Cancerul de piele: Un nou tratament revoluţionar

Cancerul de piele se vindecă în proporţie de 99% cu ajutorul unei terapii revoluţionare, numită tehnica Mohs. Află de la medicul Mihaela Leventer în ce constă intervenţia!

Cancerul de piele se vindecă în proporţie de 99% cu ajutorul unei terapii revoluţionare, numită tehnica Mohs. Află de la medicul Mihaela Leventer în ce constă intervenţia!

 

Cancerul de piele este cea mai frecventă neoplazie în ultimii 20 de ani în lume, iar carcinomul bazocelular afectează mai ales persoanele adulte care s-au expus mult la soare. Trebuie ţinut cont de faptul că acest tip de cancer afectează, de obicei, zone care sunt expuse la soare în mod frecvent: faţa, gâtul, spatele, pieptul şi umerii.

 

 

Tehnica Mohs nu afectează ţesutul sănătos


Acest tip de terapie elimină sub control microscopic celulele afectate, iar intervenţia se face sub anestezie locală într-o zi de operaţie, ne spune dr. Mihaela Leventer, directorul primului centru de chirurgie Mohs din România, mentor în programul internaţional de chirurgie dermatologică al ASDS.

Dacă este depistat în fază incipientă, rata de vindecare a cancerului de piele este de 99% datorită tehnicii avansate Mohs care poate eradica tumora conservând cu precizie ţesutul sănătos, totul sub anestezie locală şi în aceeaşi zi de operaţie.

Tehnica Mohs constă în îndepărtarea, rând pe rând, a straturilor cutanate afectate de cancer, până când nu rămâne decât ţesutul sănătos. Această tehnică se diferenţiază de celelalte metode de vindecare ale cancerului cutanat prin observarea ţesutului cu ajutorul microscopului, fapt care permite supravegherea cu atenţie a gradului de eradicare a ţesutului afectat.

“Cel mai mult beneficiază de această tehnică pacienţii cu carcinoame cutanate bazocelulare sau spinocelulare localizate pe faţă (nas, pleoape, buze, urechi, etc).
În aceste zone este foarte importantă păstrarea ţesutului sănătos şi îndepărtarea doar a celui bolnav”,
declară doctor Mihaela Leventer, medic dermatolog şi directorul clinicii DermaStyle unde se realizează acest tip de intervenţie.

 

 

Cum prevenim cancerul de piele: cele mai eficiente metode


Potrivit medicul dermatolog Mihaela Leventer, principalele reguli de care trebuie să ţinem cont ca să prevenim cancerul de piele sunt:

  • reducerea timpului de expunere la soare;
  • aplicarea cremelor de protecţie la fiecare două ore, nu numai la plajă, ci pe toată perioada expunerii pielii la razele solare evitarea solarului;
  • controlul periodic al pielii. 

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Oncozul pe 20 Dec 2011, 14:05
    Oncozul

    Oncozul! O metoda simpla, naturala si eficienta de a lupta impotriva cancerului. Oncozul este un preparat care are la baza extract din venin de scorpion. Tratamentul cu Oncozul aduce importante beneficii pacientilor care sufera de diferite forme de cancer datorita efectului sau antitumoral, antiinflamator, analgezic si imunomodulator. Rezultatele tratamentului cu Oncozul se observa din primele 10 zile de la inceperea tratamentului la peste 90% din pacienti. Cresterea poftei de mancare, imbunatatirea somnului si diminuarea durerilor sunt printre primele rezultatele pe care pacientul bolnav de cancer le observa in primele saptamani de tratament. Datorita efectului puternic antitumoral, Oncozul reduce cu peste 30% dimensiunea tumorilor in peste 80% din cazuri in primele 5 luni de tratament. Utilizarea tratamentului in paralel cu chimioterapia si/sau radioterapia diminueaza considerabil reactiile adverse ale acestora. Informatii referitoare la terapia cu Oncozul sunt disponibile la adresa: http://oncozul.com/ Oncozul este cea mai eficienta terapie alternativa in tratarea cancerului.

    2
    0

  • ANCA pe 17 Oct 2011, 12:24
    MELANOM MALIGN

    Va rog sa-mi spuneti daca pentru melanom malign a aparut vreo forma noua de tratament, cu reusita de vindecare. Va multumesc!

    6
    3

  • mo pe 14 Oct 2011, 16:25
    un antrenor de inot poate deveni victima acestui tip de cancer ?

    eu, la 75 de ani, cred ca am adunat cam toate conditiile de a avea acest efect al soarelui binefacator.. dar iata si neplacut de daunator ce ma sfatuiti sa fac? Unde va gasesc sa ma consultati, tratati etc. astept raspusul pe email /scanave[a]yahoo.com/ va multumesc MO

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod