Dr. Oz: 4 măsuri care te ajută să previi cancerul de colon

Slăbeşte şi vei diminua riscul de boală! Nu exagera cu carnea roşie, mezelurile şi nu consuma zilnic bere!
Cancerul de colon se numără printre principalele trei cauze de deces în rândul femeilor şi bărbaţilor din lumea occidentală. Prin urmare, este esenţial să descoperi câteva măsuri care pot împiedica dezvoltarea acestei boli. Potrivit celebrului Dr. Oz cele mai importante măsuri pe care trebuie să le iei sunt:

1. Dacă ai constatat o neregulă ia în considerare o colonoscopie

În majoritatea cazurilor, celulele anormale care se dezvoltă în colon au nevoie de 10-15 ani pentru a deveni cancerigene. Astfel că prin intermediul unei colonoscopii se pot identifica polipii şi diverse formaţiuni care se dezvoltă în colon şi care pot să fie îndepărtate.


Persoanele care au în familie cazuri de cancer la colon ar trebui să recurgă la ajutorul unui specialist pentru teste de rutină şi la recomandarea lui să facă şi colonoscopie. De regulă, colonoscopia este recomandată după vârsta de 50 de ani pentru a fi efectuată cu regularitate inclusiv de către persoanele care nu au cazuri de cancer de colon în familie.


2. Slăbeşte! Nu exagera cu berea şi carnea!

Numeroase studii au scos la iveală legătura clară dintre obezitate şi un risc ridicat de a dezvolta cancer colorectal, avertizează Dr. Oz. De asemenea, ale cercetări au demonstrat că un consum ridicat de alcool, carne şi mezeluri creşte riscul de a face cancer la colon.
Specialistul recomandă activitatea fizică, un consum ridicat de apă în loc de bere şi înlocuirea cărnii roşii cu cea de peşte şi pui.


3. Consumă alimente bogate în fibre!

Cercetările arată că o dietă bogată în fibre ne protejează de cancerul la colon. O alimentaţie care se bazează pe un consum ridicat de legume, fructe, nuci/seminţe şi cereale integrale este cea mai bună soluţie pentru a preveni apariţia cancerului la colon.


4. Renunţă la fumat!

Fumat creşte riscul de cancer la colon, susţine specialistul care recomandă renunţarea la tigări. Acest lucru va fi benefic pentru sănătatea întregului organism.Simptome care anunţă o problemă la colon


Sunt puţine cazurile în care cancerul colorectal are la bază moştenirea genetică, susţin specialiştilor de la Anadolu Medical Center din Istanbul. Majoritatea persoanelor afectate dezvoltă cancerul colorectal din cauza altor factori de risc, însă nici aceştia nu sunt stabiliţi în totalitate. Cu toate acestea, există anumite simptome pe care nu este bine să le ignori şi să recurgi la un consult medical. Iată care sunt cele mai frecvente simptome care anunţă o problemă la nivelul intestinului gros:

1. Scăderea în greutate
2.
Durerile abdominale
3. Anemia
4. Scaune amestecate cu sânge
5. Scaune de culoare neagră
6. Greţuri
7. Constipaţie alternată cu diaree.


Dacă ai constatat aceste simptome este important să te programezi la un consult pentru a face mai multe investigaţii la recomandarea unui specialist.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucky2007 pe 8 Mar 2014, 17:49
    cancer colon

    culmea e cand il faci fara a avea simptome alarmante inainte!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod