7 simptome care indica prezenta cancerului ovarian

Cancerul ovarian nu este un ucigas atat de silentios cum se credea pana in prezent. Un studiu efectuat in Marea Britanie arata ca exista sapte semne care i-ar putea da unei femei de gandit si care ar trebui sa o trimita urgent la doctor. Afla care sunt acestea!
"Cancerul ovarian nu este silentions, este zgomotos", a declarat dr. William Hamilton, coordonatorul studiului. "Problema este ca noi nu stim sa descifram zgomotul. Cancerul ovarian reprezinta 4% dintre toate tipurile de cancer la femei, dar are cel mai rau prognostic", a mai spus expertul pentru Webmd.com.


Cancer ovarian simptome: Studiul si rezultale sale

Cercetarea cuprins 212 de femei cu varste de 40 si peste 40 de ani care fusesera diagnosticate cu cancer ovarian. Acestea au fost comparate cu 1.060 de femei sanatoase. Medicii au analizat dosarele medicale ale pacientelor cu un an inainte sa se imbolnaveasca si au facut acelasi lucru si cu femeile sanatoase. Ei au fost atenti la simptomele pe care le-au avut participantele la studiu si in ce perioade.

Astfel, in urma cercetarii, au fost gasite sapte simptome asociate cancerului ovarian:

  • distensie abdominala;
  • urinari frecvente;
  • dureri abdominale;
  • sangerari post-menopauzale;
  • pierderea poftei de mancare;
  • sangerari anale;
  • balonare.

Cercetatorii au calculat ceea ce ei denumesc "valoarea predictiva pozitiva" pentru fiecare simptom, adica posibilitatea ca o femeie care prezinta un anumit simptom sa aiba cancer ovarian.
Simptomele au avut valori pozitive de predictie scazute - mai putin de 1% - cu exceptia distensiei abdominale, care a avut o valoare de 2,5%. "Aceasta valoare inseamna ca o femeie din 40 care prezinta acest simptom are cancer ovarian", a spus coordonatorul studiului.

Cercetand cu atentie, specialistii au descoperit ca trei dintre simptomele cancerului ovarian - dureri abdominale, distensie abdominala si urinari frecvente - fusesera raportate cu sase luni inainte de diagnostic si s-au asociat in mod semnificativ cu boala.


Cancer ovarian simptome: Ce este cancerul ovarian?

Cancerul ovarian reprezinta a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei, facand anual, la nivel mondial, aproximativ 125.000 de victime. Cea mai mare incidenta a bolii este in SUA si Europa de Nord, iar cea mai mica in Africa si Asia. Riscul de aparitie creste odata cu varsta, patru din cinci cazuri sunt diagnosticate la femeile care au peste 50 de ani. Boala este diagnostica de regula in stadii avansate, de aceea rata de supravietuire este foarte scazuta, de doar 30%.

Cauza care duce la aparitia cancerului ovarian ramane necunoscuta.
Exista totusi o serie de factori care cresc riscul de a dezvolta boala, precum: varsta, factori genetici, hormonali, obezitatea, infertilitatea, endometrioza, terapiile de substitutie hormonala etc.
    
In ceea ce priveste tratamentul, exista doua optiuni principale utilizate pentru cancerul ovarian: metoda chirurgicala si chimioterapia. Radioterapia este, de asemenea, utilizata ocazional pentru anumite cazuri sau atunci cand nu exista nici un raspuns la alte tratamente. Odata ce diagnosticul a fost pus, urmatorul pas este stabilirea tratamentului cel mai potrivit pentru pacienta.


Cancer ovarian simptome: Simptomele persista? Mergi la doctor!

"Femeile folosesc adesea termenul 'balonare' pentru 'distensia abdominala'. In realitate, expertii considera ca distensia este marirea progresiva a abdomenului, in timp ce balonarea este o crestere intermitenta urmata de o descrestere", spune dr. Hamilton. In prezent, distensia abdominala nu este trecuta pe lista simptomelor pentru cancerul ovarian si de aceea, ea nu a reprezentat un motiv care sa trimita femeile urgent la un control de specialitate.
Potrivit American Cancer Society, balonarea este unul dintre simptomele care persista la femeile care au cancer ovarian. Daca atunci cand merge la doctor, pacienta spune ca are aceasta problema, atunci specialistul o examineaza si cel mai probabil ii recomanda un test de sange sau o ecografie transvaginala - una dintre cele mai sigure metode care depisteaza cancerul ovarian.

Potrivit acestui nou studiu, cancerul ovarian nu este deloc "silentios", cum era perceput pana in prezent. "Cred ca acest lucru intareste ceea ce si alte studii au aratat si anume ca exista mai multe simptome ale cancerului ovarian si ca atat pacientele cat si medicii ar trebui sa stie de ele pentru a putea depista boala in stadii incipiente", a declarat dr. Andrew Li, ginecolog in cadrul Cedars Sinai Medical Center, Los Angeles.

Este foarte important sa nu ignori aceste simptome sau altele care iti dau de gandit si care persista si sa mergi la doctor pentru un control de rutina.
Poate fi o alarma falsa, dar este mult mai bine sa previi si nu sa tratezi boala, recomanda specialistii. In cazul in care cancerul este depistat in stadii avansate, rata de supravietuire este foarte scazuta. Aceasta creste insa, ajungand chiar la 70%, daca boala a fost diagnosticata in faza de inceput.
 

Comentariile 51-100 din 163

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vasilica pe 24 Aug 2011, 21:21
    intrebare

    Mama mea are 83 ani ,si aseara a avut o singerare in zona genitala. Nu are nici o durere in acea zona si niciodata nu a avut probleme. Ea este bolnava de hapatita C si trombocitele sunt 144000 spre scadere. Care ar putea fi cauza acestei sangerari?

    27
    15

  • adina pe 24 Aug 2011, 15:14
    cancer sau fibrom?

    Buna ziua Am si eu o problema :De cateva luni am menstruatii foarte foarte abundente de lunga durata 6-10 zile pe luna ,cu durerri groaznice,elimin cheaguri de sange;luna acesta a fost mai rau ca niciodata ,am eliminat cheaguri mari si desi acum mi-a trecut menstruatia am dureri in zona inferioara a abdomenului ,am dureri la contactul sexual ,pe care nu le aveam pana acum.Luna trecuta am sangerat intre menstruatii o zi .Mentionez ca am 30 anim, doi copii nascuti natural la termen si nu am facut niciodata vreun avort Stiu ca nu mai pot amana vizita la cabinetul medicului dar imi este foarte frica.Ce puteti sa-mi spuneti? Multumesc mult

    88
    31

  • ronna pe 10 Aug 2011, 09:40
    singerari

    am avut ciclu pe 28 iul. normal de 4 zile dar dupa 2 zile am avut o pata mica 2-3zile.apoi pe 11aug.au ineput iar singerari abundente dar cucheaguri mai mici la inceput apoi mai mari... nu am alte simtome doar o durere usoara(suportabila)in zona ovarelor.. va rog ajutatima... ce poate fi.....

    135
    54

  • rox pe 10 Aug 2011, 02:36
    un sfat

    adriana vreau sa iti zic ca maica-mea a avut aproape aceleasi simptome ca tine(balonari,dureri abdominale insuportabile,cresterea burtii,etc)...dupa ce a fost la medicul de familie si am chemat ambulanta o data(din cauza durerilor) i-a spus ca are gastrita...dar vazand ca simptomele persista am hotarat sa mergem la urgente unde i-au facut o ecografie si au descoperit un fibron uterin...dar pentru ca ei nu sunt destul de dotati i-au facut trimitere la Institutul Oncologic din Cluj...cand am ajuns acolo,doctorul i-a spus ca defapt ca e o tumoare!!eu sper din suflet ca totul va fi bine!!!ti-am zis asta pentru ca ar trebui sa te grabesti sa gasesti un medic bun,deoarece in cazul ca e tumoare, ea tot creste si e in dezavantajul tau!!succes!!

    47
    21

  • angi pe 30 Iul 2011, 21:10
    sfaturi

    app am 22 de ani

    16
    6

  • angi pe 30 Iul 2011, 21:08
    sfaturi

    de curand am fost la control ginecologic si mia iesit pap 3 am luat tratament..lam repetat si mia iesit 2 dar simtomele erau mai tari ca la inceput....am mers la alt doctor si mia luat din nou papu dar asta mia gasit ceva si la sanu stang si ma tr la cluj...jur mie foarte frica .....moralu meu e la pamant ...nu mai am liniste deloc ...plang intruna..acum mai astept rezultatu de la pap,,nu mai am nici o putere simt ca totul sa daramat in jurul meu mie foarte frica acum ce rezultat imi va da pt ca a zis ca e o infectie foarte mare

    14
    5

  • xenia pe 24 Iun 2011, 14:24
    deacort cu gabrinela

    Doar prin credinta,si iubire toate se rezolva.....sa fim mai buni si totul o sa fie mult mai bine.

    19
    21

  • gabrinela pe 22 Iun 2011, 21:46
    Se rezolva toate cu CREDINTA, NADEJDE, IUBIRE !!!

    Dragele mele, cititi si aplicati mesajul - Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins scris de Serban Maria. Mi se pare cel mai bun, nu intrati in panica, nu faceti tratament, toate prietenele mele care au avut cancer s-au operat, tratat si toate au murit. Schimbati alimentatia, tineti posturile, mergeti la taina sf. maslu, rugati-va, nu lipsiti de la LITURGHIE, SPOVEDANIE si IMPARTASANIE, nu va pierdeti nadejdea.

    20
    22

  • gabrinela pe 22 Iun 2011, 21:20
    Se rezolva toate cu CREDINTA, NADEJDE, IUBIRE !!!

    Dragele mele, cititi si aplicati mesajul - Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins scris de Serban Maria. Mi se pare cel mai bun, nu intrati in panica, nu faceti tratament, toate prietenele mele care au avut cancer s-au operat, tratat si toate au murit. Schimbati alimentatia, tineti posturile, mergeti la taina sf. maslu, rugati-va, nu lipsiti de la LITURGHIE, SPOVEDANIE si IMPARTASANIE, nu va pierdeti nadejdea.

    20
    29

  • cristina pe 20 Mai 2011, 19:06
    capsule

    pentru mentinerea sanatatii uterului, eu recomand capsule cu ulei de primula si vitamina e, eu am luat timp de vreo 6 luni pentru ca aveam probleme cu menstruatia, de cand ma stiu cred ca mi-a venit de cel mult 5 ori pe cale naturala, fara sa o stimulez cu ceva pastile, de cand am luat aceste capsule nu mai am nicio problema in acest sens, nu stiu daca functioneaza si dupa ce uterul s-a imbolnavit de-a binelea ...probabil ca depinde si de stadiul bolii, dar si eu am facut multe analize si am incercat tratamente si nu au fost bune de nimic, aceste capsule chiar m-au ajutat, eu le-am luat de la maxilife (centrofarm)

    14
    10

  • Felicia Filimon pe 20 Mai 2011, 12:44
    puroi la san

    D-na Elena din Campulung Muscel, incearca leacul urmator, cineva din familia mea s-a vindecat de ani de zile. Seu de iepure de camp (de la vreun vanator), pus pe o compresa mica sterila aplicata in apropierea locului care puroiaza, de mai multe ori pe zi. Dupa catva timp se va aduna puroiul intr-un singur loc , nu se va stoarce ci se va trage de piele in afara, in jurul puroiului adunat , mai multe zile daca este nevoie pana ce iese tot ,cu radacina, apoi se pun frunze de salcam crude bine spalate pe locul de unde a iesit puroiul tot cu comprese sterile care se fixeaza cu leucoplast. Vindecarea se va produce dinspre interior spre exterior, curaj si fara panica si daca pielea se va colora in mai multe culori.

    8
    11

  • constantinescu elena pe 15 Apr 2011, 21:15
    puroi la san

    Ma numesc elena sunt din campulung muscel am probleme cu sanul drept, imi coace mai mereu cam din 2 in 2 saptamani cu toate ca am facut o operatie la bucuresti la fundeni dar nu a avut nici un rezultat nu mai stiu cui sa ma adresez oare ma poae cineva sa ma ajute si pe mine sa-mi dea macar un sfat nu mai stiu ce sa fac imi este frica,astept un raspuns de la voi VA MULTUMESC Ma numesc Constantinescu Elena sunt din campulun muscel am o problema la sanul drept ami puroiaza mereu cam din 2 in 2 saptamani am fost operata acum 2 ani la bucuresti la fundeni si na dat nici un rezultat operatia ,degeaba nu mai stiu unde sa mai ma adresez mi sa luat ma poate ajuta cineva macar cu un sfat ca in todeaun un sfat e bun primit, am tot stat si mam gandit oare sa fie cancer?mie frica mai am si 3 copii de crescut,astept un sfat de la voi,VA MULTUMESC

    7
    7

  • Ildicuta pe 15 Mar 2011, 14:35
    Rezolvarea cancerului

    Alimentatia sanatoasa, gandirea pozitiva si microalge(cele mai alcaline plante). Greu de crezut, dar sunt multi care au invins cancerul cu aceasta formula. Uitati-va la filmulet si veti intelege totul. Tumori absorbite, boli cronice rezolvate, oameni fericiti... Sanatate tuturor! http://www.youtube.com/watch?v=4Y_T6X9oSs4&p=B20B4FDF5DF5D46B&feature=BF&index=12

    39
    14

  • adriana pe 10 Mar 2011, 22:50
    cancer?

    am uitat sa precizez ca am 21 ani

    69
    9

  • adriana pe 10 Mar 2011, 22:49
    cancer

    eu am suferit 2 operatii in curs de o saptamana .... nu s-a stiut exact cauza ... prima operatie nu mi-au spus mai nimic ... a2-a s-a intamplat cand am avut febra 40 si m-au trimis de urgenta la alt doctor si mi-au spus k am avut punga de puroi intre uter si vezica ...Bun lasand asta la o parte ... de curand(cateva luni) am dureri groaznice nu-mi dau seama exact ce ma doare ... menstruatia nu o am regulata .. dar sangerez si in afara perioadei ... iarasi cu dureri foarte mari .. uneori am sangerari anale ,burta imi este umflata (nu m-am ingrasat deci nu se pune problema de kg in plus) de mancat nu prea am avut pofta de cand ma stiu ...am fost la mai multi medici dar habar nu au ce se intampla cu mine. Am nevoie de un sfat va rog

    20
    5

  • nicol pe 9 Mar 2011, 08:33
    Ceai bun pt ovare SALVİA AFFİCİALES

    Draga Vali am citi comentariul tau şi m-am ıntristat. Sanatatea este foarte importanta ın viata dar daca o scapam , nu mai revine uşor. Te rog ıncearca sa bei ceiulet de SALVİA OFFİCİALES , este planta care regenereaza ovarele şi ficatul. Ceiuletul nu se bierbe, se toarna apa fiarta peste planta şi se repeta cu aceeaşi planta de mai multe ori. Este bun şi amestecat cu Rosmarin. Multa sanatate va doresc.

    29
    12

  • vali pe 8 Mar 2011, 12:20
    hmmm

    adevarat sau nu, dar eu am fost o femeie perfect sanatoasa pana la varsta de 35 de ani. In urma cu un an am inceput sa ma simt destul de rau, balonata, stresata, depresiva, obosita ...., am fost la primul medic am facut analize: heliobacter pilory( tratament), al doilea medic: ca am ovare polichistice( tratament), al treilea medic: am un rinichi dublu( tratament), al patrulea medicanexita(tratament) al cincilea medic chist ovarian, si al sasea oara cancer ovarian, operatie, am iesit cu bine dupa o buna bucata din an de cautari al unui raspuns. acum dupa 6 luni nu ma simt prea bine , control cu rezultat f bun in schimb pe mine ma dor toate "iar" . CONCLUZIA : OPERATIA REUSITA PACIENTUL MORT

    18
    9

  • gabytza pe 26 Feb 2011, 13:12
    cancer ovarian

    buna! eu am alta problema, acum 2 ani am descoperit ca am ovare polichistice, asta in urma unui eco vaginal, le-am vazut..oribile... sunt ca niste ciorchine de struguri.. problema este ca mi sa spus ca pot face in timp cancer ovarian, asa este?? mai este cineva cu problema asta??mi-ar prinde cateva sfaturi. va multumesc mult si multa sanatate doamnelor

    25
    7

  • mery pe 21 Feb 2011, 22:57
    pentru katy

    as dorii mai multe detalii la ce medic trebuie sa merg la cluj?tu la cine ai fost? te rog raspunde-mi

    27
    10

  • mery pe 21 Feb 2011, 22:54
    pentru katy

    as dorii mai multe detalii la ce medic trebuie sa merg la cluj?tu la cine ai fost? te rog raspunde-mi

    10
    3

  • Sandra pe 17 Feb 2011, 17:06
    O rugaminte!

    am 13 ani si stiu da sunt foarte mica dar aceas lucru poate aparea si la varste mai mici dau de ex pote si sa-ti intarzie menstruatia din cauza asta??

    11
    3

  • Sandra pe 17 Feb 2011, 17:05
    O rugaminte!

    am 13 ani si stiu da sunt foarte mica dar aceas lucru poate aparea si la varste mai mici dau de ex pote si sa-ti intarzie menstruatia din cauza asta??

    5
    9

  • anamaria pe 15 Feb 2011, 11:33
    nimeni nu are pret

    buna,in legatura cu persoana care spunea ca la bucuresti pacientii au pret:NU E NIMIC ADEVARAT,PRIETENU MEU SE INTERNEAZALA FUNDENI DE 2 ANI DE ZILE,PT O FORMA URATA SI AGRESIVA DE CANCER.NIMENI NU II DADEA SANSE DE VIATA,DAR MRDICUL DE ACOLO L-A SALVAT,ACUM E IN REMISIE TOTALA.NIMENI NU VREA SA AUDA SA PRIMEASCA BANI,AM INSISTATSI M-AU DAT AGFARA DIN CABINET.NICI MEDICII,ASISTWENTELE SAU INFIRMIERELE,SI PACIENTII SUNT TRATATI CA SI CUM AR FI O ADEVARATA FAMILIE,ASISTWENTELE SUFERA PT FIECARE OM PIERDUT.SA VA FIE RUSINE PT CA FACETI AFIRMATII IN NECUNOSTINTA DE CAUZA. MULTE MULTUMIRI DOMNULUI DOCTOR IONESCU SI PERSONALULUI MEDICAL DE LA SECTIA DE HEMATOLOGIE FUNDENI,PT CA STIU CEAU DE FACUT SI O FAC CUM TREBUIE,STIU POTSI VORSA SE POARTE CU PACIENTII ASA CUM ARFACE-O CU PERSOANELE APROPIATE LOR.MULTUMIM CA EXISTATI SI CA REDATI VIATA

    8
    5

  • Marilena pe 11 Feb 2011, 15:57
    niciun simptom

    In 2006 la un control ecografic de rutina au fost depistate chisturi ovariene , am mers la ginecolog imediat , am fost operata -carcinom ovarian 2a , am facut chimioterapie 6 sedinte , merg la control acum la 6 luni .Nu am avut niciun simptom enumerat mai sus .Operatia am facut-o la SSUB iar chimioterapia la IOB , am avut incredere totala in medicii care m-au tratat iar rezultatele se vad .Un sfat pentru semenele mele mergeti la control anual , urmati sfaturile medicilor numai daca aveti incredere in ei .Sanatate

    12
    3

  • nadia pe 7 Feb 2011, 12:53
    Sanatate!

    Buna ziua! Aveti dreptate o parte din voi,eu fac consult ginecologic de 2 ori pe an,nu am nimik si nu am avut vreodata ,am dat nastere la 2 copii minunati ,nu am facut nici un chiurotaj nici avort,sunt cu toata analizele la zi ,o problema care as dori sa va raspund:daca gasiti un DR.ffbun sa mergeti numai la el asa am facut si fac eu de anii de zile si problema este ca unde te ducu trebuie sa scoti bani din buzunar,de aceea femeiile nu au bani ptr ele si de aceea sunt atatea cazuri de cancer,sa fim seriosi ,cum sa se mai duca doamnele la DR cand sunt atatea probleme in tara si cu sanatatea?O ducem din ce in ce ,mai greu,eu va doresc sanatate maxima si aveti grija de voi ,cu tot respectul:d-na Nadia-Bucuresti-46 ani.

    7
    0

  • VIVIANA pe 2 Feb 2011, 19:47
    rezultat ecografie

    UF! Pot sà ràsuflu usuratà , azi am fàcut ecografia transvaginale . Contrar vizitei din 12 ian , acum am fost intr-o clinicà privatà , doctorul era nu numai tanàr dar si foarte ,, usor la manà,, , delicat si mai ales calm . Metoda in sine nu este deloc dureroasà - mà asteptam la un pic de stanjenealà dar atmosfera creatà in cabinet era ata de normalà incat mi-a trecut dupà primul minut - dureazà putin si nu a trebuit sà stau pe scaunul specific ginecologic , s-a rezolvat totul - am fàcut si ecc abdominalà- pe pat. Rezultatul . nu am cancer uterin ! Acum imi ràmane de fàcut paptest-ul si voi fi cu adevàrat linistità pentru un an , doi. Dau curaj tuturor femeilor sà facà acest control. Am uitat un mic amànunt . ecografia am fàcut-o la Verona si m-a costat 36 de euro - treizeci si sase - !

    3
    3

  • viviana pe 28 Ian 2011, 21:41
    ecografie transvaginalà

    Am 50 de ani si de trei luni am ceva probleme. In octombrie nu am avut ciclu , in noiembrie da , decembrie ...aproape normal , numai cà au apàrit niste dureri de cateva secunde la inceput , apoi sangeràri care au culminat cu cheaguri si dureri mai chiar in prima zi a acestui an . Mi-am fàcut o programare - la Verona - si doctorita mi-a dat trimitere pentru ecografie abdominalà si cea transvaginalà. Credeti cà este ceva serios sau sunt primele semne ale menopauzei ? Panà acum nu am avut nici un fel de problemà , rareoro o ràcealà , asa cà sunt ingrijoratà - mai ales cà la controlul fàcut acum douà sàptàmani am dat peste un spital cum nu credeam sà existe in Italia : dupà ce m-am dezbràcat am mers cu picioarele goale pe linoleu , scaunul era vechi iar doctorita nu a fost prea ,, vorbàreatà,, am aflat mai multe de pe internet decat de la ea . Tineti-mi pumnii pe 2 februarie , dupà - dacà nu voi fi socatà - và voi scrie dacà acolo a fost mai ,, de specialitate controlul,, A, uitam ceva , mi-a dat niste ovule - de progesteron ? - dar cand am vàzut cà risc , printre altele , cancerul la san ...m-am limitat numai la 3 , cat sà nu mai am senzatia de durere si mai ales intepàturile. Sànàtate tuturor , sunt bucuroasà cà am dat de VOI , TOTI.Pe miercuri 2 februarie .

    13
    1

  • camelia pe 28 Ian 2011, 20:23
    cancer uterin

    Ar trebui sa ne facem timp macar ptr .un control anual,tot timpul ne trezim cand deja este prea tarziu.Va doresc sanatate maxima.

    12
    1

  • ana_monica pe 28 Ian 2011, 20:11
    AM NEVOIE DE AJUTOR INFORMATIV:COLUL UTERIN SI RINICHII.

    .Numele meu e Ana-Monica locuiesc in Londra si in urma cu cateva luni mai exact in luna decembrie la inceputul luni anul 2010 am fost in Romania facandu.mi un control in urma unei dureri la ovare...dupa un prim control a rezultat k as avea o rana adank pe uter si o raceala puternik.Acum am dureri f.mari de rinichii,mai ales rinichiul drept avand acceasi problema in urma cu 3 anii inainte de a nasterea copilului si facand crize de rinichii nemaiputand sa ma ridik din pat si tot la fel gasindu.mi umre sau pete ..nu stiu exact cum se folosesc in termeni medicali si imi amorteste mai ales noaptea parti ale corpului:picioarele, mainele dar si coloana. Are vre.o legatura durerea de rinichii cu ,colul uterin?de ce imi amorteste corpul si am tensiunea f.mik?(asta se intampla dupa toatea analizele si tratamentul facut ) in tara,dk eu am avut o rana pe uter si am facut excizie ansa?Diagnosticul a fost:Cervicita Excizie Ansa si recomandariile doctorului au fost sa efectuiez urmatoarele:Hemoleucograma,Sumar urina(avand si infectie urinara),VSH,Fibrinogen,Glicemie,Creatinina,TGO,TGP,Colesterolul,Lipide,Trigliceride,Proteine totale,Calciu seric total,Calciu ionic,Sideremie,Electroforeza,Urocultura.sincer nici nu stiu cu exactitate ce sunt astea si semnificatia lor.va rog din suflet indrumati.ma ce sa fac?e ceva grav?

    14
    3

  • roxana pe 23 Dec 2010, 11:13
    pt anna in special care a fost depistata cu cancer la o varsta destul de frageda

    anna ai avut noroc ca ai avut puterea si psihicu sa treci prin toate operatiile care tiau schimbat viata si iti urez in continuare multa sananate si in legatura cu copilul sa sti ca nui problema poti face unui copil bucuria de a avea o familie teai gandit la adoptie vreodata?incearca eu vreau sa sprijin si ideea asta de a adopta copii prin asociatia pe care vreau sa o fac .

    14
    3

  • roxana pe 23 Dec 2010, 09:43
    cancer :metode care ajuta la tratatarea cancerului pe langa tratamente

    am 20 ani si din cate am auzit eu cancerul foarte rar il faci tu ca persoana decat daca nu te ingrijesti cat de cat de tn dar de multe ori am auzit ca e genetic se mosteneste din familie dar oricum nu trebuie sa ne gandim ca o sa murim de cancer peste cativa ani pt ca tehnologia a avansat si cum am mai scris mai devreme conteaza foarte mult ca psihicul sa fie puternic si sa ai pe cineva langa tn in general familia dar de multe ori parinti mei cand ma vad bolnava incepe sa se ingrijoreze pt mn simi transmit si mie starea aia si ma fac sa ma simt mai rau asa ca autosugestia e cea mai importanta .repeta in gandul tau sau cu voce tare o sa fie bn o sa lupt pt ca sunt puternica si o sa ma fac bn si o sa imbatranesc langa sotul meu si copii mei o sa apuc sami vad nepotii cum cresc o sa pot sai scot la o inghetata etc.vreau neaparat cum am scris si mai devreme sa facem o intrunire a femeilor depistate cu cancer si o intrunire in care sa vb despre bolii cu transmitere sexuala si despre prevenirea lor .sa facem o intrunire cu femei care au trecut printro boala si femei care nu au trecut prin aceasta si sa ne dam sfaturi sa ne incurajam uni pe alti.pe bune daca ma vedeti pe mn cum ma port cand am vreo boala ca am avut meningita acum 3 ani adica pe la 17 anisori si am stat acasa 3 zile fara sa stiu ce am si mam dus la doctor si ma controlat si mia zis ca nu am nimik ca e un virus gripal si eu nu mai puteam de dureri de cap si vomam foarte des nu suportam lumina si totusi ma luat tata frumusel de manuta si mam dus la spital si sa uitat la mn si mia zis ca arat foarte bn avand in vedere ca am stat cateva zile acasa care pe vremea ai era epidemie de meningita si totusi nam bagat de seama durerile leam suportat si ma gandeam trebuie sa rezist trebuie sa lupt ca imi va fi bn nam nimik grav ca apoi sa aflu de acest virus cumpit care imi putea fi fatal dar vedeti voi e important sa nu dai atentie unei boli sa zici doamne daca maine mor NU ganditi pozitivi fiti happy asta incerc sa transmit tuturor oamenilor despre bolile astea cu care ne cofruntam.eu as vrea sa deschid o asociatie de care am auzit ca exista dar ar trebui extinsa in mai mute locuri din tara si din lume.e vb despre canalizarea tuturor gandurilor catre boala de care suferim si sa ne concentram asupra iei si sa o facem sa fie pozitiva nu stiu cum sa ma exprim ideea e ca sa gandima ca tot raul e spre bn sa ne gandim ca boala asta nu va mai exista ca ne vom vindeca e un fel de yoga toate gandurile pozitive sa le canalizam la boala de care suferim intelegeti?cn se ofera sa ma ajute sa fac ca acest vis al meu sa devine realitate aveti id meu roxana_4all2000@yahoo.com si nu in ultimul rand dumnezeu e sus si ne vegheaza si sa stiti ca a trimis un ingeras pt fiecare om sa aiba grija de el

    7
    8

  • roxana pe 23 Dec 2010, 09:12
    cancer col uterin

    fiti puternice fiti pozitive luptati cu boala asta .se zice ca cel mai dureros e sa nasti un copil daca reusim sa facem lucrul asta nu suntem in stare sa ne luptam cu o boala care se trateaza pt ca tehnologia medicala este intro continua evolutie aveti speranta ca va trece si asta .va pup dulce

    7
    4

  • anna pe 9 Dec 2010, 23:44
    cancer ovarian

    buna am 21 ani si akum mai bine de trei ani am fost depistata cu cancer ovarian.am simtit k totul se naruie in jurul meu cand am aflat dar DUMNEZEU mi'a dat putere s merg mai departe si s trec peste operatie la care mi-au fost scoase ovarele si uteru k s nu se agraveze mai tare si chimioterapia greu d suportat.Numai k mi-a rapit dreptul d a mai fi mama.dupa tot infernul prin care am trecut akm pot s zic ca deocamdata totul e ok,a contat foarte mult optimismul si puterea d care am dat dovada d-a lungul suferintei mele pt k familia si prietenii au fost alaturi de mine,chiar daca alte persoane spuneau numai aberatii despre mine si am fst batjocorita in multe feluri.doctorii mi-au zis ca mai devreme sau mai tarziu boala se descoperea.si totul a fost din cauza unei malformatii embrionale inainte d fi nascuta.au trecut aproape 4 ani d atunci si nu am mai fost la un control amanuntit d un an jumate aproape 2 doar imi mai faceam cateva analize si era ok.stiu k e cel mai bine dar mi'e foarte frica s nu reapara.va multumesc!

    8
    3

  • ANONIMA pe 4 Dec 2010, 12:08
    DEZVALUIRI.....

    ------CANCERUL????????-----E GREU DE PRONUNATA,DAR DE ERADICAT????/ ----DACA E DESCOPERIT INTR-O FAZA INCIPIENTA ,AR FI SANSE DE VIATA LUNGA,INSA---------------,ATUNCI CAND ESTE DESCOPERIT IN FAZA 3-4,SANSELE SANT MINIME! --ALIMENTATIE VEGETARIANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    6
    5

  • serban maria pe 22 Nov 2010, 14:50
    este un material ce ar trebui trimis celor inportanti in viata

    Search ShortcutsMy PhotosMy AttachmentsChat & Mobile Text[Hide] I am Offline0 Online Contacts[Add]Not Listed? New Chat0 Mobile Contacts[Add]Not Listed? New Text Settings My Folders[Add a new folder - Edit folders]MARIAnewsletter9am....serban maria (3) Go to Previous message | Go to Next message | Back to MessagesMark as Unread | Print ReplyReply AllMove...InboxMARIAnewsletter9am.roserban maria Flag this messageeste un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata voastra ...Saturday, October 30, 2010 2:48 PMFrom: "Serban Maria Miooara" View contact detailsTo: "Piciorusi Veronica" Foarte important de stiut VA ROG SA ALOCATI 5 MINUTE PENTRU A CITI URMATOARELE INFORMATII,SI SA LE TRIMITETI MAI DEPARTE TUTUROR CELOR APROPIATI VOUA Noutati de la John Hopkins DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI. Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins : 1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil. 2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om. 3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori. 4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice,a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite. 5. Pentru a p rei ntampina deficitele nutritionale multiple ,este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive,ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar. 6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul ,rinichii ,inima ,sau plamanii pot fi iremediabil afectate. 7. Radioterapia distruge celulele canceroase ,dar ,in acelasi timp,arde , cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si organe sanatoase . 8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce ,la inceput ,dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce ,insa ,la distrugerea definitiva a lor. 9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei ,sintemul imunitar este fie compromis ,fie distrus , iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor 10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament ,si greu de distrus . Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze ). 11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa ,adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica. CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU : a. ZAHAR Eliminad din alimentatie zaharul,se elimina ,astfel,una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar ,indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina ,sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) ,au ca baza aspartamul ( E 951) ,o substanta chimica daunatoare . Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa ,dar in cantitati moderate . Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba . Alternativa ar fi sarea de mare . b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE Laptele favorizeaza productia de mucus in corp ,in special la nivelul tractului gastro - intestinal . Cancerul este hranit de acest mucus ...Renuntand la lapte si produsele derivate ,si consumand lapte de soia neindulcit , celulele canceroase "mor" de foame . c. PH ACID Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp ,si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici , decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice ,hormoni de crestere si paraziti ,ce dauneaza ,in special persoanelor cu cancer . d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc ,grau integral ,seminte ,nuci ,si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite ,inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive ,usor absorbabile ,care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare ,si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi ...Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius . e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna ,avand si proprietati anti - canceroase .Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi ,astfel ,eliminate toxinele sau metalele grele . Apa distilata este acida ,deci evitati-o ! 12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive .Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului ,intra in putrefactie ,si se creste ,astfel ,cantitatea de reziduuri toxice din corp . 13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine . Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din peretele celular ,si permit ,astfel , celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase . 14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar ,cum ar fi : IP6 (inozitolul sau vitamina B9 ,continut de taratele de grau,seminte ,nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.Cele opt plante din reteta originala sunt : ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt. ) , antioxidanti , vitamine ,minerale ,etc.,toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor ,metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave ,nedorite ,si inutile . 15. Cancerul este o boala a mintii ,corpului , si spiritului .Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca . Furia , neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator ,sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata ! 16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului .Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie ,oxigenul ajunge adanc ,la nivel celular . Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase ... ATENTIE 1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde. 2. Nu congelati apa 3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic . Dioxina este o substanta ce provoaca cancer ,in special la sani . Este extrem de toxica pentru celulele corpului ...Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital , a vorbit ,in cadrul unei emisiuni TV ,despre pericolele care pandesc sanatatea . A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face . Sa nu se incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de plastic . Este vorna ,mai ales,de mancarea ce contine grasime .Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime , temperaturi mari si plasti elinereaza in mancare dioxina ,care ajunge ,in cele din urma ,in celulele noastre . A recomandat ,in schimb , folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea . Se obtin aceleasi rezultate ,dar fara dioxina . Hartia nu e daunatoare ,dar nu se stie ce mei contine ea. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica , folosind hartia .Aparitia dioxinei a fost motivul . S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde . Este indicat folosirea unui servet de hartie. Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata voastra ...

    26
    9

  • Nico pe 14 Nov 2010, 12:46
    Regim alimentar

    Chiar si pentru oamenii sanatosi ! ALOE VERA , Peste , Carne de Curcan , Legume , Fructe , Seminte nepreparate , Musli , Orez , Paine Neagra...

    20
    3

  • adelina pe 1 Nov 2010, 19:57
    probelme mari

    buna am 40 ani acum un an si eu am avut cancer ovarian am fost operata scos tot am facut chimioterapie 6 luni ingrozitoare dupa care am fost la control dupa 3 luni si sant ok

    10
    3

  • ancuta pe 27 Oct 2010, 16:00
    chisturi functionale

    m-am exprimat cam neclar.. ambele chisturi sunt pe ov. stg. care este marit la 54 mm (dreptul are 32mm)

    8
    4

  • ancuta pe 27 Oct 2010, 15:54
    chisturi functionale?

    la un echo mi s-a spus ca am 2 chisturi functionale (cel stang 20mm, al 2-lea 30mm). am 36 ani. mi s-au recomandat anticonceptionale si.. astept. Am ajuns la dr. pentru ca aveam sangerari continue (2 sapt.). acum nu mai am hemoragie dar din cand in cand am dureri mari, sagetatoare, pentru scurta durata. Am o burta... Am antecedente de cancer in familie (adica tata, 2 matusi, bunicul). Am facut un Papa Nicolau anul trecut si a iesit bine. stie cineva mai multe?

    6
    1

  • Xenia pe 19 Oct 2010, 13:35
    pentru Mirela

    Este o raceala mai agresiva , ovarele bolnave se umfla , cel mai bun tratament este acesta , injectii cu polidin , diclofenac injectabil pentru desumflare , metronidazol care este antimicrobian , iar pentru dureri NO-SPA ,am trecut si eu pein asa ceva de sute de ori iar acesta e tratamentul potrivit .... ai grija de tine pana nu apar probleme mai grave , chisturi etc

    10
    1

  • Mirela pe 19 Oct 2010, 10:13
    again

    Am uitat sa specific faptul ca durerea a inceput sa apara mai exact in timpul actului sexual ( bine ele erau umflate de cateva zile ) , o durere ingrozitoare de nu puteam sta nici in picioare. si le simt asa la orice miscare fac...MULTUMESC , ASTEPT PARERIILE VOASTRE

    2
    2

  • Mirela pe 19 Oct 2010, 10:05
    Buna

    Buna , am si eu o prbl... ma dor ovarele si le simt umflate, nu am usturimi sau ceva de genu, dar nu stiu ce poate fii .. durerea si umflatura tine de cateva zile, a luat niste ampicillina, iar acum iau un antiinflamator. Ma puteti ajuta, VA ROG

    4
    2

  • carmen pe 14 Oct 2010, 12:31
    cancer ovarian

    am descoperit in martie ca am cancer am facut chimioterapie apoi operatie si acum iarasi fac chimioterapie. va rog spuneti-mi ce regim alimentar se tine la acest cancer?

    6
    2

  • daniela pe 10 Oct 2010, 17:56
    am uitat un amanunt

    este si fff urat mirositoare si este de ceva vreme am incercat cu mai multe ceaiuri dar degeaba:((:((:((

    14
    6

  • daniela pe 10 Oct 2010, 17:55
    Nu stiu ce sa fac

    am o scurgere alba-galbuie foarte excesiva nu stiu ce sa fac.

    20
    2

  • ana maria dumitrana pe 20 Sep 2010, 23:11
    problemele mele de sanatate

    buna ma numesc ana maria si sunt din slatina judetul olt.am 23 de ani locuiesc in londra de 3 ani si fratilor nimeni nu-mi face nimik aici. am 2 probleme mari de sanatate si s-ar putea sa am si o a treia boala dar nu se stie. prima problema care e inca de cand eram mica este ca am probleme cu auzul.am fost la doctori in romania in slatina ,scornicesti si bucuresti si acum aici in londra la nu stiu cati am fost si nimik. sunt foarte suparata ca eu imi doresc sa fac multe realizari in viata dar nu se poate mai ales daca nu poti auzi. am incercat si nu o sama las pana nu gasesc ceva care sa ma ajute,chiar daca o sa zica cum au zis si ceilalti ca nu pot face nimik. sunt nu aveti idee fratilor cum este sufletul meu,cat de greu imi este sa aud si mai ales sa pricep o limba straina. lascoal limba engleza nu am putut pricepe ce zice profa pt ca putin ii pasa de mine asa ca eu dupa ce am terminat liceul am pus mana pe carte si am invatat singura chiar dac mai am probleme cu pronuntiile. a doua problema de sanatate care am descoperit-o de curand este cea la ochi care se numeste keratoconus stagiul 2 ,mi-au dat lentile de contact am schimbat lentilele de mi-au iesit ochii din cap si inainte de asta ochelari cu gramada si degeaba. le-am explicat cum ma simt si k am fost si la o clinica privata in romania si k pot face operatie dar ei imi zik alte chestii ca m-am nascut cu problema asta si k ce imi pot face este sa-mi dea lentilel de contact chiar daca problema totusi se agraveaza. mi-e foarte greu sa stii nu vad mai nimik nici nu stiu cum fac treaba la munca. de curand m-am si casatorit si sotul meu a aflat ca are hepatita b in sange si mie teama ca am si eu. cum o fi luat si de unde nu stiu,ca el a avut grija de el si nu a umblat brambura. ma intreb oare ce-mi mai ia domnul..si-mi doresc atat de mult sa pot merge si eu la facultate sa pot auzi si intelege oamenii dar se pare ca nu toate visele ti se indeplinesc.. eu de auzit aud dar numai cu o ureche iar cealalta putin de tot,asa ca totusi nu inteleg ce dracu fac doctoriii astia si pe ce iau banii. as vrea cev asfaturi va rog ca simt ca mor nu stiu ce sa fac parca nu am nici o speranta sa pot realiza si eu ceva in viata. am mai incercat acum la clinici private sa vad ce pot face. ma gandesc ca poate cineva stie ceva si imi poate da informatii

    5
    2

  • GEORGE pe 20 Sep 2010, 18:01
    AM NEVOIE DE AJUTOR INFORMATIV

    BUNICA are in urma ANALIZEI DE biopsie--- carcinom epidermoid keratinizat,bine diferentiat,infiltrativ cod morfologic CIM -O-3: M-8071/31 C53.9 ,DESCRIERE MACROSCOPICA 3 FRAGMENTE TISULARE CEL MAI MARE 8X6X2mm si descriere microscopica ;CARCINOM EPIDERMOID KERATINIZANT.BINE DIFERENTIAT,INFILTRATIV(biopsie tumora col uterin) buletinul de examinare TDM spune dg TU COL UTERIN Examinarea ; CT abdomino-pelvina cu contrast oral(sol urografin) si I.V. (OPTIRAY 100 100 de ml a fost efectuata prin sectiuni de 5 mm in plan axial si evidentiaza Epansament fluid pleural deciv stg de 12 mm Mica hernie hiatala axiala Ficat omogen de dimensiuni normale cu priza omogena Ax spleno-portal normal de dimensiuni normale, permeabil VB enorma destinsa, nelocuita cu pereti subtiri Pancreas ,splina RS, fara particularitati CT Calcificari grosolane in artera splenica RS cu ureterohidronefroza de grad I / II CU URETER VIZIBIL PANA LA JONCTIUNEA URETEROVEZICALA Uter mare inomogen cu diametrul de 60 X 50 mm cu calcificari si cu priza inomogena Interfata cu VU stearsa in conditiile in care VU este in semirepletie si prezinta perete gros neregulat Atmosfera grasoasa intre uter si muschii obturatori interni este pastrata Fara ascita Fara adenopatii patologice a regiunii scanate Tub digestiv permeabil pentru substanta de contrast fara modificari parietale In fereastra de os modificari degenerative a coloanei scanate Iar biletul de iesire din spital spune Diagnostic la externare Neoplasm de col uterin Menometroragie Starea ameliorata Rezumatul foii de observatie Ppacienta este internata de urgenta pentru menometroragie in climax si leziune de col uterin pe fondul unei cardiopatii ischemice cu tulburari de ritm si anemie cronica Examenul clinic precizeaza dg de neoplasm de col. Se instituie tratament hemostatic sub protectie antibiotica, GENTAMICINA 3 X80 mg/pe zi etamsilat +FITOMENADION se procedeaza la biopsie Evolutie post operatorie buna , afebrila , tranzitprezent, mictiuni spontane , nu sangereaza genital. Recomandari -tratamentul anemiei prin sectia interne spitalul sighetu marmatiei la intelegere cu dr poz… -revine pentru tratamentul oncologic peste 14 zile cu EHP . Analize WBC-34,87 HGB-6.9G/dl, HCT 25.6%, PLT-441 IN PREZENT DUPA ACEASTA EXTERNARE DE LA BM LA SIG UNDE A LUAT DOAR PERFUZII SE AFLA REINTERNATA DE 1 SAPTAMANA LA BM UNDE NU I- SA- FACUT RADIOTERAPIE DEOARECE ARE O FISTULA VEZICO VAGINALA, SI AMBELE URETRE SUNT BLOCATE ?! PRECUM SI O HIDRONEFROZA 2 CARE MA TEM CA A CRESCUT LA 3 DEOARECE VOMITA DE 10 ORI PE ZI IERI 19.09.2010> ARE UN DIAGNOSTIC NEO DE GRADUL 4 SI SE PAR CA NU ARE METASTAZE, INSA RESTUL FAMILIEI CEI CARE SE ERIJEAZA IN PROTECTORII EI AU ASCUNS ANALIZELE PANA IERI, SI NU AU VRUT SA O DUCA LA CLUJ CI DOAR SA O TINA LA SIGHETU MARMATIEI CU PERFUZII SI BSICUITI DESII -----DE PESTE 65 DE ZILE DOCTORITA DE FAMILIE A PUS UN DIAGNOSTIC DE CANCER AP URINAR SAU COL UTERIN INSA AU TINUT-O CU TABLETE GEN ASPIRINA IN PAT TOATE ACESTEA DIN CAUZA INTRARII IN POSESIE A CASEI DANSEI CAT MAI REPEDE, BUNICA INCREZANDU- S ORBESTE IN NEPOTUL SI FIUL EI CARE AU CONDAMNAT-O PRACTIC LA MOARTE . VA ROG DIN SUFLET SA MA SFATUITI SA FAC TOT CE SE POATE MAI BINE SI MAI URGENT PT A O AJUTA CACI NU ARE PE NIMENI , DECAT ACESTI NEOAMENI CARE SI-AU UCIS VOIT PRIN NEPASARE CRIMINALA MAMA SI BUNICA. VA MULTUMESC DI SUFLET SI IN NUMELE BUNICII BOLNAVE

    2
    0

  • Gabytza pe 2 Sep 2010, 22:24
    Cancer col uterin

    Buna, in primul rand fetelor eu va recomand sa mergeti macar de 2 ori pe an la control. Din pacate am trecut si eu printr-o astfel de experienta, m am dus la un control banal stiind ca am o rana, care a dgenrat, mi a facut biopsie, colposcopie apoi tipizare Hpv si am avut un hpv norocul meu cu risc mai mic dar care dadea in cancer de col uterin, fiind tanara m am dus m am operat cu laser pt ca cu bisturiul aveam riscul sa nu mai fac copilasi, dpa 2 ani de analize si tratamente pot spune ca sunt ok. Daca aveti nevoie de o recomandare de edic din Timisoara anunta ti ma. Bafta.

    4
    1

  • katy pe 2 Sep 2010, 18:23
    pentru,,strigat de ajutor"

    incercati la INSTITUTUL ONCOLOGIC DIN CLUJ. sunt oameni de nota 10.nu iti cere nimeni bani. daca vrei le dai,iar daca nu, nu le dai.ei oricum isi fac treaba.si fac treaba buna.eu am facut o operatie la sin,cancer gradul 2 acum 2luni si ma simt foarte bine acum fac chimio terapie si traiesc cu speranta ca o sa fie bine.PACIENTII IN BUCURESTI AU PRET DAR LACLUJ NU.

    4
    0

  • katy pe 2 Sep 2010, 18:16
    pentru,,strigat de ajutor"

    incercati la INSTITUTUL ONCOLOGIC DIN CLUJ. sunt oameni de nota 10.nu iti cere nimeni bani. daca vrei le dai,iar daca nu, nu le dai.ei oricum isi fac treaba.si fac treaba buna.eu am facut o operatie la sin,cancer gradul 2 acum 2luni si ma simt foarte bine acum fac chimio terapie si traiesc cu speranta ca o sa fie bine.PACIENTII IN BUCURESTI AU PRET DAR LACLUJ NU.

    3
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod