5 semne care anunţă depresia

Fii atentă la ele şi acţionează din timp
Nici prin gând nu ţi-a trecut că o durere de cap sau la nivelul articulaţiilor poate să semnaleze apariţia unei depresii, nu-i aşa? Specialiştii au identificat câteva simptome mai neobişnuite care sunt corelate cu stările depresive. Află care sunt acestea!

Până acum ştiam că stresul, o stare de oboseală accentuată, lipsa de energie, creşterea în greutate, insomnia, dificultăţile de concentrare, izolarea socială, iritabilitatea şi anxietatea sunt simptome ale depresiei. Dar, ţine-te bine că vei descoperi lucruri noi care te vor face să fii mai atentă la simptomele pe care le resimţi pe parcursul zilei.

1. Te dor articulaţiile. Nu cred că ai asociat vreodată durerea articulară cu o posibilă depresie.
Ei bine, specialiştii spun că stările depresive se pot manifesta şi prin durere de cap, durere de spate, durere de stomac sau disconfort la nivelul articulaţiilor.

2. Suferi de constipaţie sau diaree. Miscările intestinale, nevoia de a merge la toaletă prea des sau dificultatea de a defeca sunt cauzate de stările de anxietate, care reprezintă un simptom al depresiei.

3. Te adânceşti în muncă sau nu ai chef de nimic şi "vegetezi". Potrivit psihiatrilor, fiecare dintre noi reacţionăm diferit în faţa depresiei. Fie că eşti apatică şi nu-ţi vine să te dai jos din pat, fie că eşti hiperactivă şi te "îngropi" în muncă, toate aceste acţiuni ascund o stare depresivă.

4.
Ai gânduri paranoice şi temeri nejustificate.
10% dintre persoanele care suferă de despresie întâmpină această problemă, raportând psihiatrului ca au gânduri delirante. Atunci când iluziile pun stăpânire pe gândurile tale şi le consideri reale trebuie să ştii că te confrunţi cu o problemă serioasă şi ai nevoie de ajutor, avertizează psihiatrii.

5. Nu ai chef de sex.
Atunci când unul dintre parteneri nu mai prezintă interes pentru actul sexual, de obicei dăm vina pe plictiseală, rutină, anumite tratamente medicametoase, vârstă, însă omitem stările depresive. Specialiştii susţin că lipsa apetitului sexual poate să fie un simptom al depresiei, în special atunci când bărbatul constată anumite probleme erectile.


80-90% din cazurile de depresie se pot vindeca


Deşi depresia este considerată boala secolului în care trăim, iar numărul persoanelor depresive este în continuă creştere, specialiştii susţin că 80-90% din cazurile de depresie pot fi tratate cu succes. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în 20 de ani depresia va fi cea mai întâlnită problemă de sănătate care va afecta ţările dezvoltate atât din punct de vedere economic cât şi social. Statisticile arată că aproximativ jumătate dintre bolile mentale se instalează înainte de vârsta de 14 ani.
Astfel, 20% dintre copiii şi adolescenţii din întreaga lume suferă de boli legate de sănătatea mentală sau au probleme corelate cu acestea. Jumătate dintre oamenii care îşi pun capăt vieţii au între 14 şi 44 de ani. Rata cea mai mare de sinucideri se înregistrează la populaţia de sex masculin din Europa Orientală.


Ştiai că ...


Potrivit unor cercetări recente, stările depresive:

 

  • constituie un posibil simptom al maladiei Parkinson
  • dublează riscul de demenţă
  • la adolescenţi cresc riscul de obezitate
  • măresc riscul de complicaţii în diabet
  • cresc riscul de deces la persoanele cu cancer
  • în timpul sarcinii pot să provoace naşterea prematură
  • duc la apariţia bolilor de inimă.
 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandra Anamaria Groza pe 29 Iun 2015, 16:00
    depresia

    Buna din nou!!!....am reinceput sa continui tratamentul cu antidepresive pt ca vreau sa ies din depresie...asta cu ajutorul lui Dumnezeu!!!...cel mai mult ma bucur ca nu imi mai place de nimeni!!!...de un lucru sunt sigura!!!...niciodata nu voi fi cu nimeni.....pur si simplu simt o repulsie fata de barbati!!!.....imi voi trai viata SINGURA!!...de fapt nu singura ci cu Dumnezeu!!!

    1
    0

  • Alexandra Anamaria Groza pe 3 Mai 2015, 20:04
    depresia

    Vreau sa spun ca de cateva zile nu mai iau medicamente antidepresive fara sa stie ai mei....Ii mint ca le iau in continuare!!!!.....nu ma mai pot suporta asa grasa cum sunt!....in schimb am inceput sa iau medicamente pt slabit!....sper sa ma ajute!!....macar atat pentru ca moralul meu este la pamant!...azi am plans toata ziua!!!....ce sa fac?....cum pot scapa de depresie fara sa ma ingras!!....sa ma ajute cineva ca nu mai pot!!!!

    2
    0

  • Groza Anamaria Alexandra pe 24 Apr 2015, 16:52
    depresia

    ....as vrea sa mai spun ca pe langa tot ce am zis... in liceu cand mergeam la scoala nu ma aranjam....nu aveam grija de mine deloc!!!....din cauza asta toti isi bateau joc de mine!!!!....nu aveam chef de nimik.....vreau sa spun ca eu lupt cu mine!!...lupt cu ceea ce simt!...ma straduiesc sa ma simt bine dar nu mai reusesc....CHIAR AM NEVOIE DE AJUTOR!!!!....daca mai pot fi ajutata!!!...

    1
    2

  • Groza Anamaria Alexandra pe 24 Apr 2015, 15:05
    depresia

    Buna!...eu am fost in depresie!!!....de fapt sunt!!!...dar sa incep cu inceputul!!....de cand am fost mica tatal meu obisnuia sa bea foarte mult!...acasa erau numai certuri!!!....eu nu aveam chef de nimic!...eram mereu trista!!!....nu-mi placea nimic in viata!...singura mea bucurie era sa iau note mari la scoala!!!....o data am crezut ca o sa iau o nota mica la o lucrare de control!!!....am zis ca nmk bun nu mi se intampla asa ca am vrut sa mor!!!....am luat pastile de dormit!!!...asa am ajuns la spital!....pe langa asta eram foarte slaba si copiii faceau misto de mine din cauza asta!!!...numai eu stiam ce era in sufletul meu!!!....cu toate astea am mers mai departe!!!....mereu trista si fara chef de viata!!!....imi era mereu frica de ceva!!!....cand aveam vreo 15 ani m-am indragostit de un baiat caruia nu-i placea de mine!!!....am suferit si din cauza asta!!!....tatal meu a baut pana cand eu aveam in jur de 16 ani!!...dar eu am ramas tot trista si mereu cu o frica pe care nu mi-o puteam explica!!...a trecut timpul si am avut ocazia sa fiu si cu alti baieti dar toti se indepartau de mine cand vedeau cum sunt!!!...eram trista si vroiam sa stau doar in pat!!!....vroiam sa fiu o fata cuminte si pentru ca eram credincioasa nu vroiam sa ma culc cu nimeni decat dupa casatorie!!!....cand am ajuns la facultate in Timisoara am mers la un psiholog cu care trebuia sa vorbesc....sa-i povestesc despre mine iar eu nu puteam!!!....am incetat sa mai merg!!!....a trecut timpul si la 22 de ani m-am indragostit foarte tare de un barbat cu 13 ani mai mare decat mine!....am crezut ca ma iubeste si mi-am incalcat principiul!!!...m-am culcat cu el!!!...parintii mei nu au fost de acord cu aceasta relatie!!!....a venit timpul cand m-a parasit pentru alta iar eu am fost daramata!!!....am zis ca mi-am incalcat principiul pentru cineva care a vrut doar o aventura si am cazut intr-o suferinta profunda!!!!....ai mei m-au dus la o doctorita psihiatru si am urmat un tratament!!!....cam de un an si ceva iau tratament!!...venlafaxina,stimuloton,anxiar,onlazapina,anafranil!!!.......akm mi-a redus din medicamente pentru ca am mintit ca sunt mai bine!!!....am mintit pentru ca am vazut ca m-am ingrasat foarte mult si ma simt urata!!!...nicicum nu e bine pt mine!!!....cand eram mica eram slaba iar akm grasa!....ce viata!!!....am mintit si pt ca nu mai vreau sa-i fac pe ai mei sa sufere!!!....dar eu sunt la pamant!!!...nu am chef de nmk!!!...la scoala nu ma pot concentra si mi-e frica sa nu pierd si ultimul an de facultate pt ca am pierdut doi ani din cauza starii mele!!!....am nevoie de ajutor!!!...nu mai pot si nu stiu ce sa fac!!!

    1
    1

  • Alexandru Popa pe 11 Ian 2015, 19:16
    Consiliere

    Psiholog, ofer sedinte de consiliere gratuite in Oradea. Contactati-ma la: 0746 519 020 Lasa-ti un mesaj si va resun indata

    0
    0

  • HelpLine pe 12 Dec 2014, 10:37
    Consiliere gratuita prin telefon pentru persoanele cu risc sucidar

    Te simti singur? Ai nevoie de cineva care sa te asculte? Sa te inteleaga? Noi suntem aici pentru tine. E-mail: helpline@alegsatraiesc.ro http://www.alegsatraiesc.ro/

    0
    0

  • CRISTI pe 7 Oct 2014, 02:58
    E DEPRESIE SAU NU?

    dupa ce a nascut ,sotia nu prea mai era atrasa sa se culce cu mn.... eu sunt o persoana cu gura mare iar cand ea ma refuza spuneam ca vreau sa divortez....in vreo doi ani a ajuns sa nu o mai intereseze nimic si am hotarat sa divortam dar la insistentele parintilor am mers la un psiholog.... acesta a sp ca este in depresie iar dupa cateva sedinte ,cam 4 am vazut un rezultat ,mai exact sa culcat cu mn si chiar sia dat si drumu... cand a vazut asta a sp ca se simte bn si nu a mai vrut sa mearga... aia a fost ultima oara cand a vrut sa se culce cu mn....acum sp iar ca nu mai simte ,ca nu ma mai iubeste,si nici nu vrea sa mai mearga la nici un doctor....am ajuns iar la gandul DIVORT.... TIN SA SP CA IN REST NE INTELEGEM....NE AJUTAM RECIPROC IN TOATE DAR CAND AJUNGEM SEARA IN PAT PARCA NU STIE UNDE SA FUGA..... VA ROG SA IMI DATI UN SFAT ,CA PRACTIC EA NU MAI VREA SA INCERCE NIMIC....NU A VRUT SA IA NICI MAGNE B 6

    0
    0

  • Adrian pe 30 Aug 2014, 21:28
    Depresia

    Depresia Este o tristete,o incetinire a gandirii,o pierdere a placerii pentru activitatile considerate,in mod obisnuit,atractive,o lipsa de interes pt. sexualitate,un sentiment de devalorizare si culpabilizare.Are repercusiuni de ordin fizic,ca oboseala,pierderea poftei de mancare,tulburari de somn,dureri de spate,migrene,dureri abdominale. Este posibil ca femeile care sufera de depresie sa nu aiba suficient estrogen sau sa nu secrete suficienta serotonina. Tratamentul unei stari depresive este complex si de cele mai multe ori implica consiliere psihologica,care sprijina descoperirea de sine,identificarea aspectelor pozitive ale situatiei percepute ca fiind lipsita de speranta.De ajutor sunt activitatea fizica si sportul,plimbarile in aer liber,meloterapia etc. Exista multe cauze nutritionale legate de aparitia depresiei,care duc la scaderea energiei fizice si mentale.Alte cauze pot fi nivelul scazut al glicemiei,nivelul scazut de serotonina,epuizarea glandelor suprarenale datorita stresului,folosirea in exces a stimulentelor Recomandari terapeutice: -petrecerea timpului in factorii naturali (aer,apa,soare,pamant):inspirarea aerului proaspat de munte sau dintr-o padure,inotul,expunerea la soare,mersul descult prin iarba. -petrecerea timpului in preajma persoanelor pozitive,pline de energie,evitand mediile negative -urmarirea unor emisiuni cu tematica umoristica,evitand emisiunile care promoveaza scandalurile. Din punct de vedere nutritional se folosesc: - plante cu efect tonic asupra fizicului si psihicului,cum sunt gemoderivatul de porumbar. -produse care cresc nivelul de serotonina:carbohidratii complecsi -produse care cresc voiciunea:omega 3 -daca aveti probleme cu glandele suprarenale (nivel scazut de cortizol):vit B complex,Cordiceps. Pentru intocmirea unei retete terapeutice adecvate,scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com Adrian-fitoterapeut,nutritionist,Timisoara

    0
    0

  • Cristina Alba pe 21 Iul 2014, 01:41
    recomandare

    un psihoterapeut xcelent, cu experienta in domeniul depresiei la copil si adult, preturi foarte bune, inclusiv sedinte pro-bono pentru persoanele fara posibilitati, sunati la tel. 0721349689, d-na Cristina Iuresi

    0
    0

  • Adrian pe 8 Mai 2014, 15:53
    depresia

    Viata nu este plina de bucurii pe care sa le găsești la tot pasul, ea este foarte grea și necesita multa putere ca sa poți sa o apreciezi la adevărata ei valoare. Este destul de ușor sa vezi mereu evenimentele care nu sunt în avantajul tău pentru ca ele sunt preponderente, în schimb sa poți vedea mereu ce este bun și sa treci peste este un adevărat cadou. Cu toate astea atata timp cat respiram nimic nu ne poate sta in calea fericirii noastre pentru ca noi decidem daca ne dam batuti sau nu, daca sa mergem mai departe sau nu. Implinirea sta in noi si numai in noi. Pentru mai multe informatii viziteaza http://putereaexemplului.com/

    0
    0

  • Corina pe 31 Iul 2013, 03:13
    Psihoterapeut foarte bun in Arad

    Carmen draga nu stiu din ce oras esti dar daca esti din Arad sau Timisoara pot sa iti recomand pe Dna Psihoterapeut Carmen Marginean. Nu stiu de ce crezi ca o sa ai probleme la servici, doar nu crezi ca un cabinet privat merge sa anunte ca tu ai fost acolo, asta e doar un motiv copilaresc sa nu mergi. Povestea mea e foarte simpla si sper ca macar cineva sa invete din ea. AM VRUT SA MA SINUCID !!! Nu sa fac un gest prin care sa atrag atentia, chiar am vrut sincer sa o fac. Problema cea mai mare pe care o ai cand esti depresiva este ca atunci cand esti in depresie tu nu poti sa ai o evaluare corecta a starii tale mintale, te ingrozesti doar dupa ce iti trece in ce hal ai fost si nici macar nu ti-ai dat seama. Esti sigura ca nu se mai poate face nimic, ca nimic nu mai are rost iar in acest timp boala ta se tot agraveaza, nu accepti ajutorul nimanui, nu mai suporti pe nimeni din jurul tau si nu te mai suporti pe tine iar acest cosmar se adinceste cu fiecare zi care trece. Mergeam prin zapada topita, mergeam prin ploaie, mergeam noaptea prin oras simteam ca daca ma opresc o s imi explodeze capul, trebuia sa merg in continu. Am fost la cativa psihologi care nu stiau psihoterapie pe atunci credeam ca toti psihologii sunt si psihoterapeuti, nu stiam ca e specializare separata in psihologie exact cum in medicina exista cardiologie, ortopedie etc asa si in psihologie exista mai multe specializari iar una din ele e psihoterapia un fel de chirurgie psihica fara bisturiu. Intr-o zi tot acest cosmar aproape ca s-a terminat, m-am linistit si am inceput sa ma simt bine, nu mai simteam nevoia sa merg, de ce ? Pentru ca am gasit SOLUTIA urma sa scap in curand de aceasta viata. Nu stiu nici azi cum am ajuns la Dna Psiholog Carmen Marginean , cred ca mi-a recomandat-o o doamna psihiatru cand am rugat-o sa imi mai scrie o reteta cu antidepresive, oricum nu ma mai interesa am mers doar pentru ca am promis ca merg. Daca nu mergeam azi nu mai scriam pentru ca nu mai existam. In orice caz din prima sedinta m-a 'citit' ca mi-am gasit SOLUTIA, apoi in multele sedinte de psihoterapie m-a 'demolat' cu totul si m-a 'recladit' mai frumoasa decat am fost vreodata. Sfatul meu pentru oricine e in aceasta grea suferinta, gasiti un psihoterapeut bun si mergeti MAINE, nu saptamana viitoare, chiar daca aveti convingerea ca nu se mai poate face nimic MERGETI !!!!

    4
    0

  • victoria pe 11 Mai 2013, 20:45
    leacul depresiei

    pentru personele care au stari depresive din proprie experienta le sfatuiesc sa faca Acatistul Sfantului Spiridon chiar ajuta si incercarea moarte nare

    0
    2

  • CARMEN pe 15 Mar 2013, 12:40
    depresia

    am 42 de ani si din ce am mai citit pe internet cred ca sufar de depresie.Nu as vrea sa ajung la psiholog pentru ca mi-as face probleme la serviciu.In schimb mi-e foarte greu sa trec peste starile sufletesti(durere sufleteasca) pe care le am.Ce pot sa fac?

    4
    1

  • icmarga pe 13 Mar 2013, 10:37
    depresia inseamna vizita la psihiatru

    Cabinetul psihiatrului nu e purgatoriul. Aveam simptomele acestea si am tot cautat pe net solutii care sa ma fereasca de vizita la specialis. Am dat de o platforma (depresiv.ro) si dupa ce am citit cateva articole mi-am dat seama ca asta ar fi cea mai sanatoasa alegere.

    6
    1

  • angelmarc999 pe 21 Nov 2012, 10:42
    anxietate, depresie

    Nu stiu cum sa incep ca as dori sa va spun multe .Am avut multe probleme de sanatate(anxietate), stari de panica, sociale , , finante deficitatre, etc .Am facut si eu o terapie prin telefon si email cu o doamna terapeut,, Terapia se face pentru curatarea sufletului , si reconectarea la tine insati, se face curatarea cauzelor care nu te lasa sa-ti rezolvi problemele.Se face 4 saptamani si costa 150 lei.Am primit energie, metode vre-o 15, am avut de citit , de meditat , de iertat , si m-am eliberat de tot raul,Am inceput sa devin linistita clara , si au inceput sa mi se rezolve multe dorinte, la care nici nu ma asteptam.Nu am stiut ca exista asemenea terapii care ajuta omul dar sunt ff multumita. Incercati si voi ca e buna pentru multe probleme in afara de caz de operatie, e perfecta pentru sanatate, servici, casatorie, casa , sot etc.Scrieti-mi pe mes la :angelmarc999, sa va dau adresa terapeutei daca doriti sa faceti si voi dar sa-mi specificati ca de pe acest site a-ti gasit sa stiu sa raspund..Sa fiti sanatosi si sa va ajute Dumnezeu in toate.Angela

    1
    9

  • PaulaMarin pe 2 Oct 2012, 14:37
    m-am tratat singura de depresie

    Buna! Eu nu m-am tratat de depresie cu pastile. Am incercat sa inteleg ce mi se intampla si apoi am mers tot timpul in parc. La putin timp am gasit un site (depresiv.ro) care are multe articole cu idei bune de pus in practica. Eu am citit mult acolo si am incercat sa imi imaginez ca totul se intampla in capul meu si ca pot controla eu totul. E ca un joc. Trebuie sa treci la nivelul urmator. Multa sanatate!

    5
    2

  • Diana pe 18 Sep 2012, 13:10
    depresia

    Iti recomand un tratament la d-na dr. Raduta Cristina, medic apifitoterapeut specialist ayurveda.Tel 0766298458

    2
    1

  • coapciosi ioan pe 30 Dec 2011, 10:21
    lipsa erectie puternica

    buna am 33 de ani si as dori un sfat daca se pote din ce cauza anume cind fac sex nu ma pot concentra asupra sexsului sim perd erectia in tinpul actului sexsual nul pot duce la bun sfirsit cu totul cami doresc sa fac sex

    6
    0

  • lumymara pe 8 Mai 2011, 20:04
    pentru Gabriela

    Trebuie sa mergi la medic.De asemenea trebuie sa afli daca problema ta nu e generata de niste neintelelegeri cu sotul tau.Niste sugestii:astenie sexuala-Lemn dulce sau Tonic feminin-(incearca cu doze mici mai intii ca sa nu-ti dereglezi ciclul),oboseala,depresie-gemoderivat de stejar,ceai de busuioc si rozmarin,palpitatii-talpa gastei,paducel,passislerotin,calciu cu magneziu si vit D.

    3
    2

  • lumymara pe 8 Mai 2011, 19:46
    insomnie

    1.Melatonina.2.Somn usor-HOFIGAL.3Passiflora

    3
    4

  • lumymara pe 8 Mai 2011, 19:43
    depresie

    Tratamentul antidepresiv este stabilit de medic,trebuie sa mergeti regulat la control .E bine totusi ca ati redus dozele treptat.Pe termen lung medicatia nu e suficienta,apelati la un psiholog bun.Aveti nevoie de sprijinul celor apropiati,o atmosfera calma,o alimentatie echilibrata.Iesiti in natura,munciti moderat.Suplimentele naturale pot fi utile pina ajungeti la medic-Sedative-Medicalm forte sau Passisclerotin,Tonice- gemoderivat 1.rozmarin,2stejar,ginseng siberian/ceai-busuioc,rozmarin,sunatoare,pentru insomnie-melatonina,Vitamine si minerale-calciu, magneziu,complex B,omega3.

    1
    4

  • gabriela pe 9 Feb 2011, 11:51
    lipsa apetitului sexual

    buna,am 25 de ani si am o problema de cateva luni nu mai pot intretine relati sexuale cu sotul meu ,ma simt foarte obosita ,plictisita si mai am si palpitati la inima din cand in cand.va rog spuneti-mi ce sa fac ;e depresie saU?mersi

    9
    1

  • florina pe 29 Ian 2011, 17:28
    depresia

    As dori sa stiu daca exista si alte metode de a combate depresia decit cu pastile. Am urmat pana acum 3 tratamente antidepresive cu fluoxetina.La ultimul tratament am observat ca m-i se inclesta maxilarul, asa ca am redus treptat tratamentul dupa 1 an. Acum sunt f nervoasa,am stari de anxietate si insomnie si mi-a scazut f mult puterea de concentrare.Daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi,v-as ramine recunoscatoare

    16
    9

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod