Exercitiile in exces pot afecta articulatiile?

"Sotul meu este un impatimit al fitness-ului. Se poate ca exercitiile in exces sa-i afecteze articulatiile?"
"Sotul meu este un impatimit al fitness-ului. Se poate ca exercitiile in exces sa-i afecteze articulatiile?"

Exagerarea in practicarea oricarui exercitiu poate fi daunatoare. Exercitiile anaerobice nu ar trebui practicate mai mult de 30 de minute si mai des de trei-patru ori pe saptamana de orice persoana cu varsta peste 25 de ani, fara a consulta in prealabil un doctor.

Sotul dumneavoastra poate prezenta un risc crescut de artroza - regimurile de exercitii impuse sunt responsabile cel putin in parte de instalarea artrozei, desi si lipsa acestor exercitii poate fi un factor declansator.
In majoritatea cazurilor exista si alti factori predispozanti, cum sunt obezitatea, bolile articulare. Articulatiile lezate ca urmare a poliartritei  reumatoide, hemofiliei sau gutei, pot fi si ele afectate.

Cartilajul articular in articulatiile artrozice se uzeaza treptat, lasand osul subiacent descoperit. Simptomele apar treptat, incepand cu varsta mijlocie, iar persoanele care fac in mod regulat exercitii fizice isi pot intensifica activitatea fizica in incercarea de "a invinge" procesul de imbatranire.
Totusi, acestea singure vor afecta ulterior articulatiile acestor persoane.

Atunci cand durerea, rigiditatea si restrictionarea miscarilor se agraveaza, unii pacienti solicita consult medical, cu toate ca in multe cazuri disconfortul nu atinge niciodata acest nivel.

Cereti ajutor medical in cazul tuturor traumatismelor si odihniti-va atunci cand sunteti sfatuiti sa faceti acest lucru. Specialistii in fitness va pot da sfaturi competente asupra exercitiilor pe care puteti sa le practicati, in functie de varsta, conditie fizica si starea de sanatate.

Informatiile au fost preluate din cartea "Oasele: 100 de sfaturi pentru o viata sanatoasa", de Dr.
Caroline Shreeve, Bucuresti, editura All, 2008, www.all.ro  
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Simona10 pe 5 Oct 2012, 23:23
    articulatii uzate

    Au un risc crescut de a dezvolta osteoartrită la genunchi şi persoanele care fac sport ( ca şi profesie sau pentru recreere). Supramax articulatii este indicat persoanelor care efectuează antrenamente sportive la nivel profesional sau recreaţional.

    1
    0

  • Kerekes Istvan pe 12 Mar 2010, 13:12
    papuci sanitare

    http://www.magazine-online.ro/scromtap

    1
    1

  • pasztayzoltan pe 10 Mar 2010, 08:44
    Uzura articulara si pregatirea pentru efort !

    Adevarul e pe la mijloc !! Adica miscarea este foarte buna , necesara , insa trebuie condus de un specialist care are si o pregatire adecvata , ceea ce la noi de multe ori nu functioneaza.mai avem o probleme , asa zisa incalzire , pregatirea pentru efort la noi de multe ori se neglijeaza la fel si revenirea din efort si mai ale refacerea dupa efort . Asa ca nu e mirarea daca nici dozajul nu este respectat sau tmpul alocat si incarcatura sa apara si excese , care in timp vor duce la afectiuni hiperfunctionale, microtraumatice sau chiar macrotraumatice ZP aalales ceea ce ar urma dupa , refacerea dupa efort

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod