Folosete gheata sau caldura pentru a-ti usura durerile de spate

Gheata si pachetele reci iti pot diminua durerea, umflaturile si inflamatiile de la accidentari sau alte afectiuni precum artrita.
Foloseste fie un pachet rece gasit pe piata, fie:

  • Un prosop inghetat. Uda un prosop cu apa rece si stoarce-l pana ramane doar umed. Impatureste prosopul, pune-l intr-o punga de plastic si pune-l la inghetat pentru 15 minute. Scoate prosopul din punga si pune-l pe zona afectata.
  • Un pachet inghetat. Pune in jur de 450 grame de gheata intr-o punga de plastic. Adauga putina apa cat sa acopere gheata. Strange punga pana iese aerul si sigileaza. Infasoara punga intr-un prosop umed si aplica pe zona afectata.
  • Un pachet de zloata (zapada topita). Amesteca 3 cesti de apa si una de spirt denaturat intr-o punga de inghetat. Sigileaza punga si introdu-o in congelator pana se formeaza zloata. Recongeleaza punga cand aceasta se topeste.  
  • O punga de legume congelate.
  • O ceasca de gheata. Umple 2/3 dintr-o ceasca de hartie cu apa si pune-o la congelator pana ingheata. Inainte de folosire, cojeste din hartie pentru a se vedea putina gheata. Maseaza cu gheata partea afectata pentru 3-5 minute.

Aplica gheata pe zona de cel putin 3 ori pe zi. In prima zi, timp de 10 minute o data pe ora, apoi la fiecare 2-3 ore. Dupa primele 3 zile, este indicat sa se aplice gheata timp de 15-20 minute, de 3 ori pe zi: dimineata, dupa-amiaza tarziu, dupa munca sau scoala, si cu o jumatate de ora inainte de culcare. De asemenea dupa o activitate prelungita sau exercitii fizice.        
 
Intotdeauna tine un prosop umed intre piele si pachetul rece, si preseaza cu putere impotriva curbelor zonei afectate. Nu aplica mai mult de 15-20 de minute o data si nu adormi cu gheata pe piele.


Poti aplica o sursa de caldura zonei afectate dupa 3 zile de la accident. Daca o faci inainte poti agrava inflamarea.

  • Caldura umeda (pachete calde, bai, dusuri) functioneaza mai bine decat cea uscata.
  • Timpul optim de "terapie prin caldura" este de 20 de minute.
  • Incearca toate invelitoarele fierbinti existente in farmacii.
  • Daca folosesti o centura electrica de incalzit, evita sa adormi cand aceasta este pornita. Daca banuiesti ca o sa adormi, pune alarma sa te trezeasca in 20 de minute. Foloseste centura la nivel mic sau mediu, niciodata la nivel ridicat.

Dupa 3 zile de tratament cu gheata, poti incerca sa afli daca tratamentul cu caldura te face sa te simti mai bine. Sau poate vei prefera sa folosesti doar gheata ori sa le alternezi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • plesa camelia pe 4 Mai 2007, 10:36
    as vrea sa aflu mai multe despre felurile de masaj benefice pentru spate

    mi se pare un subiect interesant si foarte folositor pentru cei carte au probleme.foarte interesant dar cam putin

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod