Autismul

Autismul este o afectiune a creierului asociata cu sansa de a dezvolta probleme mentale, afectand mai ales abilitatea de comunicare dar si relatiile sociale. Primul semn al acestei afectiuni, de regula, apare inainte de varsta de 3 ani. Cu toate ca tratamentul a fost imbunatatit considerabil in ultimele decenii, autismul nu poate fi tratat, persistand toata viata.
Autismul este o afectiune a creierului asociata cu sansa de a dezvolta probleme mentale, afectand mai ales abilitatea de comunicare, dar si relatiile sociale. Primul semn al acestei afectiuni, de regula, apare inainte de varsta de 3 ani. Cu toate ca tratamentul a fost imbunatatit considerabil in ultimele decenii, autismul nu poate fi tratat, persistand toata viata. Dintre toate tulburarile de dezvoltare, aceasta este poate cea mai tulburatoare, pentru ca implica deficiente in multiple zone de functionare: limbaj, atentie, perceptie, socializare, dezvoltare motorie. Este o tulburare grava prin care copilul nu poate sa relationeze si sa comunice asa cum se asteapta de la un copil obisnuit in etapele sale de dezvoltare.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniela pe 19 Mai 2009, 12:53
    copii bolnavi

    toti parintii care au copii bonavi isi pun aceeasi intrebare:cu ce am gresit?

    0
    0

  • 1.05 . 2009 pe 1 Mai 2009, 22:26
    DIN PACATE CUNOSC O FAMILIE CU AMBI COPII BOLNAVI DE AUTISM DE 22 RESPECTIV 23 DE ANI

    tatal acestor copii l-am cunoscut acum 4 ani ,mi-a spus ca are 2 baieti dar nu ca sint si bolnavi,avind o discutie cu el despre copii nu a reusit sa se abtina si ainceput sa si spuna durerea ; copii mei sint bolnavi de autism ,cel mic in paralel cu autismu are si epilepsie vreau sa va spun ca in acel moment am ramas blocata datorita faptului ca are ocruce extrem de grea de dus pina la sfirsitul vieti oare cine la pedepsit pe acest om tot cel mic are deficiente locomotori si nici nu vorbeste,la virsta 2 ani a descoperit la cel mare iar la cel mic exact la virsta de 1 an a fost cu ei la cele mai renumite spitale din tara ,cu speranta ca nu ambi copii sufera de aceiasi boala mama are grija de ei zilnic dar este foarte foarte greu,satul unde locuesc este mai izolat nu exista un centru pt afi ajutati acesti 2copii sa fie cit de cit scosi din lumea lor .i-am vazut sint majori sint copii frumosi dar gindirea e la nivelul unui copil 4 ani,i-mi este atat de mila de acesti parinti incit imi pun mereu intrebare ;OARE CU CE AU GRESIT ACESTI PARINTI IN VIATA LOR DE DUC O CRUCE ATIT DE GREA,,, OARE INTRADEVAR SA FIE O PROBLEMA GENETICA SAU CA AU FOST CONCEPUTI IN PERIOADA DEZASTRULUI DE LA CERNOBIL////

    0
    0

  • dr_psy pe 15 Nov 2008, 17:59
    Autist

    Frumos articol. Din pacate cunosc un astfel de copil. Este adus degeaba la scoala cu ceilalti copii. Nu are retard dar nici scoala nu are cum sa-l recupereze. Cred ca va sfarsi la ce clasa oare?

    1
    0

  • larisa1985 pe 21 Apr 2008, 17:59

    Buna ziua, in newsletter aveti optiunea de a va dezabona... imi pare rau dar eu nu pot face acest lucru fiindca nu stiu adresa dvs. de mail. Deci, cand primiti urmatorul newsletter in josul paginii aveti optiunea de dezabonare... click si totul s-a rezolvat. Vacanta placuta si multa sanatate, echipa TopSanatate.

    0
    0

  • butterfly pe 18 Apr 2008, 20:52
    Din pacate multi parinti refuza sa creada

    M-a impresionat de-a dreptul acest articol mai mult pt ca am un verisor d 2 ani si 6 luni care din ceea ce am citit aici sufera de autism dar nu stiu cum sa-i conving pe parintii acestuia de afectiunea copilului, sa mearga cat mai repeded la un medic care sa-i indrume.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod