Paracetamolul ajută la combaterea anxietăţii

Medicamentul folosit des pentru tratarea durerilor uşoare este benefic şi în depăşirea stărilor anxioase, unele dintre regiunile din creier care au un rol în controlul durerii fizice fiind implicate şi în cel al disconfortului mintal, potrivit unui studiu american.

Paracetamolul poate ajuta la obţinerea unui confort mintal mai rapid în situaţiile în care oamenii se confruntă cu decizii grele, stări de anxietate şi stres. Unele dintre regiunile creierului implicate în controlarea senzaţiilor de durere fizică sunt, de asemenea, responsabile şi de confortul mintal, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.

Folosirea de medicamente concepute pentru a controla durerea fizică ar putea fi utilă şi în reducerea problemelor de ordin emoţional şi mintal, potrivit unui studiu realizat de cercetători americani.

Oamenii de ştiinţă au administrat voluntarilor participanţi la studiu fie două pastile de paracetamol, fie un placebo.

După o jumătate de oră, timp în care paracetamolul a avut timp să îşi facă simţite efectele, voluntarii au fost rugaţi să aleagă între două jocuri puzzle pe care doreau să le rezolve.

De obicei, când oamenii au de ales între două lucruri la fel de atractive, raţionalizează decizia, pretinzând că oricum nu le place opţiunea respinsă. În acest fel, spun cercetătorii, oamenii fac ca alegerea să fie mai puţin dureroasă.

Dar, când voluntarii au fost rugaţi să evalueze jocurile a doua oară, cei care au primit paracetamol au caracterizat jocul respins mai puţin dur decât cei care primiseră un placebo.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod