Mentinerea sanatatii spatelui prin exercitii usoare de aerobic

Exercitiile usoare de aerobic sunt potrivite atat pentru recuperare - atunci cand ai suferit de probleme lombare, cat si pentru mentinerea sanatatii acestei zone. Fii atenta sa ceri sfatul medicului inainte de a face orice exercitiu.
Studiile au aratat ca pacientii cu probleme dorsale care efectueaza in mod regulat exercitii de aerobic au mai putine "episoade" dureroase si, mai mult chiar, au dureri mult mai mici atunci cand acestea apar totusi.

Un argument in plus este acela ca pacientii care isi revin foarte bine dupa tratament sunt tocmai cei care aleg sa urmeze un program de aerobic usor, adaptat problemei lor. Acestia se reintorc curand la lucru si isi pot desfasura in continuare activitatile obisnuite (fie ocupationale, fie recreationale).


Exercitiul aerobic trebuie sa fie efectuat in continuu, pentru ca scopul sau este ridicaea pulsului si activarea circulatiei sanguine.

In plus, beneficiul major este reprezentat de faptul ca 30 - 40 de minute de aerobic sustinut favorizeaza eliberarea de endorfine, molecule care lupta impotriva durerii, fiind responsabile de starea de bine a organismului.

Iata cateva exercitii usor de realizat si care, efectuate in mod regulat, sunt eficiente in mentinerea sanatatii spatelui.


1. Mersul - este un tip de exercitiu foarte usor si intr-adevar bland cu spatele tau, fiindca nu exercita presiune.
Pacientii sunt indrumati sa faca plimbari ce insumeaza 3 - 5 km pe saptamana.

In fiecare zi trebuie sa te plimbi cate putin, incepand cu distante mai scurte si ajungand la plimbari mai lungi, in timp. Iesi seara in parc sau fa o plimbare de placere intr-o zona favorita.

Te vei destinde si psihic, si fizic, ca sa nu mai vorbim despre beneficiile asupra spatelui tau.


2. Exercitiile pe bicicleta stationara - aceste exercitii nu iti vor crea probleme si iti vor permite sa lucrezi muschii fara a supune colana vertebrala vreunui efortnedorit.
Pedaleaza cu masura si nu uita: scopul este sa te simti mai bine, nu sa te extenuezi si nici sa te fortezi.


3. Aerobicul in apa - sportul efectuat in apa este deopotriva placut si minimizeaza presiunea asupra regiunii dorsale, fiind astfel indicat celor cu probleme de spate. Exista centre speciale unde se realizeaza astfel de exercitii sub indrumare profesionala.

Terapia pentru spate efectuata in apa are ca principal beneficiu faptul ca elibereaza spatele de greutate si ca permite mai multa mobilizare din partea pacientului, care nu mai resimte durerea atat de acut.


Acest tip de terapie acvatica si exercitiile de aerobic sunt recomandate in special acelor persoane cu dureri prea mari pentru a efectua exercitii la sol. Si varstnicii sau cei care sufera de osteoartrita pot vedea imbunatatiri aplicand aceste metode.


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Fasola Ancuta pe 26 Nov 2007, 23:16
    Exercitii usoare

    Pererea mea este una foarte buna deoarece exercitiile sunt foarte usoare si foarte eficiente. Eu le-am incercat si au dat roade.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod