Cum ajuta terapia ABA copiii cu autism?

Potrivit cercetarilor, daca terapia ABA este inceputa inainte de varsta de 4 ani, sunt realizate 30-40 de ore de terapie pe saptamana si este continuata pana la doi ani, intre 20% si 47% dintre copii pot scapa de diagnosticul de autism si pot deveni la fel ca si ceilalti copii de varsta lor.
Astazi, ABA este recunoscuta pe plan mondial ca fiind un tratament sigur si efectiv pentru autisti. A fost sprijinita de un numar mare de state si agentii federale, inclusiv de catre U. S. Surgeon General si de catre Departamentul de Sanatate Publica al Statului New York.


Ce este terpia ABA?


Terapia este o abordare stiintifica a intelegerii comportamentului si a modului in care acesta poate fi afectat de catre mediul inconjurator.

"Comportamentul" se refera la toate actiunile si abilitatile unei persoane, nu doar la proasta purtare, iar "mediul" include toate tipurile de evenimente sociale si fizice care pot modifica sau care pot fi modificate de catre comportamentul unei persoane.

Analiza stiintei comportamentale se bazeaza pe legi generale, legate de modul in care functioneaza comportamentul si de modul in care se produce procesul de invatare.
De exemplu, un principiu al analizei comportamentale este o intarire pozitiva a lucrului respectiv: cand un comportament este urmat de o "recompensa", acel comportament are sanse sa fie repetat.

Datorita zecilor ani de cercetare, domeniul analizei comportamentale a dezvoltat multe tehnici care ajuta la inmultirea comportamentelor folositoare, si a redus numarul celor care perturba procesul de invatare.

Analiza comportamentala aplicata (ABA) inseamna folosirea acestor tehnici si principii pentru a aborda probleme importante din punct de vedere social si pentru a determina o schimbare majora de comportament.


Cine poate beneficia de ABA?


Metodele ABA au fost folosite cu succes de multi elevi de varste diferite, cu sau fara dizabilitati in diverse contexte.
La inceputul anilor '60, analistii comportamentali au inceput sa lucreze cu copii mici cu autism si tulburari asemanatoare.

De atunci, o gama larga de tehnici ABA au fost dezvoltate pentru construirea abilitatilor folositoare in randul elevilor cu autism de toate varstele. Acele tehnici sunt folosite: in situatii structurate (cum ar fi instruirea formala in salile de clasa), in situatii de zi cu zi mai "naturale", dar si in instruirea fata in fata si de grup.

Acestea sunt folosite pentru a dezvolta abilitati de baza precum privitul, ascultatul si imitarea, precum si abilitati complexe precum cititul, conversatia si intelegerea perspectivei altora.
   
Copiii peste 4 ani invata lucruri precum abilitati sociale mai bune, anumite abilitati academice si mai important, abilitati de viata.
In adolescenta acesti copii invata abilitati de autoajutorare, cum ar fi sa stie sa faca cumparaturi, sa ia autobuzul si sa tina curat si ordine in casa. Pe scurt, ei pot, in multe cazuri, relativ independenti si nu trebuie sa traiasca in institutii specializate.          


Situatia copiilor cu autism din Romania

In Romania, soarta copiilor cu autism este pecetluita de nestiinta, ignoranta si indiferenta. Putin specialisti stiu sa diagnosticheze aceasta afectiune, centre pentru recuperare si educarea acestor copii sunt foarte putine, iar terapiile considerate eficiente sunt foarte scumpe.
 
Terapia de recuperare ABA este pe cat de complexa, pe atat de scumpa, adica lunar pentru un copil cu autism trebuie alocat un buget de 1000-2000 euro.

"In programul ABA, invata tot felul de lucruri.
Mergeam cu el prin parc si mi-a aratat copacii si apoi s-a uitat in jos si l-am intrebat: «Ce vezi?» Si mi-a raspuns: «Frunzele». Si mi-a spus apoi... «Mama, e toamna!»
", sustine Octaviana Rusu, mama lui Danny, un baietel cu autism de numai 7 ani din Timisoara.
 

Comentariile 1-50 din 87

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • George pe 4 Mai 2015, 17:52
    Terapia sufletului

    Buna ziua, Sunt un terapeut cu o vasta experienta si doresc sa imi ofer serviciile copiiilor cu dizabilitati. Terapia este un dar, nu se percep taxe!!! Tel: 0767242594

    3
    0

  • Nora pe 6 Mar 2015, 22:16
    Cabinet terapie autism

    Autismul apare in forme variate, de la forme usoare la forme mai severe si este important de stiut ca nu toti copiii cu autism se manifesta in acelasi mod, fiecare are particularitatea sa. Cabinetul Individual de Psihologie State Nora Georgiana ofera servicii psihologice individualizate astfel incat fiecare copil sa beneficieze de o terapie corespunzatoare nivelului la care se afla. Cabinet Individual de Psihologie State Nora Georgiana ofera servicii psihologice individualizate pentru copii cu autism. -Evaluare psihologica -Interventie individuala -Interventie la nivel de grup prin grupuri de dezvoltare perosnala-socializare -Terapie prin stimulare senzoriala -Logopedie Contact: tel-0766.264.096/ e-mail: contact@aripipentruautism.ro Cabientul este situat in Bucuresti, sector 3.

    0
    0

  • Ovidiu Logigan pe 23 Feb 2015, 08:48
    Caut psihoterapeut ABA

    Pentru un baietel de 2 ani si jumatate. Locuim in Branesti, Ilfov dar sedintele se pot desfasura si in sector 3. Daca oferiti astfel de servicii va rugam sa ne contactati. Tel. 0742.135.876 Va multumesc!

    2
    0

  • Daniela pe 10 Nov 2014, 17:33
    coordonare si terapie ABA

    Anunt BUCURESTI Terapeut (psiholog/psihoterapeut) cu experienta de 7 ani in terapiile de recuperare a copiilor cu CES ( TSA, autism, Down, deficiente de limbaj, deficiente mintale) imi ofer serviciile in coordonarea completa unei echipe si terapie pentru un copil nu CES. Relatii la telefon 0761667027 sau pe e-mail expertpsiholog@yahoo.com

    0
    1

  • Roxana pe 25 Sep 2014, 04:11
    Coordonare terapie ABA Craiova

    Psiholog clinician, aflat in formare in psihoterapia cognitiv-comportamentala, cu o experienta de 4 ani in lucrul cu copiii cu autism, ofer servicii de coordonare terapie A.B.A. detalii email: ac.roxana@yahoo.com

    1
    0

  • anca pe 21 Aug 2014, 14:36
    Asociatia Dicta-Brasov

    Centru de Terapii Pentru Copii cu Dizabilitati Centrul Dicta ofera o gama larga de terapii ( ABA, ludoterapie, logopedie, dramaterapie, terapie senzoriala, terapie prin muzica/dans, psihomotrica etc. precum si terapii neconventionale) pentru copii cu dizabilitati.Detalii suplimentare si informatii, la tel 0745/135.450 -Anca Manciu, 0755/107.447 - Raluca Stoia, 0737/680.266- Bianca Cristia sau pe web-site www.dicta.ro

    2
    0

  • irina pe 29 Iul 2014, 23:22
    Terapeut pentru băiețelul meu

    Caut terapeut ABA, la domiciliu , Nicolae Bălcescu, Bacău,pentru băiețelul meu de 4 ani. Nr. meu de telefon este 0745 479293.

    0
    0

  • Ioana pe 24 Iul 2014, 16:07
    FERITI.VA !!

    feriti.va de acest centru DICTA Brasov, nu are specialisti ci oameni ce pretind ca sunt specialisti.am avut copilul inscris si l.am retras.

    5
    2

  • Asociatia Dicta pe 16 Iun 2014, 11:07
    Centru de Terapii Pentru Copii cu Dizabilitati

    Centrul Dicta ofera o gama larga de terapii ( ABA, ludoterapie, logopedie, dramaterapie, terapie senzoriala, terapie prin muzica/dans, psihomotrica etc. precum si terapii neconventionale) pentru copii cu dizabilitati.Detalii suplimentare si informatii, la tel 0745/135.450; 0737/680.266 Anca Manciu sau pe web-site www.dicta.ro

    4
    1

  • ina pe 29 Mar 2014, 00:54
    Terapeut ABA buzau

    Caut un terapeut aba pentru doua fetite. Locuiesc la 27 Km distanta de Buzau. Asigur transportul. Numai persoane pregatite si serioase sa ne contacteze!

    1
    0

  • AEBS.org Romania pe 26 Ian 2014, 15:08
    Specialist Autism

    Cautam in toate orasele din Romania, specialisti de Autism. ONG-ul nostru este o organizatie germana de langa passau cu sediu din romania in lugoj. Contact: Erich Mocanu erich@aebs.org romania@aebs.org Pagina Romana: http://ro.aebs.org Pagina germana: www.aebs.org https://www.facebook.com/AEBSromania https://www.facebook.com/AEBS.org

    1
    0

  • Ioana Gorgos pe 30 Nov 2013, 14:55
    Cursuri Autism pentru parinti, profesori si psihologi

    CURS ROMANO-OLANDEZ AUTISMUL - TEHNICI MODERNE DE INTERVENTIE UNIC IN ROMANIA MINISTERUL EDUCATIEI http://www.cursuriautism.ro/ Cursurile sunt acreditate de Ministerul Educatiei - diploma de perfectionare post-universitara ce va fi eliberata de catre minister este: - o piesa importanta ce se depune in dosarul de evaluare periodica a fiecarui cadru didactic; - un document care certifica clar o specializare autorizata de Ministerul Educatiei. In luna ianuarie 2014 va incepe la Cluj, in cadrul Liceului Tehnologic Special Samus, strada Fabricii de Zahar, nr. 51, cursul romano-olandez " Autismul - tehnici moderne de interventie" - durata - 12 luni; - frecventa - doua zile lucratoare consecutive / luna; 5 ore / zi; -orele de desfasurare: 16 -21; -pe parcursul derularii cursului o parte din module se vor desfasura in week-end incepand cu ora 9 (sambata si duminica); - in fiecare zi de curs vor fi 2 prezentari video; http://www.cursuriautism.ro/structura-curs.php - scopul cursului: insusirea si dezvoltarea de catre participanti a tehnicilor si metodelor practice de lucru cu copilul autist; -tehnicile psihoterapeutice de interventie prezentate sunt cele consacrate in Olanda, Suedia, SUA, Australia - TEEACH, ABA, PECS, Small Steps, Give me five, Exercitii practice program cu picograme - parteneri: - Centrul Medical Pedagogic- Olanda, Universitatea Mc. Guire - Australia , -demonstratii practice cu copii cu autism in sala de curs, Activitati practice in cadrul cursului de specializare in autism la copii - nu se vor obtine credite din partea Colegiului Psihologilor, Colegiului Medicilor sau a Inspectoratului Scolar - toate materialele video in limba engleza si olandeza sunt subtitrate in limba romana, - cursul este teoretico-practic, - gr tinta: psihologi, studenti, psiho-pedagogi, logopezi, profesori de sprijin, educatori, invatatori, profesori, parinti ( e recomandat sa participe ambii parinti, dar va plati numai unul) - persoane care doresc in mod real sa invete sa lucreze cu copilul; -obiectivul cursului este acela de a oferi tuturor participantilor tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism, indiferent de particularitatile specifice ale acesteia; - diplomele sunt recunoscute international; - lector: Tudor Mitasov - formare de lungă durată în intervenţia specifică asupra copiilor cu autism cu specialisti olandezi si suedezi; experienţă terapeutica: 14 ani; în cursurile realizate până în prezent s-au specializat peste 1000 de persoane; fondator al primului Centru de zi din Moldova destinat copiilor cu autism; autor, alaturi de specialisti olandezi, a unor carti practice de interventie in autism . -La primul modul participantii trebuie sa aduca urmatoarele acte: 1. copie carte de identitate, 2. copie certificat de nastere, 3. copie act studii, 4. copie certificat de casatorie in cazul in care casatoria s-a realizat dupa finalizarea studiilor. Conditii de participare: - in timpul desfasurarii cursurilor telefoanele vor fi inchise sau comutate pe modulul silentios in cadrul caruia este dezactivata functia vibratie; - taxa de curs de 1200 lei se achita in rate lunare de 100 lei Tematicile cursului http://www.cursuriautism.ro/tematici.php - dezvoltarea capacitatii de comunicare; - comunicarea totala; -dezvoltarea autonomiei la toaleta; -dezvoltarea autonomiei la masa; -dezvoltarea autonomiei la imbracat-dezbracat; - crearea identitatii si structurarea spatiului de viata; - dezvoltarea independentei; - dezvoltarea capacitatii de integrare sociala; - dezvoltarea capacitatii cognitive; - ameliorarea stereotipiilor si a comportamentului deviant; - perioada adolescentei; - tehnici de control a sexualitatii; - metode practice utilizate in activitatea de preventie a abuzului sexual in cazul copiilor cu autism, P.D.D., sindrom Asperger. - principii pedagogice; - dezvoltarea autonomiei la masa; - dezvoltarea autonomiei la toaleta; - activitati fizice; - diagnostic diferential; - instrumente de diagnostic si evaluare; - etiologie; - realizarea programelor prin pictograme; - prognostic; - etc In cadrul cursului se vor putea achizitiona pictograme, carti de specialitate in care sunt descrise metode practice de interventie scrise de lector impreuna cu specialisti olandezi in domeniu cat si carti scrise exclusiv de autori olandezi etc. http://www.cursuriautism.ro/carti-specialitate.php Pentru orice alte detalii si pentru inscrieri la cursul din Cluj : 0721 996 507 Se pot face inscrieri si pentru urmatoarele grupe ce vor incepe in ianuarie: Arad: 0733 671 800; Brasov: 0721 786 252; 0749 975 103; Buzau: 0765 461 288 Craiova: 0766 266 528; Focsani: 0726 830 490; Slobozia: 0726 943 905; Suceava: 0741 393 409; http://www.cursuriautism.ro/

    2
    0

  • oana pe 10 Oct 2013, 18:57
    Cautam terapeut ABA Iasi

    Buna ziua! Cautam terapeut ABA care sa lucreze in Iasi cu fetita de 3 ani 10 luni diagnosticata cu elemente de autism. bub.oana@yahoo.com

    3
    0

  • Cristoiu Mirela pe 2 Oct 2013, 14:19
    Terapeut ABA

    Terapeut aba cu experienta atat in privat cat si in centre de recuperare, ofer servicii de recuperare la domiciliul copiilor cu tulburari de dezvoltare.Anuntul este valabil pentru Jud. Buzau.Ma puteti contacta la tel:0786149835

    1
    0

  • Miruna pe 14 Aug 2013, 11:24
    terapie ABA Brasov

    Buna ziua, sunt licentiata in psihologie si doresc sa lucrez terapie ABA cu un copil care are nevoie. Mentionez ca in prezent mai lucrez cu un baietel, asadar experienta o acumuleaz de la o zi la alta. Brasov, 0721653649

    1
    0

  • aurelia pe 21 Iul 2013, 17:38
    autism

    Buna tuturor1Sunt psiholog in psihopedagogie speciala -Pedagog de recuperare autism imi ofer serviciile la domiciliul copilului terapie ABA.Pecs. TEACH etc cate ore doriti Ptr. aceasta pot fi contactata la nr de tel 0743465047 GALATI

    1
    0

  • andreea p pe 6 Iul 2013, 19:27
    terapie aba

    Buna ziua, sunt din Brasov, am un baietel de 3 ani si 10luni cu autism. caut un terapeut aba care sa lucreze cu el in fiecare zi 2,3,4ore. adresa de mail andrada_ada_ro@yahoo.com, nr de tel 0728584968,

    3
    1

  • ina pe 30 Iun 2013, 23:35
    terapeut aba buzau

    ANUNT! Buzau Caut terapeuti pentru doua gemene diagnosticate cu TSA. Fetitele locuiesc intr-un sat de langa Buzau. Parintii asigura transportul din Buzau. Pentru mai multe detalii va rog trimiteti un cv pe adresa de mail psy_iulia@yahoo.com.

    1
    0

  • Andreeam pe 21 Iun 2013, 00:12
    Terapeut aba

    Psiholog clinician, terapeut ABA de 3 ani, doresc sa colaborez cu familii din Bucuresti dar si in centre de terapie in autism. Andreea Maxim, 0745 016 295

    1
    0

  • gabriela pe 4 Iun 2013, 14:19
    caut terapeut aba

    am un baietel de 4 ani cu autism si caut un medic terapeut din galat cine ma poate ajuta cantactati-ma la nr asta 0761811907

    1
    0

  • ina pe 6 Mai 2013, 00:00
    terapeut Aba

    caut terapeut Aba cu experienta pentru a lucra cu un copil cu TSA de 2 ani. Buzau

    3
    0

  • Alina pe 18 Apr 2013, 16:37
    Shadow pentru Clasa 0

    Cautam o persoana calma,serioasa pentru a insoti un baietel de 7 ani la scoala (clasa 0) incepand cu luna Septembrie.Programul este de luni pana vineri, de la 8 la 12.Baietelul este diagnosticat cu autism infantil si retard psihic usor, vorbeste destul de bine, este afectuos si sociabil.Putem asigura contract de munca si 1000 RON salariu net.Anuntul este valabil pentru Bacau. Telefon 0749943543 sau email pvlalina@gmail.com

    1
    0

  • Maria.G pe 7 Apr 2013, 21:11
    Terapie si Coordonare ABA in Bucuresti si in tara

    Psiholog, masterand in Psihodiagnoza si Consiliere psihologica, absolventa a cursului ”Applied Behaviour Analysis with Autism and Developmental Disorders” (Romania BCaBA Alternate Pathway Course Sequence) insumand 135 de ore de pregatire teoretica in principiile de baza ale analizei comportamentale, sub supervizarea oferita de consultanti acreditati BCBA; lectori: Neil Martin, PhD, BCBA-D si Alina Bobarnac, BCBA – in curs de acreditare BCaBA, experienta de peste 5 ani in lucrul cu copii diagnosticati cu tulburari pervazive de dezvoltare, ofer sesiuni de interventie comportamentala , organizare de training-uri pentru aplicarea interventiei comportamentale la copiii cu deficiente, formarea echipelor pentru lucrul la domiciliu, coordonarea echipei si implementarea planului de interventie personalizat. Anuntul este valabil pentru Bucuresti si provincie. Pot fi contactata pe e-mail maria.gioroc@yahoo.ro

    1
    0

  • Geo_m pe 5 Mar 2013, 04:22
    Terapeut ABA Bucuresti

    Avem nevoie de terapeut pt un baietel de 2 ani jumatate, care locuieste in Bucuresti, zona Piata Iancului. Coordonator este BCBA Alexandra Comarniceanu, celalalt terapeut este in curs de acreditare BCaBA, asa ca va fi o echipa puternica. Programul este: luni 9-12; marti 16-19; miercuri 9-12 (sedinta); joi 9-12; vineri 16-19. Asteptam raspunsuri la nr de tel: 0762011030. Daca stiti pe cineva interesat, va rog dati mai departe mesajul. Multumesc.

    1
    0

  • mimi pe 19 Dec 2012, 15:45
    shadow gradinita

    Buna ziua,cautam o persoana calma si serioasa careia ii place sa lucreze cu copii, pentru shadow gradinita 2 ore pe zi(09.00- 11.00) incepand cu 07.01.2013.Gradinita se afla in sector 3.Treptat , daca se doreste,poate fi inclus in echipa de terapeuti.Cei interesati pot trimite cv pe mail adam_gigel@yahoo.com

    1
    1

  • mirela pe 8 Nov 2012, 14:14
    terapie aba

    Buna ziua, numele meu este Mirela, absolventa a Facultatii de psihologie si Stiintele Educatie specializarea Psihopedagogie Speciala, in prezent urmez masterul de Terapie logopedica in cadrul U.B. Am experienta in ABA de 2 ani, dar si 1 an de practica in cabinetele de logopedie in cadrul unor scoli speciale. Daca doriti sa colaboram indiferent de varsta copilului ma puteti contacta la nr 0767832903 sau la adresa de mail just_mireill3@yahoo.com, ( Bucuresti )

    1
    0

  • Nora pe 5 Nov 2012, 19:46
    terapeut aba

    Buna ziua, numele meu este Nora State, sunt psiholog cu drept de libera practica, am experienta de 4 ani in aplicarea principiilor ABA, formare in PECS si doresc sa lucrez cu un copil din Bucuresti. Tel. 0766.264.096

    2
    0

  • elena pe 23 Oct 2012, 20:28
    terapeut aba

    Experienta acumulata in domeniul terapiei aba si logopediei doresc sa o valorific lucrand cu un copilas diagnosticat cu autism, verbal sau nonverbal. Anuntul este valabil pentru Bucuresti si Ilfov. Tel. 0721.670.409.Elena.

    2
    0

  • Gabriela pe 18 Oct 2012, 15:54
    terapeut ABA

    Terapia ABA este cea care a recuperat foarte multi copii diagnosticati cu autism. Am invatat terapia ABA de la coordonatori din Anglia si SUA si lucrez cu copii autisti de 2 ani prin terapie si recuperarea lor este vizibila. Inca doresc sa fiu de ajutor in echipele de terapeuti care lucreaza cu copilul, asadar daca este nevoie de terapeut pentru un copil aflat in terapie sau chiar la inceputul acesteia, sunt incantata sa lucrez cu copilul. Contact:0726652256.

    1
    0

  • O MAMICA pe 21 Sep 2012, 16:29
    terapia aba

    in orasul braila.

    4
    7

  • o mamica pe 21 Sep 2012, 16:27
    terapia aba

    caut terapeut aba la domiciliu pt un baiat de 4 ani.detali pe email...loricica24ro@yahoo.com sau id loricica24ro.

    1
    2

  • Ramona pe 18 Sep 2012, 11:01
    caut terapeut ABA

    Buna ziua.Am un baietel de 3 ani diagnosticat cu TSA si ADHD la Bucuresti de d-na.Prof.Dr. Iulian Dobrescu.Caut terapeut ABA din Galati(noi ne-am mutat la 7 km de Galati in comuna Smardan),care sa lucreze la domiciliul copilului.Contactati-ma,va rog la nr. tel. 0746.784.352-Ramona.Multumesc,sanatate.

    1
    0

  • Iulia pe 4 Sep 2012, 17:58
    terapie aba Giurgiu

    Licentiata in psihologie ,master psihologie clinica,curs formare pe terapia ABA(Tehnici de terapie comportamentala aplicata la copilul cu autism), doresc colaborare cu familii care au copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist..Anuntul este valabil pt orasul Giurgiu si comunele invecinate. Detalii la: 0768108681, e-mail : adina_yulya@yahoo.com.Iulia

    1
    2

  • luma pe 30 Aug 2012, 15:56
    caut terapeut aba

    Buna ziua! Am un baietel de doi ani si sapte luni. Problema noastra este faptul ca el nu vorbeste. Am fost la NPI, nu a fost diagnosticat cu autism. Totusi, am dori sa incepem terapia ABA pe partea de limbaj. Dorim colaborarea cu un terapeut pentru a lucra cu baiatul nostru. Locuim in apropiere de Brasov. Multumim!

    5
    0

  • Nora pe 18 Aug 2012, 17:36
    terapeut ABA

    erapeut ABA Buna ziua, doresc sa lucrez cu un copil din Bucuresti. Am terminat facultatea de psihologie, un master pe clinica si am o experienta de 3 ani in acest domeniu. Puteti sa ma contactati la nr. 0766.264.096

    1
    0

  • Elsa pe 30 Iul 2012, 20:44
    Terapeut Aba Arad

    Caut terapeut Aba din Arad, care sa aiba experienta de cel putin 1 an, pentru a lucra cu copil de 21 de luni. Ma puteti contacta pe adresa de mail poesia_t@yahoo.com

    3
    0

  • cristina pe 15 Iun 2012, 17:53
    legalizarea terapie ABA

    as dori sa fie legalizata aceasta meserie si mai degraba as dori o petitie pentru legalizarea acestei meserii,pentru ca peste noapte ,tot felul de escrocii beneficiaza de banii statului,fumeza beau bere,nu platesc terapeutul ca ma doare fix in 14 ,in conditiile in care terapeutul este legalizat de unul singur ,este independent de ex,nu o sa va mai doara fix in 14 si veti fii obligati sa platiti terapia,materialele,jucariile si evaluarile, in conditiile in care nu doriti sa platiti ,pe calea amiabila atunci ca orice datorie veti plati un pret mai mare la judecatorie,si aici nu ma refer la parintii care platesc si fac totul pentru copilul lor,ma refer doar la escroci ,care s-au invatat sa primeasca bani nemunciti si sa-mi bat joc de munca altuia lucrulile nu mai stau chiar asa ,incat sa va permiteti sa va bateti joc de noi.

    1
    0

  • Roxana pe 6 Iun 2012, 11:36
    terapeut ABA

    Terapeut ABA Buna ziua, numele meu este Roxana, sunt terapeut ABA lucrez de 5 ani am terminat facultatea de psihologie si masterulde Resurse Umane si caut un copil cu care sa lucrez la el acasa. Familiile interesate ma pot contacta la nr de telefon 0721563064

    1
    0

  • Apostu Gabriela pe 4 Iun 2012, 21:29
    terapie ,logopedie

    lircentiata in psihologie lucrez cu copii cu autism sau cu retard psihic si de limbaj

    4
    0

  • anca pe 28 Mai 2012, 10:10
    shadow

    Buna ziua.Suntem din Brasov si am avea nevoie de shadow la gradinita- 5 ore pe zi.074513450

    1
    3

  • irina pe 22 Mai 2012, 13:38
    terapia ABA

    SUNT DIN IASI , PSIHOLOG , IMI OFER SERVICIILE PT.COPII CU AUTISM .REL LA TEL 0753780456

    3
    0

  • iulia pe 21 Mai 2012, 18:02
    terapie aba

    Licentiata in psihologie si curs de formare Aba (Tehnici de terapie comportamentala aplicata la copilul cu autism), caut familie cu copil diagnosticat cu autism pt colaborare la domiciliu pentru terapia aba. Anuntul este valabil pt orasul Giurgiu si comunele invecinate. Detalii la: 0768108681, e-mail : adina_yulya@yahoo.com.

    1
    0

  • Nora pe 30 Apr 2012, 22:19
    terapeut ABA

    Buna ziua, doresc sa lucrez cu un copil din Bucuresti. Am terminat facultatea de psihologie, un master pe clinica si am o experienta de 3 ani in acest domeniu. Puteti sa ma contactati la nr. 0766.264.096.

    1
    0

  • andra pe 20 Apr 2012, 21:34
    Cautam persoana care sa lucrez cu un baietel cu autism

    Cautam o persoana, preferabil absolventa de studii psihologice, asistenta sociala, care sa lucrez cu un baietel de 7 ani cu autism, care locuieste in mediul rural. Transportul va fi asigurat de catre parinti. Daca esti o persona iubitoare, creativa si cu multa rabdare si locuiesti in Buzau te rugam sa ne trimiti un email. Contact andra_diana_grigore@yahoo.com

    1
    0

  • Claudia Simion pe 19 Apr 2012, 11:57
    Doresc sa lucrez

    Buna ziua,am terminat facultatea de Psihologie si un master Psihopedagogie Speciala,am experinta in lucrul cu copii cu nevoi speciale(terapie ABA),doresc sa lucrez in Bucuresti.Pot fi contactata la telefon0735769993

    1
    0

  • Cristina Focsaneanu pe 7 Apr 2012, 21:05
    Modalitati de lucru programe recuperare autism

    Ofer contracost materiale cu modalitatile efective de lucru ale programelor de recuperare in autism (ABA) pentru TOATE nivelurile de dezvoltare. Procedurile sunt descrise in detaliu si pe intelesul tuturor. Pentru informatii si comenzi, trimiteti un mail la urmatoarea adresa: cristinafocsaneanu@yahoo.com

    1
    0

  • Tatiana pe 4 Apr 2012, 16:11
    Terapie ABA la domiciliu

    Sunt studenta la medicina in anul 5,in Iasi,am experienta in terapia aceasta si iubesc copii, merg zilnic la 2 copii la domiciliu pentru terapie aba.Daca e cineva interesat contactati-ma la nr 0743344269

    1
    0

  • rodica pe 3 Apr 2012, 21:49
    terapie ABA

    Terapia ABA Pentru persoanele interesate servicii in terapia ABA, logopedie , etc in Braila. Informatii la telefon 0761338057

    1
    0

  • iulia pe 1 Apr 2012, 14:59
    terapie aba

    Buna ziua, sunt din Giurgiu, absolventa de psihologie, am ceva expeienta in lucrul cu persoane cu nevoi speciale si copii cu autism (aplicarea terapiei ABA). Detalii la :adina_yulya@yahoo.com. Va multumesc

    1
    0

  • Nicoleta pe 21 Mar 2012, 11:03
    aba,terapie pt autism

    am un baietel de 4 ani,cu diagnostic,,tulburare pervaziva de dezvoltare''.caut ajutor,pt ca nu imi permit finaciar,in bacau nu este nimic de specialitate.toti imi zic sa ies la pensie cu el si ATAT!!!!e groaznic!de ce ii condamna societatea din romania pe cei cu asemenea probleme?ce fac eu cu el?incotro?cine ma poate ajuta in orice fel?nico_lunknu@yahoo.com(bacau)

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod