Cancerul ovarian: 7 semne care-l anunţă. Descoperă-l şi fugi la doctor!

Balonarea persistentă poate să fie un semnal care anunţă cancerul ovarian, dar nu trebuie să te panichezi, ci doar să recurgi la un control medical anual. Vezi ce alte simptome ar trebui să te îngrijoreze!

Balonarea persistentă poate să fie un semnal care anunţă cancerul ovarian, dar nu trebuie să te panichezi, ci doar să recurgi la un control medical anual. Vezi ce alte simptome ar trebui să te îngrijoreze!

 

Cancerul ovarian este denumit şi ucigaşul silenţios, deoarece poate să afecteze femei de toate vârstele şi să nu manifeste simptome supărătoare de timpuriu. Medicii avertizează că riscul de apariţie creşte odată cu vârsta, 4 din 5 cazuri fiind diagnosticate la femeile care au peste 50 de ani. Boala este diagnostică de regulă în stadii avansate, de aceea rata de supravieţuire este foarte scazută, de doar 30%.

Cauza care duce la apariţia cancerului ovarian rămâne necunoscută. Există totuşi o serie de factori care cresc riscul de a dezvolta boala, precum: vârsta, factorii genetici, hormonali, obezitatea, infertilitatea, endometrioza şi terapiile de substituţie hormonală.


7 simptome asociate cancerului ovarian

1. Distensie abdominală;
2. Urinări frecvente;
3. Dureri abdominale;
4. Sângerări post-menopauzale;
5. Pierderea poftei de mâncare;
6. Sângerări anale;
7. Balonare persistentă.



Alimentaţia joacă un rol important

Dacă factorii genetici nu îi putem modifica, cercetătorii au demonstrat că atunci când vine vorba despre cancerul ovarian contează ceea ce mâncăm. Numeroasele studii realizate de-a lungul timpului scot la iveală faptul că trebuie să evităm un consum ridicat de carne roşie şi grăsimi saturate (care se găsesc în toate produsele de origine animală: carne, ouă, lactate) şi să ne bazăm pe carnea de peşte, fructe şi legume proaspete, ceai verde.

Iată care sunt cele mai puternice alimente care ne apără de cancerul ovarian, potrivit recomandărilor oferite de celebrul medic Mehmet Oz care moderează emisiunea de mare succes The Dr. Oz Show şi unul dintre invitaţii unei ediţii, Dr. William W. Li, Preşedintele Fundaţiei Britanice de Angiogeneză: 

Peşte gras - Datorită conţinutul ridicat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte reduce riscul de cancer ovarian cu 30%, potrivit unor studii realizate recent.

Struguri - Resveratrolul pe care-l găsim în struguri, extract de struguri şi vin roşu inhibă angiogeneza (procesul de formare a noilor vase de sânge care aprovizionează tumorile canceroase) cu 60%, explică dr. William W. Li, Preşedintele Fundaţiei Britanice de Angiogeneză.

Roşii - Un studiu realizat pe un eşantion de 13.000 de femei arată că o jumătate de cană cu roşii consumate de 5-6 ori pe săptămână reduce cu 60% riscul de a dezvolta cancer ovarian.

Ceapa - În special ceapa roşie este recunoscută pentru faptul că reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer.

Andive, spanac, broccoli - Toate conţin o substanţă numită kemferol care reduce cu 75% riscul de cancer ovarian. 

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Flory pe 31 Aug 2012, 14:13
    citeste cu atentie,apoi comenteaza!

    "Balonarea persistentă poate să fie un semnal care anunţă cancerul ovarian,(.....)"......acel "poate" Ursuletule era o parte din clasament,nu neaparat primul simptom......balonarea apare si ca un simptom normal pre-menstrual.....nu mai citi printre randuri inainte sa te apuci sa comentezi!

    3
    0

  • o fata pe 30 Aug 2012, 17:53
    capsule

    eu am excest testosteron si nu imi vine ciclul regulat, cateodata chiar foarte rar, la cateva luni.Am luat diverse..diane etc dar nu mai iau, am luat vreo 6 luni doar si m-am simtit rau de la ele.Am luat apoi capsule cu ulei de primula si a inceput sa imi vina ciclul(asta dupa 22 de ani, acum am 23...le-am intrerupt si s-a intrerupt si menstruatia...acum am inceput sa le iau iar...si astept sa vad ce se intampla.sunt niste chestii naturiste cica foarte bune...cand sunt la ciclu si ca nd mi se apropie, mereu simt nevoia sa urinez mai des....dar dupa ce trece perioada sensibila, imi trece si senzatia, nu am fost la ginecolog, am fost la medic internist, mi-a facut ecografie si a spus ca uterul, ovarele arata foarte bine...mai trebuie sa merg la ginecolog? nu e acelas tip de ecografie pana la urma...si mama a fost asa, dar ea s-a reglat dupa ce a facut primul copil la 22 de ani...eu insa nu am de gand sa am copii de pe-acum :) un sfat...ceva? ah...am problema asta de cand am avut prima menstruatie la 14 ani

    0
    1

  • Ursuletul cu Ovare pe 30 Aug 2012, 16:40
    O minciuna

    "Balonarea persistentă" apare in chiar primul paragraf al articolului dar in clasament apare abia pe pozitia a 7-a ... de ce?!?!?!?! Pentru majoritatea cititorilor, aceasta diferenta de abordare (din partea organului de presa) genereaza indoiala sau chiar panica! Bravo, eva.ro! Cat a-ti incasat pentru magaria asta ieftina???

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod