Cum să câștigi când te confrunți cu un narcisist

Când te afli în lumea unui narcisist este ca și cum ai fi blocat într-o partidă de șah, singura diferență fiind că nu cunoști regulile și poate nici nu-ți dai seama că faci parte dintr-un joc. Ia-i puterea și câștigă prin atitudinea potrivită.
Un narcisist este expert în fiecare mișcare pe care o face, iar un simplu gest este, de fapt, calculat cu mult tact pentru a-ți da impresia că nu ai cum să fii mai bun decât el sau să-i demonstrezi că nu are dreptate. Din cauza faptului că nu-ți dai seama cum evoluează jocul pe care-l desfășoară vei pierde foarte des în fața lui, dar nu ai de ce să lași lucrurile să continue în acest mod. Poți fi din nou puternic și, cu ajutorul informațiilor utile furnizate de specialiști, poți stopa scenariul negativ orientat împotriva ta.

 
Nu-i pasă decât să învingă

Fiecare replică și acțiune la care apelează un narcisist au drept scop obținerea victoriei. Este singurul lucru care-l interesează, indiferent ce trebuie să facă pentru a fi învingător. Din moment ce nu conștientizează suferința celorlalți, nu va ezita să adopte orice măsură îi va asigura succesul.
În cazul în care cineva va fi rănit va considera că este o victimă întâmplătoare, nu-și va asuma responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat și va merge mai departe fără să privească înapoi.
În aceste condiții trebuie să înțelegi că va face totul pentru a te manipula și a-ți controla acțiunile și gândurile. În plus, nu va ezita să comită abuzuri de ordin emoțional pentru a obține avantaje suplimentare. Nu va conta niciodată cât de mult suferi tu dacă vede că poate câștiga. De fapt, se va simți stimulat de suferința pe care ți-o provoacă pentru că-i oferă certitudinea că este cu un pas înaintea ta.
Nu te va lăsa să obții niciun avantaj, ci își va dedica tot timpul pentru a te convinge că îi ești cu mult inferior. Va fi extrem de dificil să îi găsești o parte bună pentru că acest joc nemilos îți va demonstra care este adevăratul lui caracter.

 
Își schimbă tactica în mod constant

Este esențial să înțelegi că jocul unui narcisist nu va fi niciodată clar sau direct. Nu există un traseu simplu pe care îl poți urma pentru a nu rămâne în urmă, ci felul în care se comportă provoacă stres, confuzie și complică orice situație în care te regăsești.
Acest lucru trebuie să-ți indice că se adaptează rapid circumstanțelor din dorința de a găsi mereu ceva nou pentru a te supăra sau îngrijora.
Dacă are nevoie să devină o victimă fii convins că va reuși, chiar dacă până în prezent a avut o atitudine extrem de agresivă. În plus, te va face să-ți pară rău pentru el. Când circumstanțele se schimbă și vrea să-ți elimine forța complet va face totul pentru a te speria. Din cauza lui vei ajunge să ai grijă cum pășești, cum începi fiecare frază și în ce direcție te uiți.

 
Cum poți câștiga

Probabil că ți-ai dat seama deja că este un joc destul de complicat și ai înțeles că nu va fi simplu să eviți efectele negative asupra ta. Realitatea este că nu poți câștiga acest joc creat de persoana narcisistă.
Chiar și atunci când crezi că ai un avantaj va schimba regulile și va apela la o varietate de tactici pentru a prelungi situația care te deranjează.

 
Ai la dispoziție o singură soluție utilă pentru tine și echilibrul tău emoțional 

Unica metodă reală de a învinge un narcisist este să renunți. Stopează scenariul negativ care se repetă de mult timp. În acest mod nimeni nu câștigă și nu este învins și te poți distanța înainte ca jocul unui narcisist să te afecteze negativ. Nu ai niciun motiv să faci parte din jocul lui, iar dacă ai avut neșansa să devii un pion din scenariul pe care l-a creat nu se va opri niciodată, ci va face totul pentru a te manipula în fiecare moment.
Sigur că va încerca să te forțeze să revii în joc pentru că are nevoie să învingă pe cineva și este posibil să înceapă să se poarte atent și politicos pentru a reuși, dar nu te lăsa amăgit.
Elimină persoanele toxice din viața ta pentru că numai așa îți vei recupera liniștea și fericirea.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod