La doar 3 anisori, Alexandru se lupta cu cancerul

Alexandru Damian Brisc a implinit 3 ani pe 14 martie 2009. Pe 27 mai 2009 a aflat ca are cancer: neuroblastom stadiul III. Viata lui sta in mainile medicilor de la Institutul Gustave Roussy din Villejuif, Franta, unul dintre cele mai vechi si recunoscute institute oncologice din Europa.
Un diagnostic pus gresit, medicii crezand in prima faza ca are nefroblastom de 10 cm, o luna de citostatice la Spitalul de Oncologie din Cluj Napoca si o interventie chirurgicala in urma careia s-a constatat ca tumora este mai mare (12 cm) si este inoperabila ... sunt numai cateva dintre incercarile la care a fost supus acest micut ingeras.

Imediat dupa aceea, diagnosticul lui a fost schimbat in neuroblastom (care inglobeaza in masa sa aorta, vasele mezenterice, trunchil celiac, vena renala stanga, vena cava inferioara, fapt ce face inoperabila tumoarea) si a inceput un alt tratament chimioterapic mult mai sever. Insa, analizele efectuate la inceputul lunii iulie 2009 aratau ca tumora nu raspunde la tratament, dimensiunile ei fiind aceleasi.


165.000 de euro pentru tratament


La sfatul medicului, parintii au inteles ca sanse prea mari nu exista in Romania si ca singura salvare ar fi la Institutul Gustave Roussy din Villejuif, Franta, unul dintre cele mai vechi si recunoscute institute oncologice din Europa.
Dar pentru ca viata lui Alexandru sa fie salvata, ei au nevoie de 165.000 de euro. Insa fiind o boala imprevizibila, la fel si tratamentul poate sa fie schimbat si sa genereze costuri mai ridicate.

Alexandru stie ca are in burtica o comoara si ca ea trebuie scoasa ca sa nu-l mai supere. "Numele meu este Brisc Alexandru Damian, am varsta de 3 ani si 4 luni, locuiesc in Cluj Napoca si pana acum 2 luni eram un copil normal perfect sanatos, care alerga alaturi de alti copii in parc si care alaturi de tatal meu Claudiu si mama mea Ioana eram o familie fericita in asteptarea fratiorului meu care intre timp a venit pe lume si pe care il cheama David Robert si pe care il iubesc mult. Acum 2 luni a inceput calvarul pentru mine, in momentul in care mi s-a spus ca trebuie sa ma internez in spital pentru ca am o "comoara" la burtica ce trebuie scoasa afara. Nu prea stiam multe, dar in acest timp am suferit foarte mult".


Cum il putem ajuta pe Alexandru?

In perioada 10 august – 10 septembrie 2009, pentru Alex va fi alocat numarul de SMS 858 – 2 euro. Fiecare dintre noi poate sa trimita un SMS gol la numarul 858 in retelele Vodafone, Orange si Cosmote.
Costul SMS-ului este de 2 euro, bani care vor fi donati pentru Alexandru.

In reteaua Romtelecom, numerele Teledon sunt:
0900 900 162 pentru 2 euro/apel
0900 900 165 pentru 5 euro/apel
0900 900 160 pentru 10 euro/apel

IN BANCA TRANSILVANIA SUCURSALA CLUJ NAPOCA
RON : RO36 BTRL 0670 1201 T187 87XX
EUR : RO11 BTRL 0670 4201 T187 87XX
USD : RO60 BTRL 0670 2201 T187 87XX
TITULAR CONT: BRISC ALEXANDRU DAMIAN
COD SWIFT : BTRLRO 22

ING BANK N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti
RON : RO31 INGB 0000 9999 0019 3771
EUR : RO85 INGB 0000 9999 0155 2157
USD : RO46 INGB 0000 9999 0155 2471
Codul SWIFT : INGBROBU
POSESOR CONT TATA : BRISC CLAUDIU MARIUS

De asemenea, pe site-ul lui Alexandru este si un cont PayPal si detalii despre modul in care decurge tratamentul lui.


Din 14 august, Alexandru este in Franta

"Alexandru acum este in Franta, unde de luni (17 august) a inceput un set complet de analize (montare cateter, punctie osoasa, scanare MIBG, tomografie computerizata(CT), scanare abdominopelviene, ecografii renale, bilant neuro-pediatric, catecolamine urinare etc) care dureaza aproximativ 1 saptamana.
In a doua saptamana, rezultatele se discuta intr-un consiliu medical format din mai multi specialisti, care vor decide un nou protocol de tratament sau tratamentul inceput in Romania"
, ne povestesc parintii pe site-ul lui Alexandru pe care il puteti accesa la aceasta adresa http://www.alexdamian.com/

Vestea buna pe care ne-o aduc la cunostinta este ca dimensiunea tumorii a scazut foarte mult, ajungand la 4,2cm/3,8cm (aproximativ cu 70% din marimea primului CT facut in Romania). Orice informatie despre starea de sanatate a lui Alexandru, despre rezultatele obtinute pana in prezent si despre cheltuielile necesare le gasiti pe site-ul lui Alexandru.

UPDATE 20 AUGUST 2009: "Astazi Alex a terminat seria de perfuzii cu citostatice din blocul III (Carbo). Pana in 7 septembrie cand va incepe blocul nr IV si ultimul de dinaintea interventiei chirurgicale se va face o monitorizare permanenta sub supraveghere medicala ca sa nu apara reactii adverse grave si se vor face analize de 2 ori pe saptamana.
In aceste zile starea lui a fost buna cu unele stari normale tratamentului citostatic (greata,voma...), dar de intensitate si durata scurta. Ne rugam la Dumnezeu sa mearga toate asa cum au mers pana acum"
, scrie mama lui Alexandru pe site-ul lui.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Studenta pe 29 Apr 2014, 19:12
    Mediatizare

    Sper sa incercati remediile naturale alese de pe situl dat. De asemenea sper ca Alexandru Damian sa fie vindecat si sper de asemenea sa fie in continuare mediatizat chiar mai mult, si la tv..

    0
    0

  • andreea pe 9 Sep 2009, 16:35

    este greu de inteles ca un copilas asa de mic sa poata sa suporte un tratament asa de mare haideti cu toti la-l ajutam sa devina un copilas care sa se bucure de copilarie asa cum ne-am bucurat si noi am o mare stima pentru acesti parinti care desi sunt tineri au facut tot ce le-a stat in putinta pentru as-i salva baietelul am inteles ca mai au unul micut este foarte greu pentru acesti parinti in aceasta perioada domnul sa va ajute sa fie toate ok

    0
    0

  • Paula pe 21 Aug 2009, 15:50
    Facem tot posibilul Alexandru

    E doar un copilas de 3 anisori si are tot dreptul la viata. Iar daca ne sta in putere sa il ajutam chiar trebuie sa o facem. Toti de la bloc suntem alaturi de tine Alexandru si facem tot posibilul sa te ajutam. Dumnezeu e sus si te vede !! Sper ca acest caz sa fie cat mai mediatizat si la final sa avem implinirea ca am ajutat la salvarea unui ingeras de 3 ani.

    1
    0

  • mircea pe 21 Aug 2009, 12:31
    Doamne ajuta

    Se pare ca exista si alte posibilitati de a lupta contra acestei boli. www.medicalstudent.ro/neurologie-si-psihiatrie/s-a-gasit-un-posibil-tratament-pt-neuroblastom.html http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-03/aafc-rup031507.php

    1
    0

  • ray coco pe 20 Aug 2009, 23:23
    Suntem alaturi de el

    Toti membrii asociatiei "Little People" si mai ales voluntarii de la sectia de oncologie din Pediatrie 2 din Cluj care il cunoajtem personal suntem alaturi de el si cel putin eu promit ca voi face tot ce pot pt el... Vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au ocupat de articolul acesta...si mai ales Paulei, care sper ca va fi si ea voluntar alaturi de noi cat de curand, care mi-a dat detalii in legatura cu el si ne-a indicat site-ul pe care este prezentata starea, povestea si ... mai ales...modul prin care putem ajuta... Mersi mult tuturor, Coco

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod