strugurii pentru că pot ridica temperatura corpului şi provoacă mişcări intestinale exagerate şi ananasul, deoarece provoacă contracţii ale uterului, avertizează dr.Silviu Istoc, medic specialist obsetetrică-ginecologie la Spitalul Medicover.


7. Cafeaua, ceaiul verde şi cel negru


Chiar dacă ele au un conţinut ridicat de antioxidanţi benefici pentru organism, din cauza aportului de cofeină care creşte riscul de avort este de preferat să consumi aceste băuturi foarte rar, în cantităţi mici sau chiar să renunţi la ele dacă generează o creştere a tensiunii arteriale.


9. Ceaiurile din plante medicinale


Există foarte puţine studii care s-au realizat pentru a verifica efectele anumitor plante medicinale asupra dezvoltării fătului, de aceea specialiştii de la Clinica Mayo recomandă evitarea ceaiurilor, chiar şi a celor pe care se specifică a fi special concepute pentru femeile însărcinate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod