Cum a evitat Angelina Jolie moartea. Legătura dintre cancerul la sân şi moştenirea genetică

Celebra actriţă şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru a evita această boală de care a suferit şi mama ei. A apelat la chirurgie.

Angelina Jolie a scăpat ca prin urechile acului de o afecţiune ereditară care ar fi putut să-i cauzeze o moarte prematură: cancerul la sân.


Află care este legătura dintre cancerul la sân şi moştenirea genetică şi ce poţi face pentru a te feri de această afecţiune îngrozitoare, urmând sfaturile Angelinei Jolie.

Ce conexiuni există între cancerul mamar si structura ADN

10ani a luptat mama ei cu cancerul
Se pare că unele femei au o genă care poate cauza cancer mamar. Aceasta se numeşte BRCA1 şi se transmite pe cale ereditară, pe cale feminină.
Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a avut această genă şi i-a transmis-o şi fiicei sale. Frumoasa actriţă şi producătoare care a fost căsătorită cu Jon Voight a decedat la vârsta de 56 de ani din cauza cancerului la sân, după ce a luptat timp de 10 ani cu această cumplită boală.

Angelina Jolie se pregătește pentru operația de histerectomie

Gena BRCA1 nu provoacă doar cancer mamar, ci este şi cauza apariţiei cancerului ovarian, conform surselor medicale care au studiat această problemă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod