De ce sunt sociopații și narcisiștii atrași de femeile puternice?

Dacă de multe ori te-ai întrebat cum a reușit să te inducă în eroare o altă persoană pentru ca după aceea să constați că are un comportament nociv, nu te mai învinovăți. Nu ai greșit cu nimic, ci narcisiștii și sociopații gravitează spre femeile puternice care acționează în mod corect.
Narcisiștii vor căuta mereu pe cineva care îi poate completa, iar femeile puternice pot părea varianta ideală. Faptul că sunt independente, mature, au o siguranță din punct de vedere financiar și au succes în plan profesional le transformă în țintele preferate ale narcisiștilor. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ai obiective mai puțin ambițioase, ci că trebuie să alegi cu atenție persoanele cărora le dedici afecțiune și timp.
Sociopații și narcisiștii vor avea tendința de a se apropia de femeile puternice pentru că sunt atrași de trăsăturile de caracter opuse. Femeile puternice reprezintă de obicei siguranța, dragostea, sprijinul și confortul, iar narcisiștii și sociopații sunt caracterizați de simțul aventurii, riscuri, provocări și emoții intense.
La prima vedere s-ar putea crede că o combinație dintre aceste două tipuri de trăsături va avea drept rezultat o viață complexă, plină de aventuri și fericire, dar lucrurile nu stau deloc așa. 

 
Iată care sunt motivele pentru care femeile puternice devin ținta narcisiștilor și sociopaților:

 
1. Au o mare putere de a iubi

Cei care nu pot socializa în mod eficient cum sunt narcisiștii și sociopații nu sunt interesați de nimeni altcineva în afară de propria persoană. În lipsa sprijinului și afecțiunii oferite celorlalți nu poate exista nici iubirea. O femeie puternică va deveni rapid ținta lor pentru că poate iubi și va suferi atunci când li se întâmplă ceva trist celor din jurul ei. Va avea un nivel ridicat de încredere, toleranță, compasiune și loialitate în cadrul tuturor relațiilor romantice sau de prietenie.
Faptul că este o persoană cu o gândire pozitivă, care încearcă să vadă partea bună a fiecărei persoane, o va transforma într-un magnet pentru persoanele toxice.
Narcisiștii vor încerca să-i exploateze forța interioară și bunătatea, iar consecința ar putea fi refuzul de a-și mai arăta vulnerabilitatea. Nu este nimic în neregulă cu felul în care iubești și în care te implici în fiecare interacțiune pe care o ai. Nu stopa capacitatea pe care o ai pentru a iubi și a oferi sprijin ca urmare a acțiunilor acestor persoane. Poți suferi, dar este mai bine să clarifici abuzurile și să elimini din viața ta persoanele care au procedat în acest mod. Îți vei recăpăta zâmbetul și sănătatea.

 
2. Au simțul responsabilității

Ai devenit o țintă tocmai pentru că persoana toxică de lângă tine a înțeles că se poate baza pe tine. Ești matură din punct de vedere emoțional și poți rezolva probleme complicate.
Poate că ai devenit responsabilă pentru că ai avut grijă de frații tăi în timp ce creșteai, poate a trebuit să-ți ajuți părinții de la o vârstă fragedă sau ți-ai întemeiat propria familie mai devreme. Problema este că uneori ți se pare că nu ai decât responsabilități și nicio clipă pentru a te distra și a te simți bine. Regăsește copilul din tine și amintește-ți ce-ți place să faci în timpul liber, dar nu te lăsa păcălită de un narcisist pentru că nu îți va reîntregi viața, ci o va umple de haos.

 
3. Le place să aibă lucrurile sub control

Femeile care au avut succes în plan profesional, sunt ambițioase și au dobândit o poziție importantă sunt extrem de atractive pentru narcisiști și sociopați. Deși ar putea intimida restul persoanelor, o femeie puternică va fi irezistibilă pentru ei.
Vor face totul pentru a o avea alături, dar nu va fi vorba despre un atașament real. Inconvenientul major este și faptul că femeile puternice vor să aibă totul sub control, iar acest deziderat le poate face să creadă că au nevoie de persoanele narcisiste. Contează foarte mult să-i observe comportamentul în mod obiectiv și să evite o relație sau o prietenie în cadrul cărora nu vor primi sprijin sau afecțiune, ci vor da tot ce au mai bun fără să fie apreciate.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod