De la un punct negru pe frunte a ajuns la cancer. Avertismentul unei femei care a trecut prin iad

După ce a avut cancer de piele, o femeie împărtășește pe internet povestea ei în speranța că femeile se vor proteja de soare și nu vor considera că bronzul este ceva sănătos.
Bethany Gambardella-Greenway a constatat prima dată apariția unui punct negru pe frunte în anul 2015 când era însărcinată cu al doilea copil. Femeia nu i-a acordat o mare atenție la acel moment, deoarece a considerat că are legătură cu tulburările hormonale care apar în cazul femeilor însărcinate.

De asemenea, când a ajuns la medicul dermatolog pentru un control, acesta a asigurat-o că este vorba despre o pată de la ficat. Însă, 18 luni mai târziu pentru ea a început cel mai mare coșmar al vieții sale. 
 
 

Punctul negru s-a transformat într-o aluniță foarte dureroasă, iar în urma biopsiei a aflat ca este vorba despre melanom, o formă agresivă de cancer de piele. Doctorii au îndepărtat de urgență alunița, însă după analize amănunțite, Bethany a aflat că celuele canceroase au apucat să se răspândească în corp, astfel că la finalul anului 2016 a început imunoterapia.
 
 
 

“Radioterapia a fost pentru mine un adevărat iad. Pur și simplu mi-a făcut răni în gură, aveam dificultăți la înghițire, pielea mea era de-a dreptul solzoasă, nu mai simțeam deloc gustul mâncării, vocea mea devenise răgușită, iar în a treia săptămână a început să cadă părul în zona tratată. În momentul în care am încheiat tratamentul aveam deja cu 40 de kilograme mai puțin, deoarece mâncatul devenise un adevărat chin pentru mine. Acum sunt aproape complet vindecată de efectele devastatoare ale tratamentului cu radiații, însă mi-a afectat definitiv modul în care funcționează glandele salivare și linia părului”, explică Bethany Gambardella-Greenway, citată de boredpanda.com
 
 

Femeia mai spune că nu a fost foarte surprinsă de diagnostic, deoarece și mama ei a trecut prin același chin pe când avea vârsta ei. 

Bethany spune că acum misiunea ei este să răspândească o informație prețioasă pe care multe femei o ignoră în goana lor după un bronz perfect. 

“Vă rog din suflet nu mai stați la soare în neștire și nu mai apelați la solar ca să aveți pielea bronzată. O piele bronzată nu este una sănătoasă, ci una agresată de radiațiile solare”, avertizează femeia în speranța că mesajul ei va fi ascultat de multe femei astfel încât să nu fie nevoite să treacă prin calvarul trăit de ea pe propria piele.
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod