Cancerul: o boala care uneori se vindeca miraculos

De regula, tumorile canceroase se dezvolta si starea bolnavului se inrautateste.

Medicii credeau ca un tanar are o tumora la un testicul, dar cand l-au operat au constatat ca in locul respectiv este doar o cicatrice mare. Tumora respectiva disparuse. Sau era vorba de o tumora de mici dimensiuni si o cicatrice mare, pentru ca mai mult de 95% din aceasta disparuse.
De regula, tumorile canceroase se dezvolta si starea bolnavului se inrautateste. S-ar zice ca acesta este "traseul" obisnuit. Pentru unii insa se produc miracole, boala dispare total, iar specialistii nu gasesc nicio explicatie pentru lucrul acesta.

Potrivit unui raport publicat in Journal of the American Medical Association si care cuprinde date despre pacientii cu cancer mamar si testicular adunate de-a lungul a doua decenii, sunt situatii in care tumorile s-au micsorat sau chiar au disparut in totalitate.

"Potrivit teoriilor anterioare, cancerul este un proces linear.

O celula a suferit o mutatie si putin cate putin, dobandeste si mai multe mutatii. Acestea nu ar trebui sa  se reduca in mod spontan", a declarat pentru New York Times dr. Barnett Kramer de la National Institutes of Health. Pana nu demult se credea ca boala merge intr-o singura directie, adica se inrautateste. Acum insa, este clar ca afectiunea nu evolueaza doar din cauza mutatiilor, este nevoie de cooperarea mai multor celule si chiar a intreg organismului, a persoanei in totalitate, a mai spus specialistul. Sistemul imunitar al acesteia sau nivelul de hormoni poate face sa creasca tumora, sau dimpotriva, sa dispara.


Cancerul - un proces dinamic

Potrivit dr.
Barnett Kramer, cancerul este un proces dinamic. Totusi, multi doctori si cercetatori nu sunt de acord cu lucrul acesta. Altii insa, au devenit mai deschisi si cred ca indiferent de pozitia lor, sunt si cazuri in care cancerul poate pur si simplu sa dispara. "Nu stiu de ce sunt sigur de asta, dar cred ca se poate intampla. Dovezile existente sugereaza ca exista motive pentru care trebuie sa credem", a declarat si dr. Robert M. Kaplan, presedintele departamentului de Servicii de Sanatate, la Scoala de Sanatate Publica, de la Universitatea din California, Los Angeles.


Disparitii bizare ale tumorilor

Cele mai intalnite cazuri de tumori care au disparut sunt cele de prostata.
"Nu se intampla in fiecare zi asa ceva, dar se intampla", spune dr. Jonathan Epstein.

Intr-o alta situatie, un barbat avea o tumora mare aproape de rinichi. Doctorii si-au dat seama ca aceasta pornise de altundeva si au incercat sa afle de unde s-a declansat. Au descoperit ca exista o cicatrice in testiculul barbatului, singura urma a cancerului pentru ca nu mai exista o alta tumora. Cele mai multe tumori testiculare nu dispar. Dar exista tot mai multe dovezi ca boala poate sa se opreasca din evolutie sau sa se vindece complet. Chiar daca se pot intampla si miracole, pacientii nu trebuie sa ignore tratamentul si recomandarile medicilor. "Din punct de vedere biologic, este un fenomen foarte rar.
De regula, cancerul in stadii avansate nu intra in remisie"
, este de parere dr. Martin Gleave, profesor urolog la University of British Columbia.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ramona pe 22 Iun 2010, 13:59
    un copil are nevoie de ajutorul nostru

    http://www.acasatv.ro/emisiuni/daniela-are-nevoie-de-ajutor-ca-sa-invinga-cancerul-la-numai-16-ani-video.html

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod