Eficienta tratamentelor naturiste pentru anxietate

Intrebare: vreau sa stiu daca sunt eficiente tratamentele naturiste in tratarea anxietatii. Ce-mi puteti spune despre ele?
Exista cateva remedii naturiste care au fost studiate pentru proprietatile lor de a lupta impotriva starilor de anxietate: kava, floarea pasiunii, valeriana si teanina.


Planta kava: cea mai populara in tratarea anxietatii

Studiile arata ca planta kava este cea mai populara in tratarea starilor de anxietate si ca cele mai multe cercetari i-au demonstrat eficienta. Reduce considerabil starea de anxietate, ba mai mult efectele ei sunt constatate de la primele doze utilizate, sustine medicul Daniel Hall-Flavin, psihiatru la Clinica Mayo.
 


Atentie la ficat!

Cu toate acestea, exista si cateva ingrijorari cu privire la utilizarea acestei plante care s-ar presupune ca poate fi daunatoare pentru ficat. Numeroase cazuri de probleme aparute la ficat (inclusiv hepatita, ciroza) in urma utilizarii plantei kava au fost raportate in Europa. Administratia americana pentru Siguranta Alimentelor si Medicamentelor (FDA) au facut cateva avertismente cu privire la utilizarea acestei plante, insa nu au interzis comercializarea acesteia pe piata americana.



Floarea pasiunii, valeriana si teanina: mai putin studiate

Exista cateva dovezi care arata ca valeriana, teanina si floarea pasiunii au capacitatea de a reduce anxietatea si sunt considerate a fi sanatoase pentru organism. Cu toate ca au fost raportate efecte adverse minime, sunt necesare studii mai detaliate pentru a le demonstra eficienta si siguranta.

Daca te gandesti sa adopti remedii naturiste in tratarea unei anxietati usoare, discuta inainte cu medicul tau despre aceasta posibilitate.
De asemenea, daca aceste stari de anxietate interfereaza cu activitatile zilnice si te impiedica in efectuarea lor, ia in considerare posibilitatea de a discuta cu un psihoterapeut.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod