7 simptome care indica prezenta cancerului ovarian

Cancerul ovarian nu este un ucigas atat de silentios cum se credea pana in prezent. Un studiu efectuat in Marea Britanie arata ca exista sapte semne care i-ar putea da unei femei de gandit si care ar trebui sa o trimita urgent la doctor. Afla care sunt acestea!
"Cancerul ovarian nu este silentions, este zgomotos", a declarat dr. William Hamilton, coordonatorul studiului. "Problema este ca noi nu stim sa descifram zgomotul. Cancerul ovarian reprezinta 4% dintre toate tipurile de cancer la femei, dar are cel mai rau prognostic", a mai spus expertul pentru Webmd.com.


Cancer ovarian simptome: Studiul si rezultale sale

Cercetarea cuprins 212 de femei cu varste de 40 si peste 40 de ani care fusesera diagnosticate cu cancer ovarian. Acestea au fost comparate cu 1.060 de femei sanatoase. Medicii au analizat dosarele medicale ale pacientelor cu un an inainte sa se imbolnaveasca si au facut acelasi lucru si cu femeile sanatoase. Ei au fost atenti la simptomele pe care le-au avut participantele la studiu si in ce perioade.

Astfel, in urma cercetarii, au fost gasite sapte simptome asociate cancerului ovarian:

  • distensie abdominala;
  • urinari frecvente;
  • dureri abdominale;
  • sangerari post-menopauzale;
  • pierderea poftei de mancare;
  • sangerari anale;
  • balonare.

Cercetatorii au calculat ceea ce ei denumesc "valoarea predictiva pozitiva" pentru fiecare simptom, adica posibilitatea ca o femeie care prezinta un anumit simptom sa aiba cancer ovarian.
Simptomele au avut valori pozitive de predictie scazute - mai putin de 1% - cu exceptia distensiei abdominale, care a avut o valoare de 2,5%. "Aceasta valoare inseamna ca o femeie din 40 care prezinta acest simptom are cancer ovarian", a spus coordonatorul studiului.

Cercetand cu atentie, specialistii au descoperit ca trei dintre simptomele cancerului ovarian - dureri abdominale, distensie abdominala si urinari frecvente - fusesera raportate cu sase luni inainte de diagnostic si s-au asociat in mod semnificativ cu boala.


Cancer ovarian simptome: Ce este cancerul ovarian?

Cancerul ovarian reprezinta a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei, facand anual, la nivel mondial, aproximativ 125.000 de victime. Cea mai mare incidenta a bolii este in SUA si Europa de Nord, iar cea mai mica in Africa si Asia. Riscul de aparitie creste odata cu varsta, patru din cinci cazuri sunt diagnosticate la femeile care au peste 50 de ani. Boala este diagnostica de regula in stadii avansate, de aceea rata de supravietuire este foarte scazuta, de doar 30%.

Cauza care duce la aparitia cancerului ovarian ramane necunoscuta.
Exista totusi o serie de factori care cresc riscul de a dezvolta boala, precum: varsta, factori genetici, hormonali, obezitatea, infertilitatea, endometrioza, terapiile de substitutie hormonala etc.
    
In ceea ce priveste tratamentul, exista doua optiuni principale utilizate pentru cancerul ovarian: metoda chirurgicala si chimioterapia. Radioterapia este, de asemenea, utilizata ocazional pentru anumite cazuri sau atunci cand nu exista nici un raspuns la alte tratamente. Odata ce diagnosticul a fost pus, urmatorul pas este stabilirea tratamentului cel mai potrivit pentru pacienta.


Cancer ovarian simptome: Simptomele persista? Mergi la doctor!

"Femeile folosesc adesea termenul 'balonare' pentru 'distensia abdominala'. In realitate, expertii considera ca distensia este marirea progresiva a abdomenului, in timp ce balonarea este o crestere intermitenta urmata de o descrestere", spune dr. Hamilton. In prezent, distensia abdominala nu este trecuta pe lista simptomelor pentru cancerul ovarian si de aceea, ea nu a reprezentat un motiv care sa trimita femeile urgent la un control de specialitate.
Potrivit American Cancer Society, balonarea este unul dintre simptomele care persista la femeile care au cancer ovarian. Daca atunci cand merge la doctor, pacienta spune ca are aceasta problema, atunci specialistul o examineaza si cel mai probabil ii recomanda un test de sange sau o ecografie transvaginala - una dintre cele mai sigure metode care depisteaza cancerul ovarian.

Potrivit acestui nou studiu, cancerul ovarian nu este deloc "silentios", cum era perceput pana in prezent. "Cred ca acest lucru intareste ceea ce si alte studii au aratat si anume ca exista mai multe simptome ale cancerului ovarian si ca atat pacientele cat si medicii ar trebui sa stie de ele pentru a putea depista boala in stadii incipiente", a declarat dr. Andrew Li, ginecolog in cadrul Cedars Sinai Medical Center, Los Angeles.

Este foarte important sa nu ignori aceste simptome sau altele care iti dau de gandit si care persista si sa mergi la doctor pentru un control de rutina.
Poate fi o alarma falsa, dar este mult mai bine sa previi si nu sa tratezi boala, recomanda specialistii. In cazul in care cancerul este depistat in stadii avansate, rata de supravietuire este foarte scazuta. Aceasta creste insa, ajungand chiar la 70%, daca boala a fost diagnosticata in faza de inceput.
 

Comentariile 151-163 din 163

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • PAULA pe 19 Dec 2009, 21:31
    pt oanap85

    Si eu am aproape toate cele 7 simptome ,dar am fibrom uterin ,dar pt cancer ovarian trebuie facut PAPA-NICOLAU,acel test iti spune sigur,costa 40 lei ,iti ia ginecologul o proba si, peste 10 zile ai rezultatul.

    1
    0

  • Andradea pe 10 Dec 2009, 17:58
    banii

    pe mine ma INDIGNEAZA enorm de mult ca in fiecare luna contribuim cu un procent destul de bun la asigurarile de sanatate, la C.A.S.,C.A.S.S. etc. de fiecare data cand te duci la medic trebuie sa platesti un amarat de consult. de ce? SUNT SIGURA ca oamenii nu sunt ignoranti cu sanatatea lor, sunt mai degraba neputinciosi. si eu sunt la fel, desi lucrez cu copii cu dizabilitati si ar trebui sa fiu remunerata pe masura. nu sunt si deseori ignor sanatatea mea. eu prezint cateva simptome in special balonare si sangaerari anale. ma voi duce la uncontrol,dar acum...nu pot. va pup. sanatate

    2
    0

  • oanap85 pe 10 Dec 2009, 12:43
    ce este de facut?

    ...ce analize ar trebui sa fac ,ca sa vad daca am sau nu cancer ovarian?

    0
    1

  • oanap85 pe 10 Dec 2009, 12:21
    cancerul ovarian

    eu as putea spune ca am toate simtomele de mai sus,oare pot sa am aceasta boala?am nascut in urma cu 6 luni si sangerarile anale le pot avea de la hemoroizi interni sau fisuri anale,asa mea spus ginecologul.se poate sa se fi inselat?...avand in vedere ca prezint si celelalte simtome?imi simt abdomenul unflat in special dupa ce mananc desi nu urinez des as spune eu in rest celelalte simtome le am mai rar nu le am tot timpul

    1
    0

  • ema_7 pe 7 Sep 2009, 20:59
    ???

    pana la art acesta se spunea despre cancer ovarian ca este silentios. dintr-o data este zgomotos??? si se refera la femei de 40 sau trecute de 40 ani???

    1
    0

  • ema pe 7 Sep 2009, 20:56
    "Cancerul ovarian nu este silentions, este zgomotos"????

    pana la acest art cancerul ovarian era silentios. dintr-o data nu stim sa interpretam zgomotele???!!! am avut simptome, m-au chinuit dureri, numai eu stiu prin ce am trecut, dar mi s-a pus un diagnostic si am fost tratata teoretic ca la carte. dar practic nu suntem la fel, nu totul este cum se prezinta in carti. pana am cunoscut un doctor care a considerat simptomele zgomotoase. rezultatele analizelor anatomopatologice nu au cofirmat prezenta cancerului din fericire. btw, am 33 ani...

    2
    0

  • carina pe 4 Sep 2009, 14:41

    imi pare sincer rau pt doamna care a scris mai sus k a foat diagnosticata cu cancer. stiu ce inseamna sa ai pe cineva drag diagnosticat cu cancer. va doresc multa sanatate, sa va reuseasca operatia si aveti rabdare si nu in ultimul rand credinta. Dumnezeu sa va ajute. Fiti optimista si cu siguranta veti invinge boala, asa am reusit si noi. Dumnezeu sa va aibe in paza Lui.

    1
    1

  • carina pe 4 Sep 2009, 14:36
    cancerul

    cand vad cata lume este bolnava iar diagnostucul este cancer, sunt inspaimantata, cred k a venit vremea sa ne consolam cu gandul ca toti ceoi ce avem acum 20 de ani vom muri de cancer. e groazic dar trebuie sa fim realisti, nu stiu ce am putea schimba k rata mortalitatii sa scada. as dori sa stiu ce sa facem macar sa nu traim cu frica aceasta k vom muri sigur de cancer dk nu avem afectiuni cardiace grave!!!!!!!!!

    3
    0

  • luma pe 4 Sep 2009, 12:39
    7 semne

    Daca te uiti la cele 7 samne, cred ca fiecare am avut sau avem macar 6 din ele, avem toate cancer?Ma sperie faptul ca inafara de sangerarea anala eu le-am avut pe toate.???????????????

    2
    1

  • mariana pe 4 Sep 2009, 10:38
    interesant

    da sunt de acord daca cu tot ce am citit, interesant , dar ar trebui macar o data pe an sa putem face un control ginecologic gratuit, fara sa platim deoarece preturile la ginecolog sunt destul de mari si nu toate femeile isi pot permite si de aceia se ajunge sa ajungem in ultima faza sau aproape de ultima faza

    3
    0

  • simona pe 2 Sep 2009, 19:19
    bbrrr

    Am 40 de ani si ma ingrozesc la cate boli poti avea ...si sanatatea la noi in tara este tratata cam 0...adica ai bani ai o sansa nu ai...moarte sigura

    3
    1

  • madalina pe 1 Sep 2009, 15:39

    Eu am o saptamana de cand am fost diagnosticata cu cancer ovarian. Si totusi nu am avut nici un simtom din cele descrise mai sus. La un control de rutina am descoperit ca am o tumora de 6 cm pe ovarul stang. Deci nu in totdeauna exista ceva care sa-ti dea de gandit.

    5
    0

  • eu pe 1 Sep 2009, 08:51
    Important pentru sănătatea femeii

    Bravo, interesant şi de luat învăţături pentru toate femeile tinere sau mai puţin tinere. Controlul ginecologic periodic ajută la prevenirea unei astfel de boli care macină şi distruge fără milă atâtea femei.

    5
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod