Sfaturi pentru picioare sanatoase si frumoase

Picioarele frumoase au fost dintotdeauna un atu pentru femei, fiind o atractie pentru privirile barbatilor. Cum primavara a venit, hainele vor lasa sa se vada din ce in ce mai mult, iar picioarele trebuie sa arate impecabil si mai ales sanatoase.
Picioarele frumoase au fost dintotdeauna un atu pentru femei, fiind o atractie pentru privirile barbatilor. Cum primavara a venit, hainele vor lasa sa se vada din ce in ce mai mult, iar picioarele trebuie sa arate impecabil si mai ales sanatoase.

Pe langa tratamentele de infrumusetare exista si cateva reguli care te ajuta sa-ti pastrezi picioarele frumoase. Iata ce te sfatuiesc specialistii de la DailyMail.

1. Atentie la kilograme! Pe langa nenumaratele probleme de sanatate asociate cu luarea in greutate, obezitatea se pare ca duce si la o crestere a riscului de osteoartrita (pierderea definitiva a cartilajului uneia sau mai multor articulatii). Afectiunea apare in cele mai multe cazuri la nivelul genunchiului si soldului.

De asemenea, tot obezitatea poate provoca aparitia varicelor si asta din cauza greutatii pe care trebuie sa o "transporte" picioarele. Desi nu sunt periculoase, venele varicoase sunt inestetice si pot fi dureroase.

2. Fii activa! Expresia "Mersul pe jos face piciorul frumos" pare a fi adevarata. Mersul este o activitate importanta pentru picioarele tale, tonifica, reduce grasimea si imbunatateste circulatia.

Se pare insa ca sa mergi corect nu este asa usor cum pare, iar multi dintre noi nu adopta pozitia corecta, potrivit profesorului care preda Tehnica Alexander, Malcolm Balk. Specialistul recomanda ca in timpul mersului sa tii capul sus si privirea inainte. Capul trebuie sa formeze linie dreapta cu spatele, iar genunchiul, nu talpa, trebuie sa duca piciorul in fata in timpul mersului.

3. Picioarele sus! Activitatea din timpul zilei te poate lasa cu picioare umflate si obosite. Pentru a scapa de aceasta problema, ia o pauza 10 minute pe zi, intinde-te si ridica picioarele, astfel incat sa fie mai sus de nivelul inimii. De asemenea, poti folosi sosete special create pentru imbunatatirea circulatiei.

4. Exercitii de stretching. "Chiar si persoanele care se antreneaza in mod regulat nu efectueaza suficiente exercitii de stretching. Daca musculatura picioarelor este incordata creste riscul de accidentari," explica Jamie Baird, antrenor de fitness. "Incearca sa faci exercitii de stretching pentru picioare in fiecare zi dupa o baie calda sau dus. Inscrierea la un curs de yoga sau un alt tip de exercitii de stretching iti poate fi de folos."

5. Ai grija la tocuri! Desi pot da un aspect frumos piciorului, purtarea regulata a tocurilor poate provoca dureri de spate, afectiuni ale picioarelor, deteriorarea articulatiilor, "bataturi", nervi si ligamente inflamate, iar lista poate continua.  

Pentru a evita afectiunile, medicii ortopezi si fizioterapeuti recomanda utilizarea alternativa a pantofilor inalti cu incaltamintea fiziologica. De asemenea, cand porti tocuri si ai ocazia sa te asezi pe un scaun, descalta-te, intinde piciorul tragand calcaiul in fata astfel incat talpa sa fie flexata si degetele indreptate spre tine.

6. Controleaza-ti alunitele! Piciorul este una dintre zonele in care este depistat cel mai des melanomul. Examinarea periodica are un rol vital pentru diagnosticul melanomului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne speriem de fiecare alunita, ci sa ne adresam de urgenta unui medic dermatolog daca observam modificari.

7. Mananca sanatos. Redu consumul de grasimi saturate gasite in carnea rosie si produse lactate si opteaza pentru cele monosaturate (uleiul de masline) si polinesaturate (peste gras, nuci).


Scapa de picioarele umflate!


Daca picioarele umflate reprezinta principala ta problema, ia aminte la urmatoarele recomandari:

  • Limiteaza consumul de sare. Sarea contribuie la retentia de lichide;
  • Picioarele sus. Intinde-te pe spate, ridica picioarele si pastreaza aceasta pozitie timp de 10 - 15 minute;
  • Foloseste ciorapi elastici. Folosirea unor astfel de ciorapi imbunatateste circulatia sangelui;
  • Exercitii fizice ajuta circulatia;
  • Scapa de kilogramele in plus. Greutatea in exces afecteaza circulatia lichidelor din corp si preseaza venele;
  • Evita sa stai prea mult timp asezat. La fiecare 1 - 2 ore, ridica-te si fa o mica plimbare;
  • Daca te afli sub tratament, discuta cu doctorul tau despre medicatie. Anumite medicamente pot avea drept efect secundar umflarea picioarelor;
  • Mergi la medic daca umflaturile persista si sunt insotite de probleme de respiratie, luare in greutate sau umflaturi care dauneaza pielii tale.
 

Comentariile 151-200 din 5936

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mitzzi_23 pe 24 Apr 2010, 01:25
    :((

    Ma chinui sa gasesc ceva pe aici si nu-mi aduc aminte unde l-am pus

    0
    0

  • mitzzi_23 pe 24 Apr 2010, 01:24
    scuze

    Stau prost cu memoria se pare..

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 01:21
    Mda...

    Ca si aseara...speak by myself...O noapte furtunoasa...pardon, linistita si vise placuta!

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 01:15
    Ehe...

    Am vizionat in vis...Ciuciu, n-am vizionat nimic...Am adormit vizionand Remember Me :))

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 01:13
    :))

    Cum sa nu fie revolta daca ala de a castigat masina a facut doar 8 cafele...fata de 110 ale mele...Alelei...prea multa munca am depus, pt. nimic. E prima data cand particip la un concurs...nici nu o sa mai particip. Doar prin alte tari unde este corectitudine, da!

    0
    0

  • mitzzi_23 pe 24 Apr 2010, 01:12
    scuze

    vizionat.....................:D :D :D

    0
    0

  • mitzzi_23 pe 24 Apr 2010, 01:12
    Domnu Valy

    Ce film ati vizinat azinoapte...:D

    0
    0

  • mitzzi_23 pe 24 Apr 2010, 01:10
    :))

    Ce revoltata e lumea in seara asta....:(

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 01:09
    :)))

    Macar eu o vindeam...faceam un ban gramada :)) Seara buna scumpa d-soara Pizzi!

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 01:05
    :))

    Noapte Buna La boeme., pai ai mai multe sanse gen ca aia bagat mai multe bilete:P dar repet nu mai mult noroc , ca e ca orice joc , nu conteaza cate bagi , ca la loto , poti sa pui u 50000 de bilete dar daca nu pui nr carebuiesc nu ai sanse, si invers , daca ai pus unul da bun te-ai scos:P Cu corectitudinea....asta este nu stiu ce sa zic, da totusi , nicaieri nu e nimic pe bune , nimeni nu da ceva gratis asa usor, ideea e ala de 20 , nu are bani sa plateasca taxele la masina , se ofera ei sa ii dea niste bani si opresc ei masina , ca sa nu ramana de tot fara ea , doua poze cu masina si pustiu ...si aia e:))

    0
    0

  • mitzzi_23 pe 24 Apr 2010, 01:04
    Buna seara

    mai este careva pe aici?:)

    0
    0

  • la.boeme pe 24 Apr 2010, 00:57
    nanitza placuta!

    somn usor,copii!eu am atipit cu laptopul in brate:))oboseala mare..de la plantatii mi se trage:)))

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:56
    :)))

    Nici eu nu ma asteptam sa castig...Am m-ai zis ca nu-s asa de norocos. Ma oftica faptul ca nu e corectitudine. Sunt sigur ca au fost persoane care au facut mai mult de 110 cafele, cate am facut eu. Asta e Romania...tara tuturor posibilitatilor. O sa fie fel de fel de speculatii pe tema acestui concurs...pt. ca, dupa parerea mea nu s-a procedat corect...Aveau mare "slogan"...M-ai multe cafele...m-ai multe sanse..."O yeah...sanse sa ramai cu buza umflata doar. Ce premii de consolare?!? Deja au dat prea mult...E criza :)) Noi sa fim sanatosi si sa m-ai tinem legatura, care ne-am facuto cu aceasta ocazie :)

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:45
    e...Nu stiu

    Eu , cred ca au fost nevoiti sa refaca faza asta , sti cu faza cu limita apoi au scoso. Cred ca nu se aSTEPTAU LA UN flux asa de mare de votanti , si jucatori , si de aia au pus un numar anume pana la care sa joace fiecare si apoi au lasat asa , adica gen ai intrat u , au lasat 60 de spatii libere dupa tine si apoi au bagat pe altul si tot asa , insa dupa ce au vazut ca au aparut oameni cu mai mult de 60--- s-au vazut nevoiti sa refaca totul , nu era voarba de ei si de concurs , ci de norocul tau , daca aveai noroc castigai cu o cafea ...jumate:P , dar asta este , eu nu m-am asteptat deloc sa castig , dar nu ar fi stricat niste premii de consolare , sau de cel mai feroce cultivator chestii de genul:)) miss and mister hard working , sau nu stiu:)) orice , niste cafeea gratis in plus , doar trei premii..cam slabut la monumentalul castig de care s-au bucurat ei:)

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:39
    Chiar ca abureala pe fata cu, concursul asta

    Eu m-am inscris la sf. lunii Martie...am jucat cam 3 saptamani...in fine. Prost sa fii, noroc sa ai! Ca sa nu zic varianta cealalta. :D

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:37
    Noapte buna Nadia

    Te mai asteptam pe la noi!

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:36
    nadya

    Noapte buna :P som usor:P

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:36
    Nadia

    Asta ziceam si eu ca filmul este slab in comparatie cu cartea , orice film e slab in comparatie cu cartile ....dap intradevar frumos film , make me cry :)) ma rog eu plang la toate filmele aproape:))

    0
    0

  • nadya_dark pe 24 Apr 2010, 00:35
    nadya_dark

    mi-a facut placere sa vorbesc cu voi dar mai am putin si adorm cu laptopul in brate.Noapte buna!

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:34
    Da

    deci asta este extraordinar:)) , am verificat si eu , aceasi chestie ...prietena mea s-a inscris cu mult timp inainte pe la inceput ...seriile ei (619455 - 619468) , eu abia acum vreo doua saptamani seriile mele( 090136 - 090205) si contul nou de doar cateva zile (185279 - 185300) care tot este inaintea celor care le aveau prietena mea:))

    0
    0

  • nadya_dark pe 24 Apr 2010, 00:33
    nadya_dark

    imi pare rau pt voi care a-ti participat bine cel putin ca premiile au fost pe bune

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:32
    Film frumos

    P.S. I Love You!

    0
    0

  • nadya_dark pe 24 Apr 2010, 00:31
    nadya_dark

    Nu nu am avut placerea de a citi cartea dar am auzit inca o parere si anume ca filmul e mult mai slab decat cartea.De altfel imi place si ,,dirty dancing,, l-am vazut de n ori

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:24
    Interesant commentariu!

    Biletele cu serii consecutive au fost atribuite concurentilor eligibili in ordinea in care acestia s-au inscris in concurs.NIMIC MAI FALS DECAT ACEASTA. Eu m-am inscris pe la mijlocul concursului si am avut seria de ordinu a 180.000. Prietena mea care s-a inscris de la inceput din februarie a avut atribuita o serie de bilete in intervalul 260.000. Deci fratilor am luat o mare tzeapa...ne-am chinuit sa strangem voturi, sa facem plantatii, sa urmarim pontul din ora in ora...absolut deageaba.

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:24
    Nadya:P

    Cum spuneam loc public , spui ce vrei cand vrei ce vrei:P Filmul varzaaaaaaaaaaa , daca ai citit cartea inainte , care este fantastica:P dar daca nu ai citit , intradevar un film bun , care merita vazut:) Eu prefer cartile , cand exista in locul filmului si mereu am ramas dezamagita dupa ce am vazut filmul rezultat din carte , nu poti surprinde sute de pagini de arta in cateva minute de film ...Parerea mea...

    0
    0

  • nadya_dark pe 24 Apr 2010, 00:20
    nadya_dark

    Scuzati ca intervin daca tot se vorbeste de filme am vazut recent ,,Portretul lui Doryan Grey,,

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:19
    care stau pe el...

    scuze prea repezita:P

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:18
    nadya

    Este forumul celor care stau pe ei:P loc public :P te poti lovi de orice , oricine :P oricum:P

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:18
    este vechi

    Deja doi ani , s-au facut peste cateva sute de filme in timpul asta :P de aia zic vechi:P stiu ca este din 2008:P ma refeream ca nu este un new coming

    0
    0

  • nadya_dark pe 24 Apr 2010, 00:17
    nadya_dark

    sa inteleg ca aici e forumul participantilor la fostul concurs?

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:17
    si asta este varianta de la eva ...care cred a este un pic mai veridica...

    Tinand cont ca este totusi site-ul lor:)) cel cu concursul:D http://www.eva.ro/divertisment/features/lumea-cafelei-i-a-adus-lui-gabriel-popa-un-fiat-grande-punto-articol-30114.html

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:16
    Nu este un film vechi

    Daca nu ma insel este de 2008, dar asa a fost ideea regizorului, gen "alb negru"...Am citit despre film, dar nu l-a, vazut.

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:13
    valentyno

    PAi vb pe mess cu cei cu care am jucat acest minunat joc:)) Eram in conferinta:) asa ne votam de obicei , o mica intrunire a nescafeistilor:P Si imi spunea cineva astea ...dar da un google, astea cu cafelele si nr lor acolo le-am gasit:P

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:12
    :))

    da valentino:)) Cat de tare eu am vazut filmul , imi parea cunoscuta actrita, dar sincer...nu mi-am dat seama ca era ea, intradevar , este un film mai vechi , dar mie una mii s-a parut foarte frumos:) da sti cum sunt femeile:)) nu te baza pe ce spuneam noi ...Am vazut filmul , draguta si alegerea ta :)

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:10
    Ra4moon

    Imi poti arata si mie unde scrie curiozitatile alea?

    0
    0

  • nadya_dark pe 24 Apr 2010, 00:10
    nadya_dark

    Vazand partea plina a paharului cred ca a fost ceva interactiv si frumos tot timpul o vedeam pe colega foarte entuziasta cand vorbea de concurs

    0
    0

  • Ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:09
    pai da

    Ideea era ca ai mai multe sanse de castig:P Dar nu mai mult noroc:) Cica pustiu uitase ca a intrat macar in joc , un coleg mai patimas ca el urmarind extragerea a vazut cine a castigat:P si asa a aflat si el...acum sti cum e nu garantez nici pentru astea , le-am auzit si eu ...asa ca sti cum e " telefonul fara fir" da ceva ceva o fii si adevarat :P

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:09
    Inca nu ra4moon

    E filmul cu Angelina Jollie nu?...Nu imi permite timpul sa ma uit, doar seara ce imi m-ai clatesc ochii cu un film 2. Acum am unul cel ruleaza...How She Move!...

    0
    0

  • ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:07
    curiozitati:)

    S-au obtinut in total 939.438 cesti de cafea: Record individual 110 cesti de cafea asta asa ca niste curiozitati :P

    0
    0

  • Valentyno pe 24 Apr 2010, 00:05
    What the fuck....Buna seara scumpa d-na!

    Asta e o mare prostie...Zau asa! Cica...."m-ai multe cafele...m-ai multe sanse de castig"..abureala pe fata. Asa puteam sa fac doar 1 singura parcela trecuta prin cele 7 stagii si nu ma mai strofocam sa fac 110 cafele...Pffff. Nadia...bine ai facut ca nu ai participat...eu am facut 5 saci de cafele si am castigat experientsa...ala cu 7 cafele a luat masina. Nu ma interesa masina, dar sa fie corectitudine.

    0
    0

  • ra4moon pe 24 Apr 2010, 00:05
    :)) Cica nu este asa plin de cafele

    20 din Valcea si avea doar 7 cafele Student :P cica :D nu garantez pentru acuratetea celor scrise am auzit si eu din alte surse:P Ai incercat filmul recomandat Valentino? Seara bbuna pentru toti :)):P

    0
    0

  • nadya_dark pe 24 Apr 2010, 00:03
    nadya_dark

    Inseamna ca am fost gresit informata!

    0
    0

  • nadya_dark pe 24 Apr 2010, 00:02
    nadya_dark

    Pai am fost informata tot de colega ,ca a facut vreo 20

    0
    0

  • la.boeme pe 23 Apr 2010, 23:59
    pt valentyno

    buna seara!doar 7..s-a uitat fiica mea..iar noi am muncit de ne-au sarit capacele

    0
    0

  • nadya_dark pe 23 Apr 2010, 23:59
    nadya_dark

    Am avut ambitia sa nu particip la acest concurs ,acum imi pare rau,colega mea de serviciu imi tot facea capul calendar sa o votez ca-mi da o cafea,

    0
    0

  • Valentyno pe 23 Apr 2010, 23:58
    :)

    Noapte buna si tie domnitsa! :)

    0
    0

  • Valentyno pe 23 Apr 2010, 23:57
    Daca nu e schmb de voturi degeaba...

    Doar sa mai apara un alt concurs sa mai fie iar agitatie p-aci. Altfel...pustiu.Acum se vede cine intra pt- schimb de impresii si cine intra in interes personal (castigarea concursului). Eu am o curiozitate in privinta castigatorului,,,cate cafele o fi avut facute?!?

    0
    0

  • bruneta11 pe 23 Apr 2010, 23:56
    http://gbx.ro/member_page.php?id=884

    noapte buna celor care sunt prezenti

    0
    0

  • bruneta11 pe 23 Apr 2010, 23:51
    http://gbx.ro/member_page.php?id=884

    ms de vot Valentyno

    0
    0

  • bruneta11 pe 23 Apr 2010, 23:51
    http://gbx.ro/member_page.php?id=884

    da ai dreptate dar e pacat ca nu mai intra nimeni sa schimbe macar cateva impresi

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod