Trateaza-te natural de anxietate

Cu toate ca este normal sa fii afectata de anxietate din cand in cand, daca apare fara motiv, persista si iti afecteaza viata de zi cu zi, inseamna ca s-a instalat un disconfort general provocat de anxietate. Simptomele acestei afectiuni sunt: insomnia, te simti incordata si slabita, irascibilitate, nu ai rabdare si nu te poti concentra. De asemenea, oamenii pot observa o usoara schimbare a sanatatii fizice, astfel, apar durerile de cap, de dantura, musculatura este tensionata, insomnie, gura uscata, oboseala, junghi in piept, indigestie, balonare si transpiratie excesiva.
Este deosebit de important sa mergi la un doctor pentru a-ti da un diagnostic adecvat si pentru a evita alte probleme de sanatate, care sunt declansate de anxietate.

Iata cateva dintre remediile naturale, care au fost verificate, si care dau rezultate remarcabile impotriva anxietatii.


Floarea pasiunii


Floarea pasiunii (Passiflora) este una dintre metodele traditionale pentru tratarea anxietatii si insomniei. Doua studii realizate pe 198 de persoane au examinat eficienta acesteia in cazul anxietatii.

Potrivit unuia dintre studii, floarea pasiunii poate fi comparata cu medicamentele cu structura de benzodiazepane. Din aceasta cauza exista o imbunatatire a performantelor stabilite de aceasta floare in comparatie cu medicamentele pentru insomnie, iar acest punct nu a fost remarcat de niciunul din studii.

Efectele secundare
ale produsele care contin substante din floarea pasiunii sunt: greata, stare de voma, somnolenta si marirea ritmului batailor inimii.
Siguranta administrarii florii pasiunii la femeile insarcinate, copiii, sau oamenilor cu afectiuni ale rinichilor sau ficatului nu a fost, inca, verificata.

Produsele care contin extract de floarea pasiunii nu trebuie luate impreuna cu sedativele, decat sub supravegherea medicului. De asemenea, aceasta poate intensifica efectele pentobarbitalelor, medicamente folosite pentru odihna si pentru ameliorarea tulburarilor nervoase.


Valeriana


Valeriana (Valeriana officinalis) este recunoscuta mai ales pentru remediile extraordinare asupra insomniei. De asemenea, aceasta este folosita si in cazul pacientilor care sufera de anxietate intr-un stadiu mediu, insa, specialistii recomanda folosirea limitata a valerianei in tratarea anxietatii.  

De exemplu, cercetatorii au realizat un studiu, care a durat 4 saptamani, timp in care au comparat valeriana, medicamentul diazepan (Valium) si un inlocuitor al acestuia.
Studiul a fost realizat pe 36 de persoane afectate de o stare generala a anxietatii. Nicio diferenta considerabila nu a fost gasita dintre cele 3 produse, cu toate ca studiul a fost analizat in amanunt.

De regula, produsele care contin extract de valeriana sunt administrate cu o ora inainte de culcare, de 2-3 ori pe saptamana pentru a da cele mai bune rezultate, iar un tratament dureaza cel putin 3 luni consecutiv.

Efectele secundare
cauzate de administrarea produselor care contin valeriana includ: indigestia, dureri de cap, palpitatii si ameteala. Cu toata ca ceaiul de valeriana sau produsele pe baza de extract de valeriana sunt recomandate, majoritatea persoanelor nu suporta mirosul de valeriana si prefera sa faca un tratament cu pastile care contin valeriana.

Valeriana nu trebuie luat impreuna cu alte medicamente, in special cu acelea, care slabesc sistemul nervos central, cum sunt sedativele sau antihistaminele.
De asemenea,cand urmezi un tratament cu valeriana nu trebuie sa consumi alcool, nu trebuie sa conduci, si nici macar nu trebuie sa te urci la volan. Totodata, specialistii recomanda sa nu se administreze valeriana inainte de o interventie chirurgicala, sau oamenilor care prezinta afectiuni ale ficatului. Consulta un medic inainte de a incepe tratamentul.


Kava


Originara din Polynesia, kava (Piper methysticum) are efecte remarcabile impotriva anxietatii. Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA a precizat ca persoanele cu afectiuni la ficat sunt supuse riscului ca aceste afectiuni sa se agraveze, daca includ in dieta zilnica kava.


Gama - aminobutitic acid  (GABA)


BAGA
este un amino acid cunoscut datorita rolului important pe care il joaca asupra psihologiei anxietatii. Cateva dintre medicamentele prescrise pentru tratarea anxietatii actioneaza prin stimularea receptorilor BAGA de la creier.
Modalitatea prin care suplimentele orale cu BAGA pot ajunge la creier nu sunt cunoscute.


Alte remedii naturale

Calciu
Musetel
Magneziu
Complexul de vitamina B
 

Comentariile 51-82 din 82

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • silviu pe 30 Mai 2011, 23:29
    vai de capu meu

    Bai fratiilor m-am saturat de boala asta imi vine sa ma omor jur spune`ti un psihiatru bun sau dak lu cnv ii merge bine cu vre`un anumit medicament sa`mi zica si mie!! multumesc

    3
    0

  • Adi pe 29 Nov 2010, 21:47
    anxietate

    Mai exista in cazul alcoolului si posibilitatea 'amortirii' recaptorilor de serotonina . Poate doctorii stiu mai bine ! LSD-ul se cupleaza "cheie-broasca" pe acesti recaptori , concentratia serotoninei crescand in exces ( Discovery source :) ) , efectele sunt altele ! Mult mai puternice . Si depind de la persoana la persoana . Cea mai buna muzica a anilor 60-70 se datoreaza LSD-ului! Studiile psihiatrului Stanislav Grof sunt foarte interesante.

    0
    0

  • Adi pe 29 Nov 2010, 21:31
    Anxietate

    Tulburarile afective (inclusiv anxietatea ) sunt cauzate la prima vedere de un dezechilibru hormonal (neurotransmitatori in special) . Industria drogurilor se bazeaza exact pe starile oferite de modificarea raporturilor concentratiilor acestora. Antidepresivele fac cam acelasi lucru , doar ca intr-un mod mult mai lent (depinde.., un Fevarin te poate duce in lumi ciudate dupa prima zi de utilizare, Efectinul te face sa plutesti si chiar ar fi bina sa experimentezi un cerc Yoga si apoi sa renunti la medicament, Xanaxul poate genera iubire , somnolenta, etc). Interesant este alcoolul! Acesta suprima instant anxietatea inducand si starea de bine, amortind activitatea neuronilor ! Adica ce inseamna asta ? Ca avem in creier informatii ce ne determina temerile, supararile si cand sunt aduse la tacere , ne simtim fericiti si liberi ! Din pacate alcoolul amorteste mai mult decat trebuie, creierul percepe starea de bine si incearca sa o mentina cu orice pret si dozajul nu mai poate fi controlat. Se pare ca pretul e prea mare :((( , mai ales ca dupa ce neuronii isi reiau activitatea (nu toti ..), sistemul este debusolat si de multe ori se instaleaza depresia. Totusi asta ma determina sa cred ca anumite informatii stocate in anumite zone din creier dau subconstientului materia prima pentru provocarea dezechilibrelor hormonale ce genereaza tulburarile afective, anxietatea,depresia.

    2
    0

  • mariana pe 24 Nov 2010, 10:48
    anxietate

    am aceleasi probleme cu atacul de panica.eu iau calmepam si ma simt mai bine

    2
    1

  • liv pe 15 Nov 2010, 15:54
    anxietate

    buna si eu sufar de anxietate si mi sa prescris xanax dar sincer imi da niste stari de somnolenta groaznica desi iau putin jum dimineata jum seara.cine poate sa mi spuna un alt calmant care sa nu dea stari de somn

    0
    0

  • saha_stylle@yahoo.com pe 13 Nov 2010, 00:43
    buna ziua

    Si eu sufar de atacuri de panica si cand simt ca imi vine acel moment groaznic iau 2 sedatif pc si stau jumatate de ora linistit si apoi imi reiau lucrul de zi cu zi... sper sa va ajute comentariul meu!Insanatosire tuturor

    4
    0

  • bobic123 pe 12 Nov 2010, 15:02
    Anxietate timpul sarcinii

    Cunoaste cineva un tratament naturist impotriva anxietatii timpul sarcinii?

    6
    0

  • andreea pe 29 Sep 2010, 20:47
    anxietate si atacuri de panica

    Buna,si eu ma confrunt foarte des cu aceasta problema si am incercat multe tratamente,e groaznic,doar cine trece prin asta isi poate da seama cum e.Problema e ca nu mai poti duce o viata normala,te apuca cand nici nu te astepti,si nu stiu daca tratamentele vindeca sau doar amelioreaza simptomele.Te simti atat de usurat dupa ce trece,dar poate doar pt. cateva ore,dupa care revine din nou,din pacate.Incercati sa apelati si la rugaciune in acele momente,ajuta.

    8
    0

  • NIK pe 2 Iun 2010, 20:22
    anxietate

    Salut, sint din Bacau si am atacuri de panica , anxietate de aproximativ zece ani datorita faptului ca mi-au decedat parintii si alte probleme.La inceput a fost un stres mai accentuat care, in timp, a degenerat in stari de frica ,oboseala ,lipsa increderii , lipsa concentrarii,etc. Neavand ce sa fac merg la serviciu si incerc sa nu dau de banuit nimic. Oricum nimeni nu m-ar intelege prin ce trec.De aproximativ un an am inceput sa citesc diverse materiale despre aceasta boala ,astfel am incercat sa practic yoga , sa ascult diverse mp3 cu hipnoza ,flash-uri luminoase , muzica chinezeasca ,care, insa nu prea au dat rezultate ,probabil datorita faptului ca nu aveam cu cine sa le fac. De anul asta am schimbat metodele , am luat o luna 5htp ,apoi mi-am facut singur injectii cu gerovital h3 conform prescriptiilor , am trecut iar la 5htp , apoi gerovital h3. Dupa aceste experiente am observat ca in perioada administrarii gerovitalului h3 am simtit schimbari in bine .Dupa terminarea tratamentului cu gerovital , de cateva zile am inceput sa iau capsule cu valeriana. Acum mi s-au diminuat starile nasoale si ma simt mai bine.Am 30 ani , sint barbat si as vrea sa iau legatura cu persoane care au aceeasi problema. nik3079@yahoo.com

    1
    0

  • Cosmin pe 1 Iun 2010, 13:47
    anxietate

    Salut, am suferit si eu de anxietate, aproape 7 luni anul trecut am trait intr-un avedarat cosmar si de 3 ori a trebuit sa chem ambulanta crezand ca voi muri :|... Totusi incet, incet zilele acelea foarte urate au inceput sa se rareasca pana cand aproape ca au disparut de tot...mai am stari de anxietate doar cand sunt foarte stresat, dar ma pot controla mai bine si trec mai repede... ce pot recomanda din toata inima si stiu ca pe mine m-a ajutat sa depasesc aceasta boala e: - cartea lui Eckhart Tolle puterea prezentului- care citita cu rabdare si incredere face minuni - sportul facut cu in limita confortului propriu( am alergat distante din ce in ce mai lungi, oricine poate face asta) - acceptarea ideii ca trebuie sa ma schimb si ca anxietatea e palma pe care a trebuit sa o iau ca sa vd lucrul acesta. Se poate scapa de anxietate, daca nu de tot macar in acea mare masura in care nu ne mai stapaneste viata. Multa sanatate!

    5
    1

  • Ficlenescu Cristinel pe 26 Apr 2010, 10:09
    Anxietate.

    Dom*le ma chinui cu anxietatea de 2 ani si am incercat mai multe tratamente. In zilele in care fac efort fizic sustinut (carat balast la roaba, saci cu ciment crapat lemne etc.) ma simt excelent de parca nu am nimic. Duminicele si zilele de sarbatoare trebuie sa merg cel putin 10 km. ca sa fie cat de cat bine. Nu va complicati cu medicamente ca au efect de scurta durata si cand boala revine o face in forta. o face in

    9
    0

  • Liliana pe 24 Apr 2010, 09:41
    Atac de panica

    Buna ziua, si eu sufar de atacuri de panica .......Desi incerc din rasputeri sa ma controlez ...nu prea reusesc decat pentru moment , insa semnele acestora se acumuleaza zilnic .( epuizare fizica si psihica ).As vrea sa iau legatura si cu alte persoane care sufera de aceeasi afectiune si sa ne impartasim din experientele si trairile noastre.Multumesc si o zi placuta.

    12
    0

  • carmen pe 21 Apr 2010, 08:25
    anxietate si atac de panica

    sunt in aceasi situatie de 11 ani.am fost si internata ..problema este k de asa numita boala nu vom scapa niciodata..intradevar pastilele ajuta si ele..dar daca nu avem si noi un pic de ambitie nu putem trece..cautati in viata si luati tot ce este frumos feriti-va de stres si suparari radeti mai mult..o sa vedeti k nu mai este chiar asa..de 6 ai nu am mai facut nici o criza...ee..am facut acum..si ma lupt singura cu ea..bafta

    9
    0

  • ana -marya pe 16 Mar 2010, 23:49
    anxietate

    sunt in aceelasi caz ca si voi de vreo 3 ani,nu am urmat nici un tratament dar cat de cat sunt mai bine,dar prin ce am trecut a fost un cosmar,nu ieseam cu zilele,nu-mi doream sa ma intalnesc cu nimeni simteam frica si nici acum nu prea o fac,ies fff rar si cand ma gandesc ca sunt nevoita sa-mi caut un job,si simt ca nu am nevoie de prietene,dar mie dor de zilele cand ieseam la o cafea dimineata..oricum bafta la toti si mi-ar placea sa vorbesc cu cineva care se trece prin ceva asemanator si nu numai.va pupik

    4
    1

  • ll pe 21 Oct 2009, 23:47
    si eu sufar de anxietate

    si eu ma lupt de ceva ani cu aceasta "boala" dc se poate spune asa...si as dori sa discut mai multe cu o persoana care sufera de acelasi lucru ca si mine.sunt femeie

    2
    1

  • tudor georgiana pe 17 Oct 2009, 15:44
    anxietate

    Si eu ma lupt de ani de zile cu acesta afectiune,am inceput un nou tratament recomandat de psihiatru, astept sa vad rezultatul, si vreau sa corespondez cu cineva care sufera de aceeasi afectiune, ca nici eu nu am cu cine sa vorbesc despre cea ce simt si vreau sa i-au legatura cu persoana care spune ca nu are cu cine vorbi, daca este femeie putem discuta ca si eu sunt femeie.

    5
    0

  • Bianca pe 30 Aug 2009, 10:56
    Anxietate

    Am citit povestile Dumneavoastra. Si eu sufar de ani de zile de aceasta afectiune. Desi am facut diferite tratamente, starile revin mereu. Chiar nu stiu ce sa mai fac. Mi-as dori mult daca ar dori cineva sa corespondam pentru ca dincolo de suferinta cu care ma lupt, nici nu prea am cu cineva cu cine sa discut despre ea pentru ca ceilalti nu inteleg ce simt eu.Sanatate

    5
    0

  • chill pe 5 Aug 2009, 16:19
    solutia-antianxietate

    Una din cele mai eficiente si sigure alternative la medicamentatia pentru tulbarile de anxietate si somn este Kava. Despre Kava Numele de Kava se refera atat la planta exotica din familia piperaceelor cat si la bautura preparata din radacina acesteia. Kava este folosita de peste 3000 de ani de catre locuitorii insulelor pacifice in scopuri sociale, medicinale si ceremoniale, precum alcoolul in tarile de vest. Traditional, Kava reprezenta o legatura intre lumea oamenilor si lumea spiritelor, nici o decizie importanta nu era luata, nici o prietenie legata si nici un oaspete primit fara Kava. In prezent Kava este folosita in tratarea tulburarilor de somn si anxietate, ca si lubrifiant social sau pentru relaxare dupa o zi grea de munca. Despre efecte Este de precizat ca spre deosebire de alcool, primele dati cand Kava este consumata efectele resimtite vor fi minimale urmand ca deabia dupa 3-4 sesiuni aceasta sa isi dezvaluie adevaratul potential. O bautura semi-potenta de kava produce efecte in 20-30 de minute, motiv pentru care se recomanda o pauza de cel putin 15 minute intre serviri. Efectele dureaza aproximativ 2 ore si jumatate dar, in functie de cantitate, pot fi resimtite pana la 2 zile dupa consum si includ claritate mentala, calm si rabdare. Desi comparata cel mai adesea cu alcoolul sau valiumul, Kava este unica prin efectele sale specifice. Senzatiile in ordinea aparitiei sunt: o usoara amortire a limbii si buzelor, un comportament usor vorbaret si sociabil, claritate in gandire, calm, relaxare a muschiilor si o stare generala de bine; de asemenea are loc o intensificare a perceptiei sunetelor si luminilor iar anumiti consumatori raporteaza o placere deosebita in ascultarea muzicii. Spre deosebire de consumatorul de alcool, bautorul de kava cand se trezeste nu sufera efecte fizice sau psihice negative ci dimpotriva se simte extrem de odihnit si revigorat. Dupa mii de ani de consum de catre insularii pacifici si decenii de studii stiintifice in Europa si S.U.A. s-a demonstrat ca folosirea traditionala a radacinii de Kava nu creaza dependenta si nu are efecte adverse permanente. De asemenea consumatorii nu creaza toleranta. In timp ce doze mici de Kava s-au demonstrat a fi benefice pentru memorie, cognitie si tratarea tulburarilor de anxietate doze mai mari sunt folosite de obicei in scopuri recreative. Celor interesati sa afle mai multe despre aceasta planta le sugerez urmatoarele carti disponibile pe amazon.com : 1) Kava: The Pacific Elixir: The Definitive Guide to Its Ethnobotany, History, and Chemistry by Vincent Lebot 2) Kava: Medicine Hunting in Paradise: The Pursuit of a Natural Alternative to Anti-Anxiety Drugs and Sleeping Pills by Christopher S. Kilham 3) Kava: The Miracle Antianxiety Herb by Ray Sahelian 4) Kava: Natures Answer to Stress, Anxiety, and Insomnia by Terrence McNally and Hyla Cass Detalii despre comercializare la parvu_serban@yahoo.com

    4
    0

  • alina pe 27 Iul 2009, 15:50
    anxietate

    asa esi eu am tulburari de anxietate .cred

    0
    1

  • cristina pe 23 Mar 2009, 09:39
    tulburari de anxietate

    si eu am avut acelasi lucru anxietate si atac de panica dar am fost rau de tot venea salvarea antro veselie pana cand am gasit un psihiatru fffbun anvarsta mia prescris rudotel si magnerot si calmepan la nevoie si sunt bine

    0
    0

  • ciuca irina pe 28 Feb 2009, 15:49
    sufar de anxietate si ma-m terminat din cauza asta

    din pacate sufar de anxietate si parerea mea e ca nu o sa ne vindecam niciodata noi cei ce suferim de aceasta boala degeaba ni se spune ca e trecatoare ca nu este asa va multumesc

    1
    1

  • flore pe 3 Feb 2009, 13:37
    anxietatea

    din pacate si eu sufar de aniexatate si o oarecare predispozitie spre depresie. uneori nu am nimic, iar eu insami as jura ca e totul ok. alteori am crize atat de puternice incat imi vine sa ma inchid intr-o camera, sa ma gehmuiesc intr-un colt si sa stau acolo pana trece acel "moment" groaznic. in urma cu ceva timp am facut un tratament care a dat rezultate f bune insa nu definitive. acum ma confrunt din dou cu aceasta problema. nu am mai mers la doctor mom. ptr k maj la care am fost se uitau crucis la mine si im recomandau tot felul de pastile cu efecte secundare groaznice. parca imi era mai rau ca inainte. nu stiu ce sa fac. as vrea un medic bun. uneori simt ca ma chinui si e f greu sa depasesc fiecare moment. ca sa nu mai spun ca dupa ma simt atat de obosita si epuizata incat nu mai sunt in stare de nimic. o zi frumoasa la revedere

    1
    2

  • doar_eu pe 30 Ian 2009, 12:37
    si eu...

    si eu cred ca sufar de anxietate desi inca nu am fost la doctor. vorbesc eu cu tine daca vrei..

    0
    0

  • mihaela pe 26 Ian 2009, 21:34
    anxietate si atacuri de panik

    Si eu sufar de anxietate, atacuri de panica. Simt nevoia sa discut cu cineva, parca nimeni nu ma intelege... Am luat medicamente o perioada si m-am simtit mai bine. Am incercat si exercitii de relaxare, dar nu m-am vindecat complet.

    0
    0

  • MOGOSEANU GHEORGHITA pe 19 Dec 2008, 13:19
    TULBURARI DE ANXIETATE

    ALTE REMEDII IN AFARA DE ALBRAZOLAM SI RUDOTEL. CE MEDICAMENTATIE POT LUA PT UN STRES INCONTROLABIL CARE APARE SI IN LIPSA PROBLEMELOR?

    0
    0

  • magdalena pe 8 Nov 2008, 13:47
    Sal

    Calmantele dupa parerea mea nu sunt asa de bune... au si contraindicatii, ajuta cu ceva si dauneaza cu altceva, ceva de genul... eu pot sa ofer suplimente nutritive naturale, fara contraindicatii pt tratarea anxietatii... cine este interesat il astept sa vorbim pe adresa de yahoo magdalena_filip, sau ma poate gasi la tel pe nr 0742150828. sau pe adresa de mail magdalena_filip@yahoo.com

    0
    0

  • denis pe 18 Iul 2008, 01:56
    ...

    shi eu sufar de aceeashi boala shi cand anticipez criza iau un calmant.

    0
    0

  • boghiu gheorghe pe 26 Iun 2008, 15:32
    anxietatea

    sunt gicu am 23 ani sufar de anxietate si atacuri de panica nu pot sa fac nimic stau numa culcat toata ziua nustiu ce sa mai fac unde sa ma duc sa scap de aceasta suferinta cine ma poate ajuta sat maxut com deleni jud iasi tel 0749788071

    0
    0

  • Ana pe 4 Mar 2008, 07:30
    Anxietate

    Eu cred ca se poate de tratat de la sine, totul cu puterea omului...

    1
    0

  • vlady pe 21 Ian 2008, 09:34
    Anxietatea se trateaza la medic

    Chestiile astea sunt interesante ... Anxietatea insa se trateaza in primul rand la medicul psihiatru. Pe langa pilule este necesara psihoterapia care este cat se poate de naturala si veche de cand lumea. Atentie la toxicitatea tratamentelor "naturale". Naturistii nu prea stiu farmacologie si se poate sa va treziti cu hepatita!

    0
    0

  • adi pe 8 Ian 2008, 11:41
    anxietatea o problema grava

    sper ca sa gasesc ceva care sa remedieze aceasta afectiune phsihica deoarece iti poate da viata peste cap.

    0
    0

  • sergiu pe 6 Dec 2007, 15:02
    Casatorit

    Sper sa functioneze desi cred ca totul pleaca de la cap, mai bine zis de la creier.

    1
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod