Bataturile din talpi sau metatarsalgiile

Informatii generale "Metatarsalgia este banala 'batatura' din talpa antepiciorului - hiperkeratoza - care face mersul dificil" ne spune dr. Marius Uscatu, medic ortoped supraspecializat in chirurgia gleznei si a piciorului. "Desi banala, aceasta batatura este totusi foarte dureroasa si suparatoare, motiv important de consultatie in chirurgia piciorului", adauga specialistul.
    
Oricine poate dezvolta metatarsalgii, dar afectiunea este mai frecvent intalnita la unii sportivi de performanta care fac exercitii fizice care implica alergari sau sarituri, precum altetii. Si alti sportivi pot dezvolta afectiuni ale talpii antepiciorului, printre care si metatarsalgiile: fotbalistii, jucatorii de tenis sau de baseball.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iuliana pe 22 Iul 2009, 11:10
    seva de smochin

    Cresc in curte un smochin. cu seva lui - curge un lichid alb cand rupi fructul sau frunza - mi-am rezolvat genul asta de bataturi. se aplica in fiecare seara dupa baie, cu pielea bine inmuiata. La mine era de la bocanci - fusesem pe munte 2 sapt. - si am rezolvat in mai putin de 10 zile. incercati. nu e empiric, e pur si simplu NATURA!!!

    0
    0

  • Iulia Frigura pe 18 Iul 2009, 12:07
    informatie

    Doresc sa aflu cum pot sa localizez clinica unde lucreaza dr.Marius USCATU;sufar de problema descrisa. Cu multumiri

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod