8 greşeli pe care nu ai voie să le faci dacă eşti însărcinată

Este total greşit să porneşti de la ideea că acum trebuie să mănânci pentru doi. Trebuie să acorzi atenţie calităţii, nu cantităţii de alimente consumate!
Ce alimente trebuie să incluzi în dietă prenatală? Ce medicamente trebuie evitate? Cum poţi menţine atât sănătatea ta cât şi a fătului? O mulţime de întrebări şi mai multe răspunsuri, care inevitabil pot duce, fără documentarea necesară, la greşeli frecvente în timpul sarcinii.


1. Nu acorzi suficientă importanţă somnului


Timpul necesar de somn creşte la 9-10 ore pe noapte pentru femeile însărcinate. Mai mult decât atât, în timpul nopţii, organismul are prilejul de a se vindeca în mod natural, de a-şi regenera celulele şi reface resursele energetice, procese cu atât mai importante pentru o femeie gravidă.



2. Obişnuieşti să faci duş şi baie cu apă fierbinte


Deşi igiena intimă este cu atât mai importantă în timpul sarcinii, un sfat de reţinut este ca în timpul duşurilor şi băilor temperatura să fie păstrată în limita de 36-39 grade Celsius. Apa prea fiebinte poate constitui un pericol pentru făt, care va fi privat de oxigen şi expus astfel riscului de apariţie a malformaţiilor congenitale.


3. În timpul sarcinii mănânci pentru doi


Una dintre cele mai frecvente griji a unei femei însărcinate este că dacă nu câştigă suficient în greutate, fătul nu se va dezvoltă sănătos. Cu toate acestea, nutriţioniştii atrag atenţia asupra unui aspect important al alimentaţiei prenatale: calitatea este mai importantă decât cantitatea! În perioada sarcinii, consumul caloric trebuie mărit doar începând cu cel de-al doilea semestru cu aproximativ 300 de calorii, astfel că o femeie cu greutatea normală trebuie să câştige în plus aproximativ 500 de grame pe săptămână.
Este esenţial să încerci să ai o greutate normală încă înainte de a rămâne însărcinată, deoarece acest lucru te va feri de hipertensiune în sarcină sau de riscul de a naşte prematur.


4. Nu obişnuieşti să faci mişcare


Deşi în trecut viitoarele mămici erau sfătuite să reducă la minim efortul fizic, în prezent există o mulţime de opţiuni pentru menţinerea sănătăţii atât a fătului cât şi a mămicii. În afara activităţilor fizice, este recomandată practicarea yoga, plimbările zilnice în parc sau înotul.
Beneficiile acestora sunt multiple: stimulează sistemul imunitar, au rolul de a te menţine în formă, previn şi atenuează edemele, îmbunătăţesc circulaţia şi ajută la susţinerea burticii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod