Bataturile din talpi sau metatarsalgiile

Tratament De cele mai multe ori se impun masuri pentru reducerea durerii, prin:

  • aplicarea compreselor cu gheata pe zonele afectate, de mai multe ori pe zi;
  • odihna - pentru a proteja piciorul este nevoie sa se evite pentru o perioada exercitiile fizice care solicita intens zona afectata. Se poate opta, in schimb pentru inot sau ciclism, activitati mai putin solicitante;
  • schimbarea incaltamintei - trebuie sa se opteze pentru incaltaminte comoda. De asemenea, persoanele care practica sport, trebuie sa foloseasca incaltaminte adecvata activitatii fizice desfasurate.

"Trebuie evitata eliminarea prin cauterizare, 'laser' sau chimica a kiperkeratozelor ('bataturilor')", recomanda dr.
Marius Uscatu. "Consecintele cauterizarii acestora pot fi dramatice, mergand pana la infectii osoase", avertizeaza specialistul.

De asemenea, in cazul in care cauza este o anumita afectiune (diabet, poliartrita reumatoida etc.) se recomanda tratarea acesteia.          
       
In ceea ce priveste tratamentul chirurgical, "acesta se va aplica numai dupa esecul tratamentului conservator bine condus", ne spune specialistul.
"Deseori chirurgul este obligat sa recurga la 'chirurgie globala', tratand atat hallux valgus-ul (monturile), cat si grifele digitale si metatarsalgiile, ca unica solutie in obtinerea unui picior nedureros si util la mers", adauga acesta.

Vindecarea se obtine in 4-8 saptamani de la interventie. In urma acestei proceduri, durerile trec imediat, iar bataturile dispar si ele in 2-3 luni. De asemenea, se poate relua mersul normal, dar si activitatile sportive.               
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iuliana pe 22 Iul 2009, 11:10
    seva de smochin

    Cresc in curte un smochin. cu seva lui - curge un lichid alb cand rupi fructul sau frunza - mi-am rezolvat genul asta de bataturi. se aplica in fiecare seara dupa baie, cu pielea bine inmuiata. La mine era de la bocanci - fusesem pe munte 2 sapt. - si am rezolvat in mai putin de 10 zile. incercati. nu e empiric, e pur si simplu NATURA!!!

    0
    0

  • Iulia Frigura pe 18 Iul 2009, 12:07
    informatie

    Doresc sa aflu cum pot sa localizez clinica unde lucreaza dr.Marius USCATU;sufar de problema descrisa. Cu multumiri

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod