Un bol cu salata

Legătura dintre cancerul de piele şi dieta vegetariană

Dermatologii susţin că stilul de viață este esențial pentru ca tratamentul în cancerul de piele să dea rezultate. Are vreun efect dieta vegetariană sau vegană?

Un studiu realizat la noi în ţară a scos la iveală date îngrijorătoare privind preocuparea românilor pentru problemele de sănătate ce afectează pielea.

Doar un sfert dintre persoanele participante la studiu au auzit de existenţa carcinomului cutanat, însă numai 3,6% știu ce este și îl consideră vindecabil. Cercetarea a fost realizată de Fundația Dr. Leventer pentru Sănătatea pielii pe un eşantion de 1200 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, evidenţiind faptul că românii nu sunt foarte preocupaţi de problemele de sănătate care afectează pielea.

 

Stilul de viață, esențial pentru ca tratamentul cancerului să dea rezultate


Când vine vorba despre metodele de prevenţie a cancerului de piele, cel mai important lucru este protecţia împotriva razelor ultraviolete. Dietele restrictive, vegane şi vegetariene nu te protejează de cancerul de piele, după cum avertizează medicul dermatolog Mihaela Leventer care recomandă în schimb în regim alimentar echilibrat care este esenţial pentru organism.



“Stilul de viață sănătos, fără excese de expunere la lumină este foarte important în prevenție, iar după declanșarea bolii, în evoluția fără risc. Un factor declanșant pentru carcinomul de buză este fumatul, sistarea lui fiind benefică. Legat de alimentație, nu ajută stilul vegan, vegetarian sau dietele restrictive. Din contră, recomand o alimentație care să conțină toate principiile alimentare din care organismul să extragă necesarul de nutrienți necesari menținerii mecanismelor proprii de apărare”, spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod