Cum tratezi "ciocurile la calcaie"?

Exista multe elemente si structuri anatomice ale corpului nostru de care nu suntem constienti decat atunci cand organismul ne semnaleaza prezenta lor, de multe ori prin durere. Unele dintre aceastea sunt pintenii calcaneeni (numiti si "ciocuri la calcaie", "pinten toc", "pinten osos"). Aceste formatiuni apar ca niste proeminente osoase dezvoltate la marginea plantara anterioara a calcaneului.

Aceste formatiuni apar ca niste proeminente osoase dezvoltate la marginea plantara anterioara a calcaneului. Ce optiuni de tratament avem asadar pentru ciocurile la calcaie?

 

Exista multe elemente si structuri anatomice ale corpului nostru de care nu suntem constienti decat atunci cand organismul ne semnaleaza prezenta lor, de multe ori prin durere. Unele dintre aceastea sunt pintenii calcaneeni (numiti si "ciocuri la calcaie", "pinten toc", "pinten osos").

 

 

Nu confunda pintenii calcaneeni cu fasciita plantara!


Tesutul care formeaza arcul piciorului (fascia plantara) se inflameaza si apare durerea piciorului. Pintenul calcaneean este o depunere osoasa ce se formeaza pe calcaneu. In cazul fasciitei plantare, durerile apar pe marginea interna a piciorului, mai ales la primii pasi, dimineata, ce par a se ameliora dupa o perioada de incalzire. Netratate, durerile devin intolerabile.

In cazul pintenului calcaneean durerea apare la sprijin. Nu pintenul in sine doare, ci compresiunea pe care acesta o exercita asupra unui mic nerv ce trece sub el.

Circa 70% dintre pacientii cu fasciita plantara au un pinten osos care poate fi vazut la examenul radiologic. Cu toate acestea multi pacienti pot avea pinteni ososi si sa nu prezinte simptome de durere.

 

Din ce cauze apar ciocurile la calcaie?


Organismul ca masura de precautie, reactioneaza atunci cand se produce o tensiune si o agresiune asupra lui. In acelasi mod, la nivelul piciorului, existenta unor ligamente tensionate, pot tractiona calcaiul. Pe masura ce se produce reparatia osoasa, se poate forma un osteofit pe fata plantara a calcaiului. "Aceasta agresiune asupra calcaiului repetata in timp se regaseste la atleti, dansatori, supraponderali si la persoanele care poarta incaltari nepotrivite (ex: purtarea indelungata a pantofilor cu toc inalt de catre femei)”, explica dr. Herea Alexandru, medic primar ortoped la clinica Gral Medical.

 

 

Care sunt simptomele?


Nu de fiecare data pintenii calcaneeni pot provoca simptome. Uneori acestia sunt descoperiti intamplator atunci cand se face o radiografie de rutina. Totusi, pintenii calcaneeni pot deteriora in timp tesuturile ducand in timp la dureri ale piciorului si la ruperea lor.

Afectiunile asociate cu pintenii calcaneeni sunt: artrita (inflamatia articulatiilor), fasciita plantara, spondilita anchilozanta.

 

Cumn se pot diagnostica?


Diagnosticul se pune pe baza examenului fizic si al celui radiologic. In urma examenului se incearca identificarea cauzelor principale si excluderea altor afectiuni de la nivelul calcaiului. Consultul de specialitate este necesar a fi facut de un medic: ortoped, reumatolog, medicina sportiva sau kinetoterapeut. Pintenii calcaneeni apar frecvent la pacientii cu antecedente de dureri de picior cauzate de fasciita plantara.

 

Un nou tratament cu unde de soc pentru ciocurile la calcaie


In prezent se aplica acelasi tratament ca la fasciita plantara, deoarece afectiunile sunt strans legate. Tratamentele clasice se refera in principal la vindecarea simptomelor: repaus pe termen lung, efectuarea de stretching, aplicarea de gheata, administrarea de medicamente antiinflamatoare, schimbarea incaltarilor necorespunzatoare, folosirea talonetelor de silicon pentru sustinerea calcaiului.

Un tratament modern pentru eliminarea pintenilor calcaneeni este cel cu unde de soc extracorporeala. "Cu ajutorul ecografiei de parti moi se vizualizeaza exact zona afectata si catre ea sunt orientate undele de soc produse de aparat la nivelul pielii.

Prin efectele fiziopatologice specifice afectiunii, aceasta interventie duce la rezultate excelente cu o rata de satisfactie a pacientilor de peste 90%", explica dr. Herea Alexandru. Pentru efectuarea interventiei sunt necesare, de regula, 3 sedinte cu o durata de aproximativ 20-30 minute, la interval de 2- 3 zile. Tratamentul se efectueaza numai in urma unui consult de specialitate efectuat pentru a determina daca pacientul se califica sau nu pentru procedura.

In perioada 1 februarie - 15 martie a.c. poti sa beneficiezi de un pachet complet de diagnostic si tratament al "ciocurilor la calcaie", cu o reducere de 100 lei la tratament la clinica Gral Medical. Primesti un pachet complet de diagnostic si tratament al "ciocurilor la calcaie"(consult, examen radiologic, interventie), pe perioada campaniei toti pacientii putand sa beneficieze de 100 lei reducere la tratament si 10% reducere pentru orice alta investigatie suplimentara. Iti poti face o programare la  telefon: 021 323 00 00 (02).

 

Recomandari

 

  • Daca ai simptome de durere la nivelul piciorului trebuie sa mergi la un specialist pentru identificarea cauzelor reale ale afectiunii;
  • Numai dupa aceea se pot recomanda anumite tratamente corespunzatoare bolii;
  • Anumite masuri disperate fac pacientii sa fie de acord cu administrarea de cortizon local sub forma de injectii, iradiere cu raze Roetgen, cobaltoterapia;
  • Majoritatea au efecte secundare, iar acestea pot fi ireversibile (Ex: infiltratia cu cortizon poate duce la ruperea fasciei plantare);
  • Deoarece cea mai mare greutate din organism, este preluata de picior trebuie sa ii oferim mai multa atentie si sa inlaturam factorii ce adauga un stres crescut la nivelul calcaiului, factori care depind de noi, ca de exemplu: reducerea in greutate, incaltamintea necorespunzatoare, statul prelungit in picioare. Consultati de asemenea medicul pentru ciocurile la calcaie.
 

Comentarii (50)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ion trusca pe 21 Sep 2016, 15:01
    ciocuri in calcai

    eu in 2015,sept.,am cazut la fotbal pe calcaiul stang....si de atunci,la efort prelungit si dimineata la trezire am dureri f.f. mari.ce sfaturi imi dati.multumesc frumos

    1
    0

  • nadia pe 26 Oct 2015, 17:56
    dureri groaznice in calcaiul drept

    OAMENI BUNI AM 38 DE ANI 1.70 SI 95 DE KG AM FOST DIAGNOSTICATA CU PINTEN CALCANIAN IN CALCAIUL DREPT SI AM AJUNS IN FAZA IN CARE NU MAI POT CALCA IN PICIOR. AM FACUT 10 ZILE DE FIZIOTERAPIE SI MAI RAU MA DOARE SUNT INGROZITA .AM DOI COPII SI AM AJUNS SA NU MA MAI POT RIDICA DIN PAT SA MII IMBRATISEZ.VA ROG MULT AJUTATI MA CU UN TRATAMENT SUNT DIN TR SEVERIN IAR AICI NU EXISTA ACELE RAZE DE CARE VORBEATI IN UNELE POSTARI.VA MULTUMESC MULT SPR SA PRIMESC UN RASPUNS

    12
    10

  • Elena pe 30 Nov 2014, 14:41
    pinteni calcaneeni

    In urma cu doua luni am simtit o durere puternica la calcaiul stang.Am crezut ca este ceva trecator dar durerile persistau si aproape ca nu mai puteam merge.Am fost la medicul de familie si mi-a dat trimitere sa fac o radiografie -rezultatul-un pinten de 4mm si unul de 1o mm.Am incercat cu analgezice,masaj cu unguente pe baza de tataneasa,rostopasca,galbenele,cumparata de la farmacia naturista.Durerile s-au mai domolit putin dar tot mai am mai ales seara dupa o zi de stat in picioare.Nu vreau sa fac operatie se poate un tratament mai eficient daca stie cineva.Am varsta de 58 ani,sunt supraponderala(am 95 kg)si o inaltime de 1,79..Oricat as vrea sa slabesc nu pot,ma simt jenata,muncesc mult in gospodarie ajutati-ma va rog cu un sfat.Va multumesc.

    19
    4

  • Ana pe 28 Nov 2014, 13:17
    Sora mea a patit la fel

    Sora mea la fel dupa ce a nascut a ramas cu ceva kilograme inplus (vreo 10) si la scurt timp i-au aparut genul acesta de ciocuri si medicul de familie i-a recomandat sa faca terapie cu unde de soc la Gral de pe langa Baba Novac (Bucuresti). A mers pe mana medicului si bine a facut, ca acum nu mai are nimic. Acuma se chinuie sa slabeasca, ca sa nu dea peste alte belele. Sanatate multa!

    22
    4

  • Dan pe 10 Apr 2014, 16:20
    Ciocuri osoase la calcaie

    Draga Nicoleta, Subs. a avut aceeasi problema,in doua randuri.Am scapat de problema utilizand o reteta babeasca,care s-a dovedit f.eficienta. Daca doresti ti-o pot transmite,daca ma contactezi pe emailul "gruia_dan@yahoo.com",putand sa-ti transmit pe adresa ta de email un fisier cu reteta respectiva.

    20
    0

  • ifrim nicoleta pe 2 Apr 2014, 18:30
    ciocuri calcaie

    buna ziua,ma numesc nicoleta si am aceste ciocuri la calcaie de 6 ani de cand am luat in greutate.Ma dor foarte tare continuu as dori sa stiu daca pot scapa de ei si cum .

    10
    9

  • pica pic pe 6 Ian 2014, 21:37
    Dureri de calcaie si ciocuri

    La farmacie se gaseste o crema de la Tibuleac, dintr-un amestec de tataneasa, arnica si untul pamantului. Se maseaza usor locul dureros sau cu ciocuri, in fiecare seara, pana dispare durerea si ciocurile. Se pot cumpara si alte creme din acelasi amestec, dar aceasta este mai grasa si masajul se realizeaza mai usor.

    13
    5

  • pica pic pe 6 Ian 2014, 21:31
    Dureri de calcaie

    Hrean ras foarte fin cu 2-3 picaturi de gaz de lampa ( petrol) se fixeaza pe locul dureros cu un bandaj obisnuit, apoi se aplica o soseta. Se aplica de seara pana dimineata. Se repeta pana cand durerea dispare. Daca apare o alergie pe piele, se face pauza cateva zile, timp in care se unge locul cu alifie de galbenele.

    10
    2

  • -------------- pe 2 Sep 2013, 20:54
    --------------

    ciocurile la calcaie se trateaza cu mersul pe malcaie , se strivesc ciocurile, luati ceva anelgezice sa nu va doara , ciocurile la genunchi se strivesc cu mersul in genunchi pe covor deasemenea luati anelgezice, sunt rezultate mai bune decat orice terapie, deasemenea ciocurile asezate pe coloana sau in diverse alte parti prin masarea lor se inmoaie si se resorb, aveti incredere.

    8
    4

  • vlad pe 3 Dec 2012, 22:35
    unde de soc

    Atentie ca mai jos s-a prezentat un caz cu Ortokinetic unde a avut probleme...daca tot doresti incearca la unii cu experienta ai unde au avut rezultate....pt fizioterapie ce folosesti?

    11
    0

  • Elena21 pe 27 Nov 2012, 17:39
    R:

    Izabela , mie imi face bine fizioterapia dar nu stiu daca pe termen lung . Am inteles ca este decat o ameliorare de moment...O sa incerc si varianta recomandata de tine , sper sa fie de folos ! Multumesc mult si multa sanatate !

    8
    0

  • Izabela pe 27 Nov 2012, 14:49
    Pinteni calcaneeni

    Buna, Elena ! Si eu am fost diagnosticata acum 1 an cu pinteni la calcai si am facut fizioterapie, dar nu mi-a trecut durerea. Mi-a recomandat cineva terapia cu unde soc..cel mai ieftin am gasit la ortokinetic, pe site la ei am gasit o reducere. Ma bucur ca ma simt bine si mai ales ca merg normal. Multa sanatate !

    4
    0

  • Elena21 pe 23 Nov 2012, 17:29
    Dureri Sub Glezna !

    MA DOARE INGROZITOR SUB GLEZNA , NUMAI POT SA MERG , AM FOST LA SPITALUL "COLENTINA" SI M-I S-A SPUS CA AN CIOCURI . DOCTORUL MI-A RECOMANDAT RAZELE , DAR AM AUZIT CA SUNT PERICULOASE . EU LUCREZ LA ANA ASLAN SI FAC FIZIOTERAPIE , NU STIU DACA MA AJUTA LA CEVA , ARE CINEVA ALTA SOLUTIE ? MULTUMESC ANTICIPAT !

    2
    3

  • deni pe 19 Oct 2012, 10:15
    nu mai sta

    Salutare la toata lumea. Eu zic sa nu mai stati si mergeti la medic, ca daca asteptati mult timp se agraveaza. Eu recomand procedura Sonifort care este folosita de cadrele medicale de la Gral. Eu nu regret ca am fost la ei, chiar ma simt foarte bine.

    4
    3

  • ciocirlan oana pe 7 Oct 2012, 15:53
    pinteni calcai

    si eu am la piciorul drept un astfel de pinten dar nu pare a fi osos,daca il apas e elastic parca ar avea lichid.oare ce sa fie?

    6
    4

  • alexandra pe 14 Sep 2012, 10:11
    ajutoor

    BUna ziua. de cateva zile ma doare rau calcaiul drept, ca nici nu prea mai pot sa calc pe el. daca a mai avut cineva asa ceva, ce ati facut. As fi recunoscatoare daca primesc sfaturi inainte sa ajung la medic.

    8
    2

  • adriana pe 29 Iun 2012, 10:05
    pentru tania

    Este foarte bine ca ai pus asa intrebare. Aceasta durere a calcaiului este favorizata de mai multi factori: greutate mare, mers incorect, pantofi incomozi folositi o perioada lunga ...etc. Sora mea cam are ceva kilograme si medicul i-a zis ca asta ar fi cauza durerii si deja de cev atimp e mai atenta ce si cat mananca. Reglarea greutatii reprezinta 90% din intreg tratamentul. Sper sa fie de ajutor ce am scris aici

    22
    4

  • tania pe 22 Iun 2012, 13:35
    ciocuri calcai

    ma preocupa subiectul din acest forum deoarece aflam noutati in domeniu, cum se trateaza ciocurile, insa nu am auzit si tratarea cauzei care este cea mai importanta dintre toate. Din documentarile mele am constatat ca scurtcircuitul care se produce este refacut prin presopuncturi, acopuncturi, reflexoterapii. Asa ca asta trebuie sa cautam sa facem 5-10 sedinte de tratare a cauzei apoi sa facem si altele.

    3
    1

  • deni pe 21 Iun 2012, 14:49
    prima sedinta

    la mine s-a observat din prima o imbunatatire, s-a micsorat durerea si dupa a treia sedinta m-am simtit chiar foarte bine

    6
    2

  • nat pe 16 Iun 2012, 15:27
    doctorul face diferenta

    problema de la picior are zeci de cauze, eu zic ca doctorul nu tb sa recomande terapia daca nu stia cauza. Nu tratamentul este problema si doctorul (daca a fost doctor).

    10
    3

  • GABRIELA pe 14 Iun 2012, 09:22
    PENTRU MINE UNDELE SOC - MARE TEAPA!

    Am facut 3 sedinte cu unde soc la Ortokinetic, o sedinta tinea in jur de 5 minute, iar rezultatul a fost ca durerile de calcai s-au accentuat. Explicatia lor..... probabil eu fac parte din acei 10 % dintre pacientii carora nu le trece boala..... JEPCARI PE FATA!

    4
    0

  • manny pe 5 Iun 2012, 13:41
    ciocuri

    eu am avut aceste ciocuri acum 6 ani.am ast un an luand pastile si tot felul de alifii si nimic pana am descoperit ca se pot face aceste infiltratii.dupa 3 sedinte de infiltrati intr-o saptamana am putut merge din nou.

    14
    2

  • vero pe 5 Iun 2012, 13:41
    tratament

    sa ne zici cum a fost, ca si mama mea are mari probleme cu calcaiele si documentandu-ma pe net am vazut acest material si comentariile.

    7
    1

  • Albinetu pe 30 Mai 2012, 19:46
    Tratarea pintenilor calcanei

    Va multumesc f. mult,am gasit raspunsul ,m-am programat la dl. doctor Herea(sau Hera?), acum astept sa incep tratamentul. Sunt nerabdatoare,deoarece acum cativa ani m-am internat la Foisorul de foc(ortopedie)pt. operatii,ulterior am cazut de acord cu medicul sa mai aman,gasind aceasta metoda pt. mine este o mana cereasca,de a scapa de dureri. V multumesc din suflet.

    8
    0

  • rob pe 19 Mai 2012, 13:31
    tratament

    pe mine m-a lasat durerea dupa 1sedinta...insa cred ca am avut nororc. Doctorul mi-a spus ca in mod normal o cura este de 3 sedinte

    12
    2

  • Bucur Eugenia pe 18 Mai 2012, 09:11
    ciocuri la calcai

    Buna Ziua ! Intrebarea mea este cate sedinte sunt necesare pt a scapa de ciocuri? Si care mai sunt preturile pentru tratarea ciocurilor? Va multumesc anticipat !

    7
    3

  • valik pe 25 Apr 2012, 14:59
    preturi

    imi cer scuze ca vin asa de tarziu cu raspuns, stiu ca e 200 de lei o sedinta si nu se deconteaza de casa de asigurari, dar sa stiti ca ei de curand au lansat un card cu care beneficiezi de 20% reduceri la orice investigatie, ar fi si asta o varianta sa iasa mai ieftina sedinta. Bafta

    10
    5

  • a.maria suceava pe 26 Feb 2012, 11:11
    clinica ptr.podoscopie

    am fost consultata la policlinica bethesda suceava de un medic reumatolog care m-a diagnosticat cu coxartroza si ciocuri la picioare -calcai.mi-a recomandat tratament antiinflamator tratament balnear si clinica de podoscopie unde pot sa obtin informatii

    3
    2

  • claudia iorga pe 24 Feb 2012, 12:37
    timp pentru raspuns

    exista un anumit interval de timp in care raspundeti, vad ca de ceva vreme pe acest forum nu mai raspunde nimeni.......pacat!

    2
    2

  • claudia iorga pe 24 Feb 2012, 12:29
    pretul

    buna ziua, as vrea sa stiu de ce aveti un pret asa de mare avand in vedere ca sunt foarte multe persoane care sufera de acest disconfort? cineva a intrebat daca lucrati si cu casele de asigurari, nu vad nici un raspuns, raspundeti numai la ce va intereseaza pe dumneavoastra.Multumesc daca imi veti raspunde.

    3
    1

  • iancu pe 27 Dec 2011, 18:55
    va rog un raspuns

    As dori sa mi fac o programare la d -voastra la clinica si as vrea asa stiu daca lucrati si cu CASMB. multumesc anticipat

    8
    1

  • Miclos pe 18 Nov 2011, 09:33
    pinteni calcanieni

    am urmat tratamentul cu unda de soc dar nu am simtit decat o mica ameliorare calcaiul ma doare in continuare

    7
    1

  • sorin pe 9 Nov 2011, 18:38
    eu ma simt bine

    am fost la gral la clinica din zona p-ta alba iulia si sincer au trecut 3 luni si ma simt mult mai bine....doctorul mi-a zis sa imi schimb modul de viata pt a nu preveni reaparitia durerii

    5
    0

  • Herea pe 10 Aug 2011, 11:03
    dureri calcai

    Pentru a urma tratamentul trebuie pus un diagnostic asupra afectiunii. Va stam la dispozitie la clinica Gral pt a identifica cauza reala a durerii dvs. Infiltratiile locale nu au fost si nu vor fi o solutie atata timp cand cauza durerii nu este identificata. Mai mult de atat infiltratie pot provoca probleme la calcai mult mai grave. Preturile au mai fost puse(200lei-1 sedinta si 500lei-3 sedinte).

    3
    1

  • isa pe 31 Iul 2011, 08:33
    durere la calcai

    buna ziua ! am durere de calcai puternice in special dimineata cu arsuri si intepaturi , nu am facut radiografie dar medicul de familie mi-a facut injectii locale foarte dureroase dar au au avut efect pe o perioada de 6 luni de zile dar apoi au reaparut . ce este de facut in cazul asta? multumesc

    4
    4

  • alexa iulian pe 30 Iul 2011, 11:26
    dureri calcai

    Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:am facut raza la calcai si am constatat ca am mici calcificatii la osul calcaneu Dr a spus sa iua arcoxia 90 si sa ma dau cu sindolor gel si sa fac 10 sedinte cu laserul.Nu am simtit nicio ameliorare si a spus sa continui cu arcoxia 120 si gel sindolor.Dimineata nu pot sa pun piciorul in pamant de durere.Va rog sa ma ajutati.

    17
    5

  • Adriana Todirita pe 20 Iul 2011, 13:11
    osteofite calcaneene

    Am fost diagnosticata cu osteofite calcaneene de circa 3 ani. Am facut radiografie si sunt vizibile la ambele picioare, dar dureri mari la deplasare am doar la piciorul drept. Am citit pe acest site despre tratamentul domnului doctor Herea de la Gral Medical. Ma intereseaza tratamentul cu unde de soc, dar fiind pensionara va rog sa-mi comunicati cat ma costa tot pachetul : consultatia, radiografia si tratamentul cu unde de soc. Va multumesc, Adriana Todirita

    6
    7

  • calcaneofort pe 18 Apr 2011, 18:30
    R:pret

    Pretul pentru o sedinta este 200 si 500 pentru un pachet de 3 sedinte.

    13
    1

  • oana pe 18 Apr 2011, 16:35
    cat costa ?

    cat costa interventia cu unde de soc ? si unde se poate realiza ?

    16
    3

  • Gral Medical pe 16 Apr 2011, 18:13
    R:Fane

    Din ce spuneti dvs, desi va doare calcaiul durerea mai mare vine de la tendon...sau altfel spus va simtiti mai bine odata cu masajul tendonului. Este posibil sa aveti platfus si in timp cand mergeti se accentueaza durerea la tendon....trebuie neaparat sa identificam cauza durerii dvs (calcai sau tendon) si apoi sa aplicam tratamentul corespunzator. Va asteptam la clinica Gral Diagnostic pt o consultatie.

    6
    3

  • fane pe 25 Feb 2011, 16:49
    durere la tendon

    Pe mine ma doare la calcai insa durerea mi se lasa catre tendon....in sansul ca ma doare ingrozitor dupa ce fac miscare tendonul si am nevoie de masaj. Acest tratament se poate aplica si spre tendon. Merci!

    4
    1

  • Gral Medical pe 23 Feb 2011, 11:22
    R:irina erimia

    R:irina erimia Va asteptam cu drag la un consult pentru identificarea solutiilor medicale pentru dvs, insa dorim sa va anuntam ca acest tratamentul CalcaneoFort este dedicat numai ciocurilor la calcaie.

    7
    1

  • dania pe 22 Feb 2011, 22:09
    halal medic

    Halal medic care ataca medicii care aplica altceva decat nimicul oferit de dr Marin....mai bine v-ati duce la Gral sa invatati ce fac ei...dar daca sunteti la concurenta si sunteti platit pt asta atunci este clar ca "buna ziua" ca ati devenit o clona

    5
    3

  • irina erimia pe 27 Ian 2011, 08:57
    pinteni calcanieni si nu numai

    mama mea are 64 de ani si are aceste ciocuri pe coloana art umarului,maini.planta .ma puteti ajuta ? mentionez ca in urma cu 6 ani a avut o fractura de tibie cu tija care s-a sudat fr greu si a suferit nenumarate interventii chirurgicale.Am nevoie de un sfat ca sa stiu ce cale sa urmez sa o ajut.MULTUMESC

    5
    0

  • natalia pe 1 Mar 2010, 14:28
    Noutati- tratament ciocuri la calcaie!

    In urma tratamentului s-a demonstrat ca interventia cu unde de soc are ca efect si ameliorarea durerii. Desi in realitate interventia consta in fisurarea, modelarea sau eliminarea pintenilor calcaneeni (ciocuri la calcaie), am avut pacienti in cadrul campaniei care au constatat si eliminarea durerii. Doctorul Dr.Herea a spus ca este normal deoarece undele de soc stau la baza refacerii fasciei plantare atunci cand se asociaza cu pintenii calcaneeni.

    4
    0

  • Mariana Paun pe 10 Feb 2010, 23:56
    dureri de calcai

    doresc sa vin cat mai repede la consultatie

    8
    2

  • natalia pe 10 Feb 2010, 21:50
    R:vasilescu Ionel

    In mod normal durerile de picior au cauze diverse (peste 30 de cauze exista in prezent). Infiltratiile sunt periculoase deoarece nu trateaza cauza ci efectul (durerii). Un consult este necesar pentru determinarea cauzei. Acest aparat medical este prevazut cu modul terapetic si pt astfel de dureri. In ceeea ce priveste ereditatea, se poate vorbi de o problema mecanica a structurii piciorului si la greutatea corporala care impreuna in timp pot afecta osul piciorului si de aici apar durerile. D-l Dr Herea va asteapta pt elucidarea problemelor de sanatate. Si nu uitati ca in perioada campaniei beneficiati si de 10% reducere pt alta investigatie in cazul in care nu va calificati pt ""pintenii calcaneeni".

    4
    0

  • vasilescu Ionel pe 10 Feb 2010, 19:39
    Durerii in partea interioara a calcaiului

    Va salut! Sunt interesat de sfatul d-voastra in ceea ce priveste durerea in interior a piciorului drept , la calcai(aproape de scobitura ) As dorii sa imi spuneti remedii , tratament si deasemenea daca este o boala ereditara (mama acuza aceleasi dureri) a facut infiltratii cu diprofos dar dupa o animita perioada durerile apar iar. Va multumesc!

    11
    2

  • natalia pe 9 Feb 2010, 10:14
    R:ALBINETU

    Puteti face programare ori pe www.gralmedical.ro sau la nr de tel: 021 323 00 00 (02). D-l Dr.Herea va va face un diagnostic la un consult preliminar pt identificarea cauzelor problemei dvs si calificarea pentru interventia de eliminare a ciocurilor. Numai bine!

    22
    3

  • ALBINETU pe 8 Feb 2010, 20:18
    DORESC UN TRATAMENT CU PROGRAMARE

    MA INTERESEAZA IN MOD DEOSEBIT,AM PROBLEME DE ACEST GEN,AM PINTENI CALCANEII CRESCUTI PE TENDON, NU MAI STIU CE TRATAMENT SA FAC,AS DORI SA MA PROGRAMEZ LA DV. VA MULTUMESC.

    7
    6
Comentariul tau a fost inregistrat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod