4 pasi pentru eliberarea mentala

Ce ai spune daca toate medicamentele de care ai nevoie pentru vindecare unei leziuni sau cele impotriva stresului sunt numai in mintea ta? Ideea nu este atat de deplasata pe cat pare. Lovituri usoare imaginare ghidate in sistenul functional al trupului prin interpretarea replicilor vizuale de catre creier, este explicatia.
Spesialistii sustin ca unele tehnici, cum sunt bataile inimii, presiunea sangelui sau digestia, pot ajuta la reglarea functiilor corpului.

Aceasta terapie a mintii este noua, insa instruirile medicale traditionale au inceput sa noteze si sa implementeze practici alternative in programul de tratament.

Cercetatorii de la Scoala Medicala Havard au descoperit ca mai mult de 30% dintre adultii din SUA au folosit cel putin o data o terapie minte-trup. O poti folosi si tu:

1.Inchide ochii si relazeaza-te.
2.Imagineaza-te intr-un loc calm, in  siguranta sau voios, cum sunt: muntii, plaja sau camera preferata de acasa.
3.Constientizeaza unde esti si recunoste toate simturile.
4.Cum arata? Ce auzi? Descrie mirosul, gustul si energia pe care o simti.


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Costel pe 16 Feb 2013, 13:44
    Atitudine pozitiva

    Personal am experimentat ca e f important modul cum ma raportez la ceilalti oameni. Criticile gratuite, ranchiuna, invidia etc, te fac sa devii greoi si obosit si sa vezi totul in negru. Nu trebuie sa cred niciodata ca problemele si necazurile mele vin de la ceilalti si ca ceilalti sunt vinovati pt tot ce m-i se intampla. Totul de pinde de modul cum eu ma raportez la ceilalti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod